Uutiset

Aalto Talent Expossa jälleen tuhansia opiskelijoita ja reilut 100 työnantajaa

Vuosittainen rekrytointi- ja kontaktointitapahtuma valtasi marraskuun alussa Otahallin.
Student and company representative talking over a popcorn machine, crowds in the background

Jo vuodesta 2019 järjestetty, koronavuosina poikkeusjärjestelyin, Aalto Talent Expo on Aalto-yliopiston urapalveluiden yksi suurimmista ponnisteluista opiskelijoiden työelämäkontaktien luomisen eteen. Toinen suuri tapahtuma on tietenkin vuoden alussa järjestettävä Summer Job Day. 

Huolimatta varsin vilpoisesta säästä, kävi Otahalliin jatkuva virta opiskelijoita muualta kampukselta ja messuilla kävikin ennätysmäärä, yli 5000, opiskelijaa kaikilta Aallon aloilta (tekniikka, talous, taide ja suunnittelu) sekä kaikilta koulutustasoilta (kandeista tohtoreihin). Näytteilleasettajia oli 113, valtion laitoksista suuriin kansainvälisiin konserneihin sekä pienempiin kasvaviin yrityksiin. Vaikka kylmä sää tuntuikin päivän alussa Otahallissa sisällä asti, lämpeni tunnelma päivän mittaan aktiivisten osallistujien ansiosta varsin nopeasti.

Varsinaista messupäivää edelsi parin päivän virtuaalinen rupeama JobTeaserissa opiskelijoiden henkilökohtaisia neuvonta-aikoja näytteilleasettajien kanssa. Keskusteluissa saatiin neuvoja CV:n ja hakukirjeen, LinkedIn-profiilin sekä portfolion laatimiseen. Ajat täyttyivät varsin nopeasti ja enemmänkin olisi varmasti ollut tilausta. 

Messuosastoilla nähtiin perinteisiä ”tiski ja karkkikulho” yhdistelmiä, mutta myös popcorn-koneita, onnenpyörää sekä jäätelöaltaita houkuttelemassa opiskelijoita pysähtymään juuri heidän osastolleen. Opiskelijapalautteen perusteella näillä on tehtävänsä, mutta enemmän opiskelijat oli vakuuttanut ”lähestyttävä ilmapiiri sekä ystävälliset ihmiset”. Messuilla onkin suuri merkitys näytteilleasettajien työnantajamielikuvan rakentamisessa. Monet olivatkin tuoneet paikalle entisiä opiskelijoitamme, joiden kanssa opiskelijamme pääsivät keskustelemaan. 

”Ihania yrityksiä ja ihmisiä. Vuoden lempitapahtuma”

Yksityiskohtaisempi analyysi vuoden 2023 Aalto Talent Exposta saadaan julkaistua hiukan myöhemmin, mutta tässä yleiskuva saadusta palautteesta. Kysymme siis palautetta niin opiskelijoilta kuin näytteilleasettajiltakin ja kehitämme tapahtumaa niiden perusteella. 

Vuonna 2023 messuille osallistui reilut 5 000 opiskelijaa talouden, taiteen ja teknologian aloilta ja 113 organisaatiota eri toimialoilta. Palautteiden perusteella sekä näytteilleasettajat että opiskelijat olivat tapahtumaan erittäin tyytyväisiä. Näytteilleasettajilta messut saivat kokonaisuudesta arvosanaksi 4,6/5. Opiskelijat antoivat live-tapahtumalle arvosanaksi 4,2/5.

“Pääsin keskustelemaan niin monien upeiden alalla työskentelevien ihmisten kanssa. Heidän jakamansa kokemukset olivat erittäin arvokkaita”, kommentoi yksi opiskelija.

“Olimme erittäin tyytyväisiä osallistumiseemme ja saavutimme messuille asetetun tavoitteen eli opiskelijoiden tavoittamisen ja tekemisemme entistä tunnetummaksi myös Aallon opiskelijoiden keskuudessa. Hyvä tapahtuma kaiken kaikkiaan!”, kommentoi puolestaan yksi näytteilleasettaja.

Opiskelijapalautteen perusteella suosituimmat näytteilleasettajat olivat: ABB, Nokia ja OP. Kaikki kolme ovat toki lukumääräisesti varsin suuria Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja meiltä valmistuneiden työllistäjiä, mutta ovat myös onnistuneet tekemään osastonsa houkuttelevaksi ja helpoksi lähestyä. 

Kauppakorkeakoulun messukoordinaattori Ville Hakulinen kertoo, että messujärjestelyt sujuvat vuosi vuodelta paremmin, sillä vuosien varrella olemme oppineet yhtä ja toista. Onnistumisen kannalta on tärkeää, että mitään ei jätetä sattuman varaan. Mutta säähän emme voi vaikuttaa. 

”Tänä vuonna tarjosimme näytteilleasettajille mahdollisuuden näyttää symbolilla osastoillaan aikaisempien koulutusalojen (miltä koulutusaloilta lähinnä palkkaavat) ja kielitaitovaatimusten (tarvitaanko työtehtävissä suomenkieltä) lisäksi halukkuutensa tarjota lopputyöaiheita opiskelijoillemme. Jatkossa myös tohtoritason koulutuksen saaneille töitä tarjoaville tulee mahdollisuus näyttää se symbolilla. Muokkasimme myös messualueen karttaa siten, että yleisön on mahdollisuus valita vielä vapaammin reittinsä, mutta myös ilma kulki paremmin (2022 messuilla oli turhan lämmin välillä). Käytyämme tämän vuoden palautteen läpi, saattaa sieltä tietenkin nousta ensi syksylle vielä jotain uutta, mutta varmaa on se, että satsaamme entistä enemmän kylmyyden sekä kuumuuden torjuntaan.” 

Ilmoittautuminen Summer Job Dayhin avautuu lähipäivinä ja ensi syksyn Aalto Talent Expoon puolestaan toukokuussa 2024. 

Aalto Talent Expo main illustration. black and white. Designer Babi Brasileiro 10

Talent Expo

Rekrytointi- ja kontaktointitapahtuma tuo yhteen talouden, taiteiden ja suunnittelun sekä tekniikan alojen työnantajat ja opiskelijat.

Red background with text Summer Job Day

Summer Job Day -tapahtuma

Tapahtuma kokoaa yhteen kaupan, taiteen ja muotoilun sekä tekniikan työnantajat ja avoinna olevista kesätyöpaikoista kiinnostuneet opiskelijat

Yhteistyö
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Picture of the themes of this course
Opinnot Julkaistu:

Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) -kurssi tulossa jälleen keväällä

Suosittu Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) järjestään keväällä suomeksi ja englanniksi!
Isoisänsilta Helsingissä.
Opinnot Julkaistu:

Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahaston apurahat haettavissa 31.1.2024 asti

Apurahoja myönnetään talon- ja sillanrakennuksen aloilla suoritetuista opinnoista tai kannustuksena aihealueiden jatko-opiskelijoille.
Esa Saarisen Filosofia Systeemiajattel, kuva: Mikko Raskinen
Opinnot Julkaistu:

Kuuletko muumipilvien kutsun? Esa Saarinen luennoi taas Aalto-salissa tammi- ja helmikuussa

Filosofi ja emeritusprofessori Esa Saarinen tekee paluun Aalto-saliin 10. tammikuuta ja 28. helmikuuta.
Alvari square winter
Opinnot Julkaistu:

Avoimen yliopiston kevään 2024 kurssit on julkaistu

Ilmoittautuminen avoimen yliopiston kevään kursseille alkaa aikaisintaan 11. joulukuuta.