Uutiset

Aalto-yliopiston FaCT-maisteriopiskelijat osallistuivat uuteen Cristóbal Balenciaga -museon koulutusprojektiin

FaCT MA -opiskelijat Eerika Yli-Rahko ja Hanna-Lotta Hanhela ovat osallistuneet Aalto-yliopiston ja arvostetun espanjalaisen Cristóbal Balenciaga -museon uudenlaiseen yhteistyöhankkeeseen. Yhteistyö oli osa opiskelijoiden ensimmäisen vuoden maisteriopintoja.
Eerika Yli-Rahko's and Hanna-Lotta Hanhela's work
FaCT maisteriopiskelijoiden Hanna-Lotta Hanhelan (vasemmalla) ja Eerika Yli-Rahkon työt (oikealla).

Vuonna 2018 Cristóbal Balenciaga -museo (joka sijaitsee Espanjan Baskimaalla) lanseerasi Transmissions-hankkeen, kansainvälisille muotikouluille ja niiden opiskelijoille suunnatun koulutushankkeen, joka tarjoaa mahdollisuuden tutkia Balenciagan työtä ja perintöä oman tutkimuksen, pohdinnan ja luomisen kautta.

Hanke on osa koulujen opetussuunnitelmaa, ei siis pelkkä valinnainen lisäkurssi. Teemaksi valikoitui: "Balenciaga ja siluetin vallankumous", ja sen sisällä opiskelijat tutustuivat Cristóbal Balenciagan filosofiaan, tekniikkaan ja elämäkertaan.

Working at Cristóbal Balenciaga Museum
Kuva: Cristóbal Balenciaga Museum

Aallon FaCT-maisteriopiskelijat Eerika Yli-Rahko ja Hanna-Lotta Hanhela osallistuivat Transmissions-hankkeeseen vuonna 2019-2021. Projekti käynnistyi opintomatkalla Balenciagan kotikylään ja siellä sijaitsevaan museoon. Tämän jälkeen osallistujat aloittivat oman henkilökohtaisen luovan projektinsa suunnittelun. Lopuksi valikoima opiskelijoiden teoksia on esillä museon näyttelyssä.  

Hankkeessa on mukana maailman merkittävimpiä muotikouluja: Aalto-yliopiston lisäksi Accademia Costume e Moda (Roma, Italia), ArtEZ University of Arts (Arnhem, Holand), Bilbao International Art & Fashion (Bilbao, Baskimaa), Central Saint Martins (UAL, Lontoo, Englanti), Iceland University of Arts (Reykjavik, Island), IED Madrid (Madrid, Espanja), Osaka Institute of Fashion (Osaka, Japani), Parsons School of Design (New York, Yhdysvallat), Kyoto Seika University (Kioto, Japani), Shenkar College of Engineering, Design and Arts (Ramat Gan, Israel), The Royal Danish Academy (Kööpenhamina, Tanska).

"Arvostamme erityisesti sitä, että olemme voineet ylläpitää hanketta maailmanlaajuisesta terveyskriisistä huolimatta. Tämä on yhteinen saavutus, joka on koulujen, osallistuvien oppilaiden ja museon ponnistelujen ja sitoutumisen ansiota", Cristóbal Balenciaga -museon koulutuspäällikkö Jone de Felipe toteaa.

Transmission-koulutusprojektin tulokset ovat nähtävillä museossa 3.12.2021-27. 2.2022. Yhteisnäyttelyssä esitellään 41 luovaa työtä yhteensä 517 oppilaalta.

Voit tutustua myös virtuaalinäyttelyyn.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Venla Kaislo, Iikka Huttu ja Leevi Hormaluoma. Kuva: Filmbutik
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Iikka Huttu: Diplomi-insinöörin opinnot ovat täydellinen yhdistelmä teoriaa ja käytäntöä

Elektroniikan ja sähkötekniikan pääaineessa opiskellut Iikka uskoo, että sähkötekniikalla ratkaistaan monet kestävään kehitykseen ja hyvinvointiin liittyvät ongelmat.
 Tutkimustyössä hyödynnetään Aalto-yliopiston radiokaiutonta huonetta Otaniemessä. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi tohtorikoulutusohjelma keskittyy radioaaltojen energiatehokkuuteen

Nokian lahjoitus Aalto-yliopistolle kohdistuu tulevaisuuden matkaviestinjärjestelmiin ja erityisesti laitekehityksen tutkimukseen.
People with laptops having a meeting around a table.
Opinnot Julkaistu:

Aallon uusi First time manager -koulutus tarjoaa kattavat eväät aloittelevalle esihenkilölle

Koulutus pureutuu siihen, millaisia asioita ensimmäistä kertaa vastuutehtävässä työskentelevän henkilön tulisi osata.
Leevi Hormaluoma Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Leevi Hormaluoma: Tekniikan alalla polkuja on niin monta kuin tekijöitäkin

Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.