Aalto-yliopistolla vahvistuva rooli suomalaisten ja amerikkalaisten yliopistojen yhteistyössä

Aalto-yliopisto kehittää yhdessä Helsingin yliopiston kanssa verkostoa, jonka tarkoituksena on lisätä Suomen tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-osaamisen näkyvyyttä Yhdysvalloissa. Kehitystyötä tehdään opetus- ja kulttuuriministeriön aloitteesta.
Uusi yhteistyöaloite
Tätä työtä edistämään perustettiin aiemmin tänä vuonna tutkimus- ja innovaatioverkosto FARIA (Finnish-American Research and Innovation Accelerator), ja työn ensimmäisiä tuloksia on jo nähtävillä.
FARIAaan kuuluu 16 suomalaista korkeakoulua: 12 yliopistoa ja neljä ammattikorkeakoulua. Mukana on siis 92 prosenttia Suomen tutkimusyliopistoista, ja jäsenistö muodostaa 89 % Suomen korkeakoulujen tutkimus- ja innovaatiovoimasta (mitattuna TKI-rahoituksen määrällä). Verkosto tekee yhteistyötä useiden Suomen Akatemian lippulaivahankkeiden, Fulbright Suomi -säätiön ja tutkimusjohtajien muodostaman Finn-ARMA-verkoston kanssa. Se toimii yhteistyössä myös Suomen Yhdysvaltain-suurlähetystön, Team Finland Knowledge -verkoston ja Business Finlandin kanssa.

”Toimintamme on jo herättänyt paljon kiinnostusta”, toteaa Aalto-yliopiston projektijohtaja Jérôme Rickmann. ”Esimerkiksi Minnesotan osavaltion kuvernöörin Tim Walzin korkean tason valtuuskunnan saaminen Aalto-yliopistoon osana OKM:n järjestämää vierailua oli meille suuri kunnia. Saimme tilaisuuden esitellä FARIAn toimintaa ja keskustella yhteistyöstä minnesotalaisten yritysten ja yliopistojen kanssa.”
Keskustelujen aiheena kestävä kehitys
Yhdysvaltalaisten delegaation isäntänä Aalto-yliopistossa toimi rehtori Ilkka Niemelä. Vararehtori Ossi Naukkarinen esitteli vierailun teemana ollutta kestävää kehitystä Aalto-yliopistossa strategian läpileikkaavana lähestymistapana. Professori Monika Österberg edusti Suomen Akatemian rahoittamaa materiaalien biotalouden lippulaivaa FinnCERESiä ja esitteli kestävän teknologian käyttöä.
Rahoitusta Aalto-yliopistossa yhteistyöprojekteihin
Aalto-yliopiston sisäinen haku Yhdysvaltojen kanssa tehtävään yhteistyöhön on yhä auki 9.12. saakka. FARIA järjestää työpajan Yhdysvaltojen rahoituslähteistä yhteistyössä Finn-ARMAn (Finnish Association of Research Managers and Advisors) kanssa 25.11. (englanniksi).
Lue lisää:
Sisäinen tutkimusrahoitushaku yhteistyöprojekteille USA:n ja Intian kanssaFARIAN työpaja USA:n rahoituslähteistä
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Paavo Penttilälle myönnetty vuoden 2022 Hayashi Jisuke -palkinto
The Cellulose Society of Japan on myöntänyt Paavo Penttilälle Hayashi Jisuke -palkinnon merkittävistä kansainvälisistä saavutuksista selluloosatutkimuksen alalla. Palkinto luovutettiin virallisesti erityisessä seremoniassa, joka järjestettiin kansainvälisen selluloosakonferenssin yhteydessä Hiroshimassa Japanissa viime viikolla.
Alumni Riikka Davidkin: Vaikuttavuus on työni keskiössä – emme tee mitään, jos sillä ei ole mahdollista ensisijaisesti saada aikaan positiivista vaikutusta yhteiskunnassa
Alumnimme Riikka Davidkin haaveili jo lapsena kansainvälisestä urasta. Nyt New Yorkissa Social Financella impact-rahastoihin sijoittavan tiimin vetäjänä hän kokee suurta merkityksellisyyttä työssään, sillä kokee, että juuri rahoitussektori on parhaiten asemoitunut vaikuttamaan aikamme isojen ongelmien ratkaisemiseen.
Jopa 97 % uraseurantakyselyyn vastanneista maistereistamme suosittelee kauppatieteiden tutkintoa
Valtakunnallinen uraseurantakysely toteutetaan vuosittain.