Uutiset

Aalto-yliopistolla vahvistuva rooli suomalaisten ja amerikkalaisten yliopistojen yhteistyössä

Minnesotan osavaltion valtuuskunta vieraili yliopistossa marraskuussa.
The delegation from Minnesota togehter with Aalto University hosts.
Kuvassa vasemmalta: Jussi Impiö, Steven Massey, Terhi Mölsä, Amy Lindgren, Rachel Limón, Aaron Budge, Ilkka Niemelä, Don Weinkauf, Meredith McQuaid, Ossi Naukkarinen, Jeff Standish,and Jérôme Rickmann.

Aalto-yliopisto kehittää yhdessä Helsingin yliopiston kanssa verkostoa, jonka tarkoituksena on lisätä Suomen tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-osaamisen näkyvyyttä Yhdysvalloissa. Kehitystyötä tehdään opetus- ja kulttuuriministeriön aloitteesta.

Uusi yhteistyöaloite

Tätä työtä edistämään perustettiin aiemmin tänä vuonna tutkimus- ja innovaatioverkosto FARIA (Finnish-American Research and Innovation Accelerator), ja työn ensimmäisiä tuloksia on jo nähtävillä.

FARIAaan kuuluu 16 suomalaista korkeakoulua: 12 yliopistoa ja neljä ammattikorkeakoulua. Mukana on siis 92 prosenttia Suomen tutkimusyliopistoista, ja jäsenistö muodostaa 89 % Suomen korkeakoulujen tutkimus- ja innovaatiovoimasta (mitattuna TKI-rahoituksen määrällä). Verkosto tekee yhteistyötä useiden Suomen Akatemian lippulaivahankkeiden, Fulbright Suomi -säätiön ja tutkimusjohtajien muodostaman Finn-ARMA-verkoston kanssa. Se toimii yhteistyössä myös Suomen Yhdysvaltain-suurlähetystön, Team Finland Knowledge -verkoston ja Business Finlandin kanssa.

Guests looking at the dress made of birch.
Amy Lindgren, Aaron Budge ja Steven Massey tutustumassa koivusta valmistettuun iltapukuun.

”Toimintamme on jo herättänyt paljon kiinnostusta”, toteaa Aalto-yliopiston projektijohtaja Jérôme Rickmann. ”Esimerkiksi Minnesotan osavaltion kuvernöörin Tim Walzin korkean tason valtuuskunnan saaminen Aalto-yliopistoon osana OKM:n järjestämää vierailua oli meille suuri kunnia. Saimme tilaisuuden esitellä FARIAn toimintaa ja keskustella yhteistyöstä minnesotalaisten yritysten ja yliopistojen kanssa.”

Keskustelujen aiheena kestävä kehitys

Yhdysvaltalaisten delegaation isäntänä Aalto-yliopistossa toimi rehtori Ilkka Niemelä. Vararehtori Ossi Naukkarinen esitteli vierailun teemana ollutta kestävää kehitystä Aalto-yliopistossa strategian läpileikkaavana lähestymistapana. Professori Monika Österberg edusti Suomen Akatemian rahoittamaa materiaalien biotalouden lippulaivaa FinnCERESiä ja esitteli kestävän teknologian käyttöä.

Rahoitusta Aalto-yliopistossa yhteistyöprojekteihin

Aalto-yliopiston sisäinen haku Yhdysvaltojen kanssa tehtävään yhteistyöhön on yhä auki 9.12. saakka. FARIA järjestää työpajan Yhdysvaltojen rahoituslähteistä yhteistyössä Finn-ARMAn (Finnish Association of Research Managers and Advisors) kanssa 25.11. (englanniksi).

Lue lisää:

FARIA

Sisäinen tutkimusrahoitushaku yhteistyöprojekteille USA:n ja Intian kanssaFARIAN työpaja USA:n rahoituslähteistä

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Yliopiston lukuvuoden avajaistilaisuus 3.9.2023. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Alumni, ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Kesällä 2024 Aalto-yliopisto toteuttaa tekstiviestikampanjan, jossa pyydetään alumneja päivittämään yhteystietonsa.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.
Kampus, Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

HR palvelupisteen kesätauko ja uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen

HR palvelupiste on kesätauolla 28.6 - 5.8.2024. Uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen ovat tiistai - torstai klo 12.00 - 15.00. Huom! aukioloajat muuttuvat 6.8.2024 alkaen.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.