Uutiset

Aalto-yliopisto jatkaa kansainvälisen Cumulus-järjestön koordinoimista

Yli puolet Cumuluksen jäsenyliopistoista tukivat Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun jatkoa järjestön sihteeristönä.

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu jatkaa kansainvälisen Cumulus-järjestön sihteeristönä vuosina 2016–2020. Cumulus on maailmanlaajuinen taide-, muotoilu- ja media-alan yliopistojen ja korkeakoulujen yhteistyöverkosto.

Jatko varmistui 6. kesäkuuta pidetyssä Cumuluksen yleiskokouksessa Milanossa. Yleiskokous oli osa World Expo 2015:n ohjelmaan kuulunutta Cumulus-konferenssia, joka järjestettiin 3.–7. kesäkuuta teemalla ”The Virtuous Circle”.

– Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu sai kerättyä hakemukseensa 120 tukikirjettä vajaasta 200 Cumulus-jäsenyliopistosta, mikä osoittaa suurta luottamusta Aalto-yliopistoa kohtaan Cumuluksen veturina, kertoo Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kansainvälisten asiain päällikkö ja Cumuluksen pääsihteeri Eija Salmi.

Cumulus on maailman ainoa taiteen, median ja muotoilun opetusta ja tutkimusta edustava järjestö, johon kuuluu 230 jäsenyliopistoa 50 maasta. Sen keskeisenä tavoitteena on jakaa tietoa ja hyväksi havaittuja käytäntöjä sekä olla avoin yhteistyökumppani. Cumulus järjestää muun muassa seminaareja, koulutuksia ja kursseja, verkostotapahtumia, tutkimusprojekteja sekä opiskelija- ja opettajavaihtoja.

Cumulus-järjestön on perustanut Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun edeltäjä Taideteollinen korkeakoulu vuonna 1990 yhdessä Lontoon Royal College of Artin kanssa.

Lue lisää Cumulus-järjestöstä: www.cumulusassociation.org  

Lisätietoja:

Eija Salmi
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Researchers having a discussion in a meeting room with their laptops open on the table
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston ja VTT:n tutkimushankkeessa kehitetään uudenlaisia entsyymejä

Hankkeessa tutkitaan tekoälyn avulla entsyymien ja proteiinien toimintamekanismia, joka on biologian ja biotekniikan merkittävä perustutkimuksellinen kysymys.
Palkittu teos, värikäs Asuntoarkkitehtuurin käsikirja nojaa rosoista tiiliseinää vasten
Palkitut Julkaistu:

Asuntoarkkitehtuurin käsikirjalle Rakentamisen ruusu -palkinto

Palkinnon myöntää Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto.
When Dipoli was being renovated in 2017, Ilkka Niemelä happened to be present during the installation of the artwork and ended up supporting a painting from one corner. Photo: Severi Kasurinen.
Yliopisto Julkaistu:

Ilkka Niemelä: Kun jotain yrittää korjata, on tärkeää ensin ymmärtää, mistä oikein on kysymys

"Toisen arvokkaana pitäminen on minulle henkilökohtaisesti todella tärkeää. Uskon siihen erittäin paljon. Tapa kohdata toista ihmistä määrittää organisaatiokulttuuria. Me saamme paljon enemmän aikaan, kun vuorovaikutus on arvostavaa."
PC on a desk with coffee mug next to it
Yliopisto Julkaistu:

Vika korjattu: VPN toimii jälleen

VPN ongelma on korjattu ja VPN toimii jälleen normaalisti.