Uutiset

Aalto sijoittui vertailussa 50 parhaan yliopiston joukkoon vastuullisessa kuluttamisessa

Kansainvälinen vaikuttavuusvertailu THE University Impact 2021 -ranking arvioi, kuinka hyvin yliopistot edistävät YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.
Three students walking on campus on sunny day
Kuva: Aalto-yliopisto / Aino Huovio.

Aalto-yliopisto ylsi sijalle 47 maailmassa vastuullisessa kuluttamisessa Times Higher Educationin (THE) University Impact 2020 -vertailussa. Ranking-lista arvioi yliopistojen vaikuttavuutta YK:n 17 kestävän kehityksen tavoitteen (SDG) pohjalta. Aalto-yliopistoa arvioitiin 13 tavoitteen osalta. Arvioissaan THE huomioi yliopiston aluetta koskevat tutkimusjulkaisut ja niiden saamat viittaukset, yliopiston vastuullisuuden omissa toiminnoissaan, kuten hankinnoissa ja jätteenkäsittelyssä, sekä vastuullisuusraportoinnin. Viime vuonna Aalto-yliopisto sijoittui vastuullisen kuluttamisen alueella toiseksi.

Aalto-yliopisto ylsi kahdensadan parhaan yliopiston joukkoon myös seuraavissa tavoitteissa: kestävä teollisuus, innovaatiot ja infrastruktuurit, kestävät kaupungit ja yhteisöt, puhdas vesi ja sanitaatio sekä ilmastoteot.

Aalto-yliopiston kokonaissijoitus vertailussa oli välillä 201–300 (47 vuonna 2020). THE:n vaikuttavuusvertailu julkaistiin nyt kolmatta kertaa kertaa. Aikaisempiin vuosiin verrattuna arviointikriteerit ovat jonkin verran muuttuneet ja mukana olevien yliopistojen määrä on noussut voimakkaasti: tänä vuonna listalla oli yli 1 200 yliopistoa, kun kaksi vuotta sitten määrä oli alle 500.

Aalto-yliopisto allekirjoitti vuonna 2018 ensimmäisenä suomalaisena yliopistona yliopistojen kansainvälisen SDG Accord -sitoumuksen, jossa se sitoutuu edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita osana opetusta, tutkimusta, innovaatiotoimintaa ja kampuskehitystä. 

Lue lisää:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

White Aalto logo with exclamation mark standing in the middle of Otaniemi campus in the summertime
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-korkeakoulusäätiö laskee liikkeeseen kaksi joukkovelkakirjalainaa yhteismäärältään 150 miljoonaa euroa

Joukkovelkakirjalainoista saatavat varat käytetään pääasiassa kiinteistöinvestointien rahoittamiseksi otettujen lainojen jälleenrahoitukseen sekä lisäksi yleisiin tarpeisiin.
Photo collage of some of the actions funded by the Sustainability Action Booster grant
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto rahoittaa opiskelijoiden kestävyystoimia kymmenillä tuhansilla vuodessa - "Tällaista emme ole nähneet muualla"

Aalto-yliopiston Sustainability Action Booster on apuraha, joka tukee opiskelijoiden ideoimia kestävän kehityksen projekteja kampuksella ja sen ulkopuolella.
Potrettikuva Suzanne Innes-Stubbista, hän hymyilee ja katsoo kohti kameraa
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Suzanne Innes-Stubb nimitetty johtavaksi työelämäasiantuntijaksi Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun

Yritysjuridiikan asiantuntija Innes-Stubb vahvistaa Kauppakorkeakoulun osaamista vastuullisessa yritystoiminnassa. Hän aloittaa tehtävässä syyskuun alussa.
Three students sitting at the School of Business. Photo: Ari Toivonen
Yliopisto Julkaistu: