Uutiset

Aalto sijoittui Times Higher Educationin rankingissa välille 251–300

Vertailun indikaattoreista Aalto-yliopisto menestyi parhaiten yrityksiltä saatavan tutkimusrahoituksen määrässä.

Aalto-yliopiston sijoitus Times Higher Educationin (THE) eilen julkaisemassa yleisrankingissa (World University Ranking 2015–2016) oli välillä 251–300. Alakohtainen ranking julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Vertailuun oli valittu mukaan 800 yliopistoa maailmanlaajuisesti, ensimmäiseksi sijoittui yhdysvaltalainen California Institute of Technology. Rankingin metodologia on muuttunut aikaisemmista vuosista.

Times Higher Educationin ranking mittaa 13 indikaattorilla yliopistojen menestystä viidellä osa-alueella: kansainvälisyys, tutkimus, viittaukset, opetus ja yrityksiltä saatava tutkimusrahoitus. Aalto-yliopisto pärjäsi parhaiten yrityksiltä saatavan rahoituksen määrässä, jossa se oli sijalla 156. Rankingissä 33 % kokonaispisteistä perustuu mainetta koskevaan kyselytutkimukseen.

Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 17  000–22 000 yliopistoa. Aalto-yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen, ja yritysyhteistyö on yliopistolle tärkeää. Aalto-yliopistolle relevanteimpia ovat ala- tai aihekohtaiset rankingit, ne kuvaavat sen toiminta-alueita yleisrankingeja paremmin.

Lue lisää: THE World University Rankings
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu