Uutiset

Aalto-yliopiston FaCT-maisteriopiskelijat osallistuivat uuteen Cristóbal Balenciaga -museon koulutusprojektiin

FaCT MA -opiskelijat Eerika Yli-Rahko ja Hanna-Lotta Hanhela ovat osallistuneet Aalto-yliopiston ja arvostetun espanjalaisen Cristóbal Balenciaga -museon uudenlaiseen yhteistyöhankkeeseen. Yhteistyö oli osa opiskelijoiden ensimmäisen vuoden maisteriopintoja.
Eerika Yli-Rahko's and Hanna-Lotta Hanhela's work
FaCT maisteriopiskelijoiden Hanna-Lotta Hanhelan (vasemmalla) ja Eerika Yli-Rahkon työt (oikealla).

Vuonna 2018 Cristóbal Balenciaga -museo (joka sijaitsee Espanjan Baskimaalla) lanseerasi Transmissions-hankkeen, kansainvälisille muotikouluille ja niiden opiskelijoille suunnatun koulutushankkeen, joka tarjoaa mahdollisuuden tutkia Balenciagan työtä ja perintöä oman tutkimuksen, pohdinnan ja luomisen kautta.

Hanke on osa koulujen opetussuunnitelmaa, ei siis pelkkä valinnainen lisäkurssi. Teemaksi valikoitui: "Balenciaga ja siluetin vallankumous", ja sen sisällä opiskelijat tutustuivat Cristóbal Balenciagan filosofiaan, tekniikkaan ja elämäkertaan.

Working at Cristóbal Balenciaga Museum
Kuva: Cristóbal Balenciaga Museum

Aallon FaCT-maisteriopiskelijat Eerika Yli-Rahko ja Hanna-Lotta Hanhela osallistuivat Transmissions-hankkeeseen vuonna 2019-2021. Projekti käynnistyi opintomatkalla Balenciagan kotikylään ja siellä sijaitsevaan museoon. Tämän jälkeen osallistujat aloittivat oman henkilökohtaisen luovan projektinsa suunnittelun. Lopuksi valikoima opiskelijoiden teoksia on esillä museon näyttelyssä.  

Hankkeessa on mukana maailman merkittävimpiä muotikouluja: Aalto-yliopiston lisäksi Accademia Costume e Moda (Roma, Italia), ArtEZ University of Arts (Arnhem, Holand), Bilbao International Art & Fashion (Bilbao, Baskimaa), Central Saint Martins (UAL, Lontoo, Englanti), Iceland University of Arts (Reykjavik, Island), IED Madrid (Madrid, Espanja), Osaka Institute of Fashion (Osaka, Japani), Parsons School of Design (New York, Yhdysvallat), Kyoto Seika University (Kioto, Japani), Shenkar College of Engineering, Design and Arts (Ramat Gan, Israel), The Royal Danish Academy (Kööpenhamina, Tanska).

"Arvostamme erityisesti sitä, että olemme voineet ylläpitää hanketta maailmanlaajuisesta terveyskriisistä huolimatta. Tämä on yhteinen saavutus, joka on koulujen, osallistuvien oppilaiden ja museon ponnistelujen ja sitoutumisen ansiota", Cristóbal Balenciaga -museon koulutuspäällikkö Jone de Felipe toteaa.

Transmission-koulutusprojektin tulokset ovat nähtävillä museossa 3.12.2021-27. 2.2022. Yhteisnäyttelyssä esitellään 41 luovaa työtä yhteensä 517 oppilaalta.

Voit tutustua myös virtuaalinäyttelyyn.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Logo
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Yliopisto Julkaistu:

Pääkaupunkiseudun korkeakouluyhteisö yhdistää voimansa: EveryMoveCounts -kampanja käynnistyy

EveryMoveCounts -kampanjan tavoitteena on lisätä opiskelijoiden tietoisuutta arjen aktiivisuuden myönteisistä vaikutuksista hyvinvoinnille ja toimintakyvylle
Paper packaging prototypes - miura ori technique. Photo: Valeria Azovskay
Yhteistyö Julkaistu:

Monialainen origameihin perustuva tutkimushanke etsii ratkaisuja teollisuuden tarpeisiin

Aallossa on alkamassa matematiikan, insinööritieteiden ja taiteiden aloja kattava yhteishanke, jossa tutkitaan ja kehitetään taittelutekniikkaa teollisuuden tarpeisiin. Hankkeeseen osallistuvat Aallon lisäksi hanketta ohjaava VTT sekä useita yrityksiä metsäteollisuudesta konesuunnitteluun ja kosmetiikkabrändeihin, muun muassa Stora Enso, Metsä Group, Lumene, Mirka, Elomatic, Orfer, Anpap ja Soften. Business Finland myönsi rahoituksen Co-Innovation -yhteishankkeelle.
Yksityiskohta kryostaatista. Kuva: Mikko Raskinen.
Yhteistyö Julkaistu:

Mittava kvanttiteknologian kehityshanke tuo yhteen suomalaisen teollisuuden ja tutkimuksen

Merkittävä uusi tutkimushanke käynnistyi vauhdittamaan suomalaisen kvanttiteknologian edistymistä. VTT:n koordinoima QuTI-hanke kehittää uusia komponentteja, tuotantoratkaisuja ja algoritmeja kvanttiteknologian tarpeisiin. Business Finlandin osittain rahoittamassa QuTI-konsortiossa on mukana yhteensä 12 partneria. Kolmevuotisen hankkeen kokonaisbudjetti on noin 10 miljoonaa euroa.
Graz University of Technology and Wroclaw University of Science and Technology join the Unite! alliance. In the image photos of the university buildings.
Yhteistyö Julkaistu:

Grazin teknillinen yliopisto ja Wroclawin tiede- ja teknologiayliopisto liittyvät Unite-yliopistoverkostoon

Laajentuessaan seitsemästä jäsenestä yhdeksään Unite! lisää vaikutustaan eurooppalaisella korkeakoulukentällä.