Uutiset

Aalto sijoittui Times Higher Educationin rankingissa välille 251–300

Vertailun indikaattoreista Aalto-yliopisto menestyi parhaiten yrityksiltä saatavan tutkimusrahoituksen määrässä.

Aalto-yliopiston sijoitus Times Higher Educationin (THE) eilen julkaisemassa yleisrankingissa (World University Ranking 2015–2016) oli välillä 251–300. Alakohtainen ranking julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Vertailuun oli valittu mukaan 800 yliopistoa maailmanlaajuisesti, ensimmäiseksi sijoittui yhdysvaltalainen California Institute of Technology. Rankingin metodologia on muuttunut aikaisemmista vuosista.

Times Higher Educationin ranking mittaa 13 indikaattorilla yliopistojen menestystä viidellä osa-alueella: kansainvälisyys, tutkimus, viittaukset, opetus ja yrityksiltä saatava tutkimusrahoitus. Aalto-yliopisto pärjäsi parhaiten yrityksiltä saatavan rahoituksen määrässä, jossa se oli sijalla 156. Rankingissä 33 % kokonaispisteistä perustuu mainetta koskevaan kyselytutkimukseen.

Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 17  000–22 000 yliopistoa. Aalto-yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen, ja yritysyhteistyö on yliopistolle tärkeää. Aalto-yliopistolle relevanteimpia ovat ala- tai aihekohtaiset rankingit, ne kuvaavat sen toiminta-alueita yleisrankingeja paremmin.

Lue lisää: THE World University Rankings
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen
Kampus Julkaistu:

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.