Uutiset

Aalto-yliopistolle huippusijoitukset kahdella nuorten yliopistojen ranking-listalla

QS:n yliopistovertailussa Aalto oli yhdeksäs ja Times Higher Educationin vertailussa kahdeskymmenes maailmassa alle 50-vuotiaiden yliopistojen joukossa.
Infografiikka jossa luku 9.

Aalto-yliopisto sijoittui kahdenkymmenen parhaan yliopiston joukkoon maailmassa kahdella arvostetulla nuoria yliopistoja vertailevalla ranking-listalla. QS World University Rankings 50 Under 50 ja Times Higher Educationin (THE) Young University Rankings listaavat maailman parhaat alle 50-vuotiaat yliopistot.

QS:n yliopistovertailussa Aalto-yliopisto sijoittui viime vuoden tapaan upeasti yhdeksänneksi kaikista yliopistoista, kolmanneksi eurooppalaisista ja ensimmäiseksi pohjoismaisista yliopistoista. Listaus perustuu kesäkuun alussa julkaistuun QS World University Rankings -yleisrankingiin, jossa Aalto oli kaikista yliopistoista sijalla 127. Yleisrankingin lisäksi QS tuottaa tieteenalakohtaisia ja alueellisia ranking-listoja.

Times Higher Educationin vertailussa Aalto ylsi sijalle 20 maailmassa ja oli pohjoismaisista yliopistoista ensimmäinen. Vertailussa oli mukana 414 alle 50-vuotiasta maailman kärkiyliopistoa, ja niitä arvioitiin muun muassa tutkimuksen, opetuksen, kansainvälisyyden ja yritysyhteistyön perusteella. Viime vuonna Aalto-yliopisto oli sijalla 18.

Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 17 000–22 000 yliopistoa, joista Euroopassa on noin 1 000.

Lue lisää:

Rankingit

Aalto-yliopisto on saavuttanut vahvoja sijoituksia kansainvälisillä yliopistoja vertailevilla ranking-listoilla. Paras alakohtainen sijoituksemme on 8. sija maailmassa taiteen ja muotoilun alalla, ja olemme sadan parhaan joukossa myös monilla muilla aloilla eri rankingien mukaan. Tältä sivulta löydät tietoa sijoittumisestamme tunnetuimmissa yliopistorankingeissä.

Lue lisää yliopistovertailuista
Aalto University students enjoying sunny weather
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Front and back covers of book called Unfolding Public Art. Text in red, book covers in sand colour.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: