Uutiset

Aalto-yliopisto ja Valmet haastavat Junctionin osallistujat kehittämään tulevaisuuden konepajan

Tehtävänä on parantaa telahiontaa anturidatan ja visualisointityökalujen avulla.
Aalto University and Valmet challenge at Junction

Paperi-, kartonki- ja sellunkuivauskoneiden teloja on hiottava vuosittain yhteensä tuhansia tunteja. Jos telan geometria on optimaalisesta poikkeava voi se aiheuttaa yritykselle rahanmenetyksiä jopa 50 euron minuuttivauhdilla. Aalto-yliopiston teollisen internetin kampus ja Valmet haastavat Junctioniin osallistuvat parantamaan telahiontaa anturidatan ja visualisointityökalujen avulla. 

Junction on Euroopan suurin hackathon, johon osallistui viime vuonna 1400 kehittäjää. Junction 2019 pidetään Otaniemessä 15.-17.11. Hackathon tuo yhteen kehittäjiä, suunnittelijoita ja muita teknologiasta kiinnostuneita ratkomaan eri organisaatioiden esittämiä haasteita. 

Miten tehdä näkyväksi paljaalle silmälle näkymättömiä mittoja? 

Tulevaisuuden konepaja -haaste sopii erinomaisesti kehittäjille, jotka ovat kiinnostuneet antureista, visualisointityökaluista ja koneoppimisesta. Tehtävänä on löytää tapoja tehostaa pyörivien koneiden telojen hiontaa. 

"Odotamme mielikuvituksellisia visualisointeja ilmiöistä, jotka ovat niin pieniä, että niitä ei voi omin silmin nähdä. Tämän lisäksi toivomme, että kaikilla osallistujilla on ennen kaikkea hauska ja opettavainen viikonloppu datan, paperikoneiden ja lisätyn/virtuaalisen todellisuuden parissa. Olemme todella innoissamme saadessamme järjestää haasteen Valmetin kanssa Junctionin kaltaisessa hackathonissa," kertoo tutkimusapulainen Jesse Miettinen Aallon teollisen internetin kampukselta. 

Kehitystyö tapahtuu ValmetXR alustalla

Osallistujat saavat käyttöönsä ValmetXR alustan. Se tarjoaa tehokkaita työkaluja rakentaa räätälöityjä käyttöliittymiä dokumentaatioon ja koulutukseen korvaamalla tyypilliset manuaalit mukaansatempaavalla oppimisympäristöllä.

Aalto-yliopisto ja Valmet mentoroivat osallistujia telahionnassa ja käyttäymisessä sekä palveluliiketoiminnassa. Osallistujille on tarjolla myös mitattua dataa paperikoneen telojen geometriasta sekä paperiradan käyttäytymisestä.

Lue lisää Tulevaisuuden konepaja -haasteesta täällä. Sivu on englanninkielinen. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

kuva pikku finlandian puupilarista ja teksti time out
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopisto ravistelee rakentamisen käytäntöjä New European Bauhaus -festivaaleilla Brysselissä

Koko eurooppalaista rakennusalaa kestävään muutokseen kirittävä näyttely Time Out! on esillä Brysselissä 9.–13.4.2024 osana NEB-festivaalia.
Two of the awardees and their robotic arm all holding colorful mugs. Aalto Open Science Award, Honorary mention.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 kolmas sija – Älykkään robotiikan ryhmän Robotic Manipulation of Deformable Objects -projekti

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon kolmannen sijan saavuttaneita Älykkään robotiikan ryhmän jäseniä.
Nuoret arkkitehdit istuvat ulkoportaikossa ja hymyilevät
Yhteistyö Julkaistu:

Ella Kaira ja Matti Jänkälä kuratoivat Suomen paviljongin vuoden 2025 näyttelyn Venetsiassa

Arkkitehtikaksikon näyttelykonseptin tematiikka on modernin arkkitehtuurin säilyttäminen.
Nanoselluloosaa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto panostaa sellututkimukseen edistääkseen siirtymää kohti vähähiilistä taloutta

Useat yliopistot, tutkimusorganisaatiot ja yritykset perustavat uraauurtavan EFP-tutkimusohjelman (Emission Free Pulping) perinteisten sellunvalmistusprosessien uudistamiseksi. Ohjelman teollisen mittakaavan merkityksellisyys edellyttää tutkijoiden ja teollisuuden kansainvälistä yhteistyötä.