Uutiset

Aalto-yliopiston FaCT-maisteriopiskelijat osallistuivat uuteen Cristóbal Balenciaga -museon koulutusprojektiin

FaCT MA -opiskelijat Eerika Yli-Rahko ja Hanna-Lotta Hanhela ovat osallistuneet Aalto-yliopiston ja arvostetun espanjalaisen Cristóbal Balenciaga -museon uudenlaiseen yhteistyöhankkeeseen. Yhteistyö oli osa opiskelijoiden ensimmäisen vuoden maisteriopintoja.
Eerika Yli-Rahko's and Hanna-Lotta Hanhela's work
FaCT maisteriopiskelijoiden Hanna-Lotta Hanhelan (vasemmalla) ja Eerika Yli-Rahkon työt (oikealla).

Vuonna 2018 Cristóbal Balenciaga -museo (joka sijaitsee Espanjan Baskimaalla) lanseerasi Transmissions-hankkeen, kansainvälisille muotikouluille ja niiden opiskelijoille suunnatun koulutushankkeen, joka tarjoaa mahdollisuuden tutkia Balenciagan työtä ja perintöä oman tutkimuksen, pohdinnan ja luomisen kautta.

Hanke on osa koulujen opetussuunnitelmaa, ei siis pelkkä valinnainen lisäkurssi. Teemaksi valikoitui: "Balenciaga ja siluetin vallankumous", ja sen sisällä opiskelijat tutustuivat Cristóbal Balenciagan filosofiaan, tekniikkaan ja elämäkertaan.

Working at Cristóbal Balenciaga Museum
Kuva: Cristóbal Balenciaga Museum

Aallon FaCT-maisteriopiskelijat Eerika Yli-Rahko ja Hanna-Lotta Hanhela osallistuivat Transmissions-hankkeeseen vuonna 2019-2021. Projekti käynnistyi opintomatkalla Balenciagan kotikylään ja siellä sijaitsevaan museoon. Tämän jälkeen osallistujat aloittivat oman henkilökohtaisen luovan projektinsa suunnittelun. Lopuksi valikoima opiskelijoiden teoksia on esillä museon näyttelyssä.  

Hankkeessa on mukana maailman merkittävimpiä muotikouluja: Aalto-yliopiston lisäksi Accademia Costume e Moda (Roma, Italia), ArtEZ University of Arts (Arnhem, Holand), Bilbao International Art & Fashion (Bilbao, Baskimaa), Central Saint Martins (UAL, Lontoo, Englanti), Iceland University of Arts (Reykjavik, Island), IED Madrid (Madrid, Espanja), Osaka Institute of Fashion (Osaka, Japani), Parsons School of Design (New York, Yhdysvallat), Kyoto Seika University (Kioto, Japani), Shenkar College of Engineering, Design and Arts (Ramat Gan, Israel), The Royal Danish Academy (Kööpenhamina, Tanska).

"Arvostamme erityisesti sitä, että olemme voineet ylläpitää hanketta maailmanlaajuisesta terveyskriisistä huolimatta. Tämä on yhteinen saavutus, joka on koulujen, osallistuvien oppilaiden ja museon ponnistelujen ja sitoutumisen ansiota", Cristóbal Balenciaga -museon koulutuspäällikkö Jone de Felipe toteaa.

Transmission-koulutusprojektin tulokset ovat nähtävillä museossa 3.12.2021-27. 2.2022. Yhteisnäyttelyssä esitellään 41 luovaa työtä yhteensä 517 oppilaalta.

Voit tutustua myös virtuaalinäyttelyyn.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Summer School student group smiling and hopping down the stairs at Aalto's Väre building
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kesäkoulussa syntyi yhteissuunnittelun avulla kestäviä tulevaisuuden konsepteja

Kurssilla pohdittiin, miten kiertotalous ja yhteissuunnittelu voivat edistää todellista muutosta.
A person in a VR experience
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

European Media and Immersion Lab (EMIL) -projekti kutsuu XR-kehittäjät yhteistyöhön

Aalto-yliopiston koordinoima EMIL-projekti aloittaa syyskuussa 2022.
Unite! logo
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Unite-yliopistoverkosto saa Euroopan komissiolta 14,4 miljoonan euron lisärahoituksen

Euroopan komissio myönsi lisärahoituksen Uniten ehdotukselle toimia teknologian ja innovaatioiden veturina vihreän ja digitaalisen Euroopan edistämisessä.
School of Business alumna Aigerim Nukekova in the forest.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Aigerim Nukenova: Opiskelijaprojekti oli minulle arvokas ja hyödyllinen kokemus

Alumnimme Aigerim Nukenova opiskeli tieto- ja palvelujohtamisen maisteriohjelmassa ja työskentelee nykyään data-analyytikkona Fixablylla. Vapaa-ajallaan hän nauttii uinnista ja saunomisesta sekä lenkkeilystä luonnossa.