Uutiset

Aalto-yliopisto jatkaa kansainvälisen Cumulus-järjestön koordinoimista

Yli puolet Cumuluksen jäsenyliopistoista tukivat Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun jatkoa järjestön sihteeristönä.

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu jatkaa kansainvälisen Cumulus-järjestön sihteeristönä vuosina 2016–2020. Cumulus on maailmanlaajuinen taide-, muotoilu- ja media-alan yliopistojen ja korkeakoulujen yhteistyöverkosto.

Jatko varmistui 6. kesäkuuta pidetyssä Cumuluksen yleiskokouksessa Milanossa. Yleiskokous oli osa World Expo 2015:n ohjelmaan kuulunutta Cumulus-konferenssia, joka järjestettiin 3.–7. kesäkuuta teemalla ”The Virtuous Circle”.

– Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu sai kerättyä hakemukseensa 120 tukikirjettä vajaasta 200 Cumulus-jäsenyliopistosta, mikä osoittaa suurta luottamusta Aalto-yliopistoa kohtaan Cumuluksen veturina, kertoo Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kansainvälisten asiain päällikkö ja Cumuluksen pääsihteeri Eija Salmi.

Cumulus on maailman ainoa taiteen, median ja muotoilun opetusta ja tutkimusta edustava järjestö, johon kuuluu 230 jäsenyliopistoa 50 maasta. Sen keskeisenä tavoitteena on jakaa tietoa ja hyväksi havaittuja käytäntöjä sekä olla avoin yhteistyökumppani. Cumulus järjestää muun muassa seminaareja, koulutuksia ja kursseja, verkostotapahtumia, tutkimusprojekteja sekä opiskelija- ja opettajavaihtoja.

Cumulus-järjestön on perustanut Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun edeltäjä Taideteollinen korkeakoulu vuonna 1990 yhdessä Lontoon Royal College of Artin kanssa.

Lue lisää Cumulus-järjestöstä: www.cumulusassociation.org  

Lisätietoja:

Eija Salmi
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyy Kauppakorkeakoulun uuden rakennuksen Arvo-ravintola.
Kampus Julkaistu:

Kampusravintoloiden aukioloajat kesällä 2022

Opiskelija- ja henkilöstöravintoloiden aukioloajoissa on muutoksia kesän aikana.
Seinäplansseja ja kirjapöytiä näyttelytilasta.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTS Booksissa juhlitaan 500:aa julkaistua teosta vuonna 2022

Aalto ARTS Books julkaisi 500. toimitetun teoksensa keväällä 2022. Juhla huipentuu toukokuussa Väreessä järjestettävään näyttelyyn, joka esittelee kustantamon toimintaa ja teoksia vuosien ajoilta.
Rulpa_Anna Aleksejeva in WantedDesign
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Wood Studio -kurssille menestystä WantedDesign New Yorkissa

Aalto-yliopisto osallistuu newyorkilaisen muotoilufoorumi WantedDesignin verkkonäyttelyyn. WantedDesign 2022 on sarja digitaalisia tapahtumia, jotka esittelevät laadukkaita muotoilu- ja suunnittelukonsepteja ympäri maailman. Mukana ovat myös maailman huippukoulut.
A portrait of Maria Sammalkorpi.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Novo Nordisk -säätiöltä tutkimusrahoitus Maria Sammalkorvelle laskennalliseen biosynteettisten materiaalien tutkimukseen

Senior Scientist Maria Sammalkorpi on saanut Novo Nordisk -säätiöltä erittäin kilpaillun Ascending Investigator 2022 -tutkimusrahoituksen. Myönnetyn rahoituksen suuruus on noin 9 miljoonaa Tanskan kruunua (1,2 miljoonaa euroa).