Uutiset

Aalto menestyi hyvin ShanghaiRankingin tekniikan alojen vertailuissa

Sähkötekniikka ja konetekniikka ylsivät maailmanlistalla 75 parhaan joukkoon.

Aalto-yliopisto sijoittui korkealle ShanghaiRankingin kesäkuussa julkaistussa tekniikan aloja arvioineessa yliopistovertailussa.  Parhaiten Aalto sijoittui konetekniikan ja sähkötekniikan aloilla, jotka ylsivät sijoille 51–75 maailmassa.  Sadan parhaan joukossa sijoilla 76–100 olivat myös kemian tekniikka, rakennustekniikka sekä materiaalitiede ja -tekniikka.  Aalto-yliopiston energiatiede ja -tekniikka sekä ympäristötiede ja -tekniikka sijoittuivat 200 parhaan joukkoon maailmassa.

ShanghaiRankingin 15.8. julkaisemassa yleisrankingissä (Academic Ranking of World Universities, ARWU, eli ns. Shanghain lista), Aalto-yliopiston sijoitus pysyi ennallaan luokassa 401–500. Yleisrankingeissä menestyvät tyypillisesti yliopistot, jotka ovat saaneet joskus Nobel-palkinnon tai joissa julkaistaan huomattavan paljon tieteellisiä artikkeleita. Julkaisukäytäntöjensä vuoksi niissä sijoittuvat hyvin yliopistot, joissa on lääketieteen tai perusluonnontieteiden opetusta.

Alakohtaiset rankingit tärkeitä

Aalto-yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen. Siksi relevanteimpia yliopistolle ovat ala- tai aihekohtaiset rankingit. 

Esimerkiksi maaliskuussa 2016 julkaistuissa QS:n alakohtaisissa vertailuissa Aalto-yliopiston taide ja muotoilu arvioitiin sijalle 17 maailmassa. Samassa rankingissa Aallon arkkitehtuuri, johtaminen sekä materiaalitiede ja -tekniikka olivat sadan parhaan joukossa. Aalto-yliopisto on sijoittunut korkealle myös esimerkiksi Financial Timesin kauppakorkeakouluja ja liikkeenjohdon koulutusta arvioivissa rankingeissa.

Lue lisää:
ShanghaiRanking 2016 (shanghairanking.com)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.