Uutiset

Aalto-yliopiston alumniverkoston johtoryhmään viisi uutta jäsentä

Alumniverkoston johtoryhmässä aloittivat 7.2.2020 Tuula Antola, Isabella Haas, Mikko J. Salminen, Kaisa Vikkula ja Antti Ylimutka. Johtoryhmässä jatkavat Kaj Hagros (pj) ja Ilkka Hiirsalmi. Tänä vuonna tavoitteena on käynnistää poikkitieteellistä alumnitoimintaa ja saada mukaan kansainvälisiä alumneja.
kuva Aalto Alumni Board 2020
Alumniverkoston johtoryhmä, vasemmalta: Tuula Antola, Kaj Hagros (pj), Antti Ylimutka, Kaisa Vikkula, Ilkka Hiirsalmi, Isabella Haas ja Mikko J. Salminen. Kuva: Leena Salmio

Rehtori Ilkka Niemelän kokoon kutsuma alumniverkoston johtoryhmä aloitti toimintansa vuonna 2019. Johtoryhmä edustaa alumneja, eri korkeakoulujen, kiltojen ja alayhdistysten organisaatioita sekä tuo alumnien näkemyksiä mukaan yliopiston pitkänajan kehittämiseen, esimerkiksi strategiatyöhön. Johtoryhmä myös tukee lähes 30 alumniyhdistystä sekä pyrkii synnyttämään uutta alumnitoimintaa Suomessa ja muissa maissa, joissa on paljon Aallon alumneja.  

”Yli 90 000 alumniamme ovat keskeinen osa Aalto-yhteisöä. On tärkeää, että meillä on aktiivinen alumniverkosto tukemassa myös yliopiston kehitystä. Uskon, että yhteistyöstä avautuu mahdollisuuksia esimerkiksi elinikäisessä oppimisessa, joka tuo yhteen työelämässä jo pidempään olleita ja opiskelijoita”, sanoo Ilkka Niemelä. 

Hyödyllistä, vaikuttavaa ja hauskaa tekemistä

Alumniverkoston johtoryhmän puheenjohtaja Kaj Hagros toivottaa uudet jäsenet tervetulleiksi. ”On hienoa saada mukaan monipuolista osaamista ja kokemusta kaikista kuudesta korkeakoulusta. Haluamme luoda alumneille lisää tilaisuuksia kohdata ja synnyttää hyödyllistä, vaikuttavaa ja hauskaa tekemistä. Alumniverkostolla voi olla tärkeä merkitys myös työssä ja ammatillisessa kehittymisessä. Tänä vuonna tavoitteenamme on käynnistää poikkitieteellistä alumnitoimintaa ja saada mukaan myös kansainvälisiä tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita.” 

Lisätietoa: 

Aalto-yliopiston alumniverkoston johtoryhmä

Kaj Hagros 
Aalto-yliopiston alumniverkoston johtoryhmän puheenjohtaja 
[email protected] 
puh. 040 849 1749

Elisa Kouvonen 
Päällikkö, alumnisuhteet ja ura- ja rekrytointipalvelut 
Aalto-yliopisto 
[email protected] 
puh. 050 571 7599

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!