Uutiset

Aalto Magazinen juhlanumero ilmestynyt

Aalto University Magazine 13 juhlistaa Aalto-yliopiston viisivuotista taivalta.

Avauksia-artikkelissa rehtori Tuula Teeri iloitsee yliopiston saavutuksista ja toteaa matkan olevan puolivälissä kohti vuodelle 2020 asetettuja tavoitteita.

Pääartikkelissa Kauppakorkeakoulun professorit Sixten Korkman, Pertti Haaparanta ja Matti Pohjola keskustelevat siitä, vaikuttavatko taloustieteen eri koulukunnat ja teoriat käytännön talouspolitiikkaan. Myös professori Vesa Puttonen kertoo kokemuksistaan talouspolitiikan kommentaattorina mediassa.

Pääartikkelin ja kannen kuvituksesta vastaa taiteen maisteri Ida Wikström, joka palkittiin juuri Hopeahuipulla Grafian Vuoden Huiput 2014 -kilpailussa.

Kuka-palstan alumnihaastattelussa tavataan TkT, EMBA Hannu Kauppinen, joka johtaa Nokian Technologies-yksikön tutkimuskeskusta Nokia Labsia. Urakehityksestään kertovat myös maailmanmaineeseen nousseet nuoret menestyjät Miki Kuusi, Satu Maaranen ja Sonja Heikkilä.
 
Yliopiston tutkimustoiminnan huipuista ovat lehdessä esillä muiden muassa aivokuvantamisessa ja neurotieteessä ansioituneet professorit Risto Ilmoniemi, Riitta Hari ja Riitta Salmelin. Taiteen ja muotoilun tuoreista hankkeista kertovat dokumentaarisen elokuvan professori Susanna Helke ja palvelumuotoilun asiantuntija, professori Tuuli Mattelmäki.

Nyt ilmestynyt numero on sivumäärältään tavallista laajempi ja kokonaan suomenkielinen, sillä lehdestä julkaistaan englanninkielinen versio myöhemmin toukokuussa.

Aalto University Magazine on saatavilla Aalto-yliopiston kampuksilla. Näköislehti on luettavissa issuu.com-sivustolla.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Opinnot Julkaistu:

Uramuotoilukurssilla pysähdytään oppimaan itsestä ja pohtimaan tulevaisuutta

Career Design Lab tukee opiskelijoiden siirtymää työelämään. Avain kestävään tulevaisuuden työhön on ennakkoluuloton ja luova tapa muotoilla uraa.
Publication icon
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Julkaisufoorumi hakee uusia panelisteja kaudelle 2025-2028

Jos olet kiinnostunut ryhtymään Julkaisufoorumin panelistiksi, hae tehtävään 15.6.2024 mennessä.
Kolmeosainen kuva: vasemmalla keltainen kukka ja teksti Marsio,  keskellä kuva Aino-Marsio-Aallosta, oikealla Aallon logo o
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kaikille avoin kohtaamispaikka Marsio avaa ovensa syyskuussa

Avajaisnäyttelyt esittelevät Aalto-yhteisön ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.
Vihreän siirtymän rakentajat
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi podcast: Vihreän siirtymän rakentajat

Vihreän siirtymän toteuttamisessa kiinteistöala on avainasemassa. Talotekniikka on sen vaikuttavin keino torjua ilmastonmuutosta ja vastata EU:n kiristyviin energiavaatimuksiin. Uusi Vihreän siirtymän rakentajat - podcast tuo esiin talotekniikan tutkijoita, kehittäjiä ja toteuttajia, jotka jakavat näkemyksiään ja ideoitaan matkalla kohti kestävämpää kiinteistö- ja rakennusalaa.