Uutiset

Aalto-tunnustuspalkinnot 2021 julki

Aalto-yliopiston henkilöstöä palkittiin lukuvuoden avajaisissa erinomaisesta työstä yliopiston menestymiseksi.
Rehtori Ilkka Niemelä, AYY:n Milja Leinonen, opiskelijajuontajat ja Aalto-professori Risto Ilmoniemi Aalto Day One -tapahtumastudiossa
Rehtori Ilkka Niemelä, AYY:n Milja Leinonen, opiskelijajuontajat Elmeri Pälikkö ja Olga Morozova sekä Aalto-professori Risto Ilmoniemi Aalto Day One -tapahtuman studiossa 7. syyskuuta.

Rehtori Ilkka Niemelä julkisti Aalto Day One -tapahtumassa 7. syyskuuta vuoden 2021 tunnustuspalkintojen saajat. Palkinnot myönnetään vuosittain Aalto-yliopiston henkilöstölle erinomaisesta työstä yliopiston menestymiseksi. Päätökset palkittavista tehdään henkilöstön ehdotusten pohjalta.

Tilaisuudessa rehtori myös nimitti professori Risto Ilmoniemen Aalto-professoriksi. Ilmoniemi on maailman johtavia asiantuntijoita aivojen magneettikenttien mittaamisen ja magneettistimulaation alueella.

Tutkimusvaikuttaja-palkinto akkumetallien kiertotalousekosysteemi BATCirclelle

Professori Mari Lundströmin aloitteesta vuonna 2019 käynnistetty tutkimushanke BATCircle on singonnut Suomen akkumetallien kestävän valmistuksen ja kierrätyksen sekä sähköistymisen kärkeen. Samalla Aalto-yliopistoon on muodostunut yksi alan houkuttelevimmasta tutkimuskeskittymistä erityisesti akkumetallien kierrätyksen saralla. Lundströmin johtamassa akateemisen osaamisen ja teollisuuden yhdistävässä kestävän akkuteollisuuden yhteistyössä on mukana 23 yritystä, kuusi tutkimuslaitosta sekä kaksi kaupunkia. Avaihenkilöistä palkittiin niin ikään tutkimusyhteenliittymän rakentamisessa vahvasti mukana ollut Pertti Kauranen sekä mittavan ekosysteemin tutkimusta taitavasti hallinnoinut Pyry-Mikko Hannula.

Opetusvaikuttaja-palkinto Aalto Ventures Programille

Koko Aalto-yliopiston kattava, opiskelijoiden vuonna 2011 aloittama yrittäjyyskoulutusohjelma Aalto Ventures Program (AVP) on ollut keskeinen tekijä suomalaisen startup-ekosysteemin kehittymisessä.
Ohjelma on jo poikinyt useita menestystarinoita, kuten esimerkiksi Iceye, Meru Health, Särki Foods, Rens, Veri ja Monochrome. Ohjelman myötä startup-kokemuksista oppimisesta ja yrittäjyyskoulutuksesta on tullut osa Aallon kaikkien korkeakoulun opetusta. Palkinnon saivat Kalle Airo, Lauri Järvilehto, Lidia Borisova, Tommi Byman, Amy Gelera, Johannes Kaira, Meri Kuikka, Simo Lahdenne, Juho Luukkainen, Heidi Mikkonen, Teea Mäkelä, Håkan Mitts, My Nguyen, Ilja Riekki, Myungji Suh ja Elettra Virtanen.

Menestyksen mahdollistaja -palkinto opiskelijapalveluiden psykologiryhmälle

Aalto-yliopisto on vahvasti sitoutunut edistämään yhdenvertaisen oppimisen mahdollisuuksia. Tässä työssä opintopsykologit ovat tärkeä voimavara opiskelijoille ja koko yhteisölle. Opintopsykologit tukevat perustutkinto-opiskelijoiden ja tohtorikoulutettavien hyvinvointia oppimisessa, tutkinnon suorittamisessa ja työllistymisessä. He jakavat tietoa hyvinvoivan oppimisen edellytyksistä, auttavat kriisitilanteissa sekä ohjaavat kohti mielekästä opiskelua ja uraa. Palkitun psykologiryhmän muodostavat ryhmän vetäjä Mikko Inkinen, sekä psykologit Seija Leppänen, Alli Mattila, Henna Niiva, Hannu Pesonen, Merita Petäjä, Sanni Saarimäki, Paula Sjöblom ja Maria Törnroos.

Yhteisöpalkinto tapahtumatiimille ja yhteistyöverkostolle

Aalto-yliopiston strategisista tapahtumista vastaava tiimi on ketterästi rakentanut uudenlaisia tapoja ylläpitää perinteitä ja toteuttaa tapahtumia verkkoympäristössä. Yhdessä muiden palveluiden kanssa he ovat muuntaneet kampuksen verkkokokemukseksi ja yhteisötapahtumamme jopa aiempaa suosituiksi virtuaalitapahtumiksi, sekä tuottaneet uusia palveluita seminaari- ja konferenssijärjestäjien tueksi. Yhteisöpalkinnon saivat Jessica Sinikoski ja tapahtumatiimi: Reetta Lindberg, Minna Pajari, Tarja Peltoniemi, Tatu Pohjola ja Katri Winqvist, sekä virtuaalitapahtumien asiantuntijaverkosto palveluista ja korkeakouluista: Anastasia McAvennie, Kari Jääskeläinen, Teemu Matilainen, Mika Niemi, Anna Berg, Kalle Kataila, Mikko Raskinen, Laura Karvonen, Milja Koski, Riikka Haikarainen, Anitta Pirnes ja Anne Tapanainen.

Vuoden Aalto-teko – professori emeritus Esa Saarinen ja jäähyväisluentosarja

Esa Saarisen syvästi inhimilliset ja mieleen painuvat luennot ovat puhutelleet Aalto-yliopiston opiskelijoita ja koko kansaa jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Hänen persoonallisen lähestymistapansa ytimessä on ”ajattelun ajattelu” ja omintakeinen luentotyyli. Espoon Otaniemessä hänen Filosofia ja systeemiajattelu -luentosarjansa kasvoi yhteisölliseksi ilmiöksi. Luentotallenteilla on ollut yli miljoonaa katsojaa, ja niiden katseluun käytetty kokonaisaika on huikeat 50 vuotta. Viimekeväinen jäähyväisluento sai niin ikään valtavan suosion, ja se noteerattiin myös mediassa.

Lämpimät onnittelut kaikille!

Kuva: Mikko Raskinen, Aalto-yliopisto
Videot: Unigrafia

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi ihmistä istuu nojatuoleissa vastakkain ja keskustelee puhuen mikrofoneihin. Käynnissä on podcast-nauhoitus.
Yliopisto Julkaistu:

Uusi Osaamisen Aalloilla -podcast avaa vieraidensa tärkeimmät oivallukset ja opit elämän varrelta

Osaamisen Aalloilla on Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen uusi podcast.
Aalto University School of Business exterior February 2019 Photo: Mikko Raskinen
Kampus Julkaistu:

Kestävällä rakentamisella saatiin toimiva ja viihtyisä Kauppakorkeakoulu

Kauppakorkeakoulu lämpiää maahan kaivetuilla 74 maalämpökaivolla.
Oskari Vilamon palkinnot
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Oskari Vilamon rahasto palkitsi parhaat rakennusalan opinnäytteet

Aalto-yliopistosta palkittiin kolme väitöskirjaa ja kolme diplomityötä.
Janne Naapuri
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

TkT Janne Naapuri sai Gustaf Kompan väitöskirjapalkinnon

Suomalaisten Kemistien Seuran Gust. Kompan vuoden 2023 väitöskirjapalkinto myönnettiin tekniikan tohtori Janne Naapurille Aalto-yliopistosta ja tekniikan tohtori Jussi Isokuorttille Tampereen teknillisestä yliopistosta.