Uutiset

Aalto-yliopisto sai excellence-laatuleiman

Tunnustus myönnetään poikkeuksellisen laadukkaasta kehittämistyöstä.
Excellence-laatuleiman logo

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on myöntänyt Aalto-yliopistolle excellence-laatuleiman. Karvin mukaan yliopisto on osoittanut innovatiivista edelläkävijyyttä, pitkäjänteistä kehittämisotetta ja osallistavaa toimintakulttuuria.Aalto-yliopiston kantama yhteiskunnallinen ja globaali vastuu ja toiminnan vahva tulevaisuusorientaatio tekivät arviointipaneeliin vaikutuksen.

”Arvostamme suuresti tätä excellence-tunnustusta pitkäjänteiselle laatutyöllemme. Kiitos siitä kuuluu koko Aalto-yliopiston yhteisölle, joka tinkimättömästi tekee arvokasta työtä toimintamme jatkuvan kehittämisen ja vaikuttavuuden hyväksi”, sanoo Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä.

Karvi auditoi Aalto-yliopiston laatujärjestelmän ja myönsi vuonna 2023 laatuleiman kuudeksi vuodeksi. Aalto sai ensimmäisenä korkeakouluna Suomessa arvion erinomainen (excellent) kaikilta kolmelta arviointialueelta, ja ne kaikki saivat myös nyt myönnetyn excellence-leiman.

Excellence-laatuleima voidaan myöntää auditoidulle korkeakoululle poikkeuksellisen laadukkaasta kehittämistyöstä. Arvioinnin tekee tätä tarkoitusta varten nimetty arviointipaneeli.

Karvin arviointipaneelin mukaan Aalto-yliopistolla on pitkäjänteiset ja kunnianhimoiset tavoitteet yhteiskunnalliselle vaikuttavuudelle. Kolme läpileikkaavaa teemaa ja seitsemän tutkimuksen avainaluetta näkyvät kaikessa toiminnassa ja ohjaavat valintoja. Jatkuva ja elävä strategiaprosessi on keino vastata muuttuviin yhteiskunnallisiin haasteisiin. Yliopistolla on useita esimerkkejä siitä, miten se osallistuu yhteiskunnan uudistamiseen eri näkökulmista. Yhteiskunnallista vuorovaikutusta ja vaikuttavuutta tuetaan myös yliopistonlaajuisella arviointityöllä. 

Perusteluissa mainitaan myös muun muassa Aalto-yliopiston kokeiluihin ja sidosryhmien osallistamiseen kannustava toimintakulttuuri, innovaatioiden ja yrittäjyyden edistäminen, kansainvälistyminen, yritysyhteistyö ja koulutustoiminnan kehittäminen. 

Lue lisää

Karvin uutinen 22.5.2024Aalto-yliopisto sai laatuleiman ja erinomaisen arvion kaikilta arvioiduilta alueilta (28.4.2023)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.
Kunniatohtori Ashok Kumar
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston uusi tekniikan kunniatohtori Ashok Kumar on biotekniikan uranuurtaja

Professori Askhok Kumar on maailmanlaajuisesti palkittu biotekniikan tutkija ja uranuurtaja.
Aallon kilpailutiimi
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Aallon opiskelijaryhmä kuudenneksi Bosch Future Mobility Challenge -kilpailussa

Kovatasoisessa kilpailussa oli alun perin mukana 80 tiimiä eri puolilta maailmaa.