Uutiset

Aalto Digital Creatives julkisti vuosittaisen Art & Tech Open Call -kehittämistukihaun luovien alojen projekteille

Art & Tech Open Call Demo Day -tapahtumassa perjantaina 24.3.2023 Roihupellon studioilla on mahdollisuus tutustua Open Call -hakuun ja Aalto Studiosin teknologiademoihin. Tapahtuma on avoin kaikille.
Dancer on stage wearing the Xsens motion capture suit
Opera Beyond demo, jossa Xsens motion capture -puku | Kuva: Kalle Kataila

Aalto Digital Creatives Art & Tech Open Call ’23 -rahoitushaussa taiteilijat, muotoilijat, pelien kehittäjät ja muut luovien alojen tekijät voivat hakea kehittämistukea projekteille, joissa yhdistyy taide ja teknologia. Tukea hakevien hankkeiden tulee edistää luovia aloja hyödyntämällä digitaalisuutta uusilla tavoilla.

Art & Tech Open Call haussa valituksi tulleet projektit saavat käyttöönsä 5 000-15 000 euron suuruisen kehittämistuen sekä mahdollisuuden hyödyntää Aalto Studiosin huippuluokan studiotiloja ja teknistä kalustoa. Edellytyksenä on, että osallistujat ovat valmiita toteuttamaan projektistaan prototyypin tai demon.

Hakuun voi osallistua tutkimus-, opiskelija- ja taitelijaryhmät, startupit sekä muut luovien alojen toimijat. Art & Tech Open Call -tukea hakevilla työryhmillä tulee olla selkeä näkemys digitaalisen sisällön tai prototyypin kehittämisestä sekä toteuttamiseen vaadittavasta teknologiasta. 

Mukaan hakevien projektien aihealueina voi olla esimerkiksi audiovisuaalisen tarinankerronnan uudet metodit ja teknologiat; teknologialla tehostettu taide, muotoilu tai viihde; laskennallisten metodien käyttö luovan alan projekteissa tai interaktiivisen ja lisätyn todellisuuden kokemukset ja pelit. Hakuaikaa on tiistaihin 2.5.2023 asti. 

Hakuohjeet

Hakuun pääsee tutustumaan tarkemmin Art & Tech Demo Day -tapahtumassa, joka järjestetään perjantaina 24.3.2023 Roihupellon studioilla. Tapahtumassa esitellään Open Callin tarjoamia mahdollisuuksia teknologiademojen kautta. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille.

Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu

Aalto Digital Creatives tukee luovien alojen opiskelijoita, tutkijoita ja tekijöitä esihautomo-ohjelman sekä Art & Tech Open Call -kehittämistukihaun kautta. Esihautomo-ohjelmaan voi hakea kaksi kertaa vuodessa. Art & Tech Open Call järjestetään kerran vuodessa. Art & Tech Open Call '23 -haun yhteistyökumppanit ovat Helsingin kaupunki, Yle, Genelec ja AVEK. 

Lisätietoja: 

Ari Kivimäki
Events and Partnerships | Aalto Studios
[email protected] | 050 411 4141

Tutustu Aalto Digital Creatives -ohjelmaan

Art & Tech Demo Day event visual with partner logos

Art & Tech Open Call Demo Day 2023

Tutustu Art & Tech Open Call -hakuun Roihupellon studion demopäivässä.

Tapahtumat
Aalto Digital Creatives batch 2 kick off event

Syksyn luovien alojen esihautomo-ohjelmassa kahdeksan tiimiä kehitti yritysideoitaan

Seuraava hakukierros luovien alojen esihautomo-ohjelmaan on auki 1.1.-14.2.2023.

Uutiset
Aalto Digital Creatives logo image

Aalto Digital Creatives (ulkoinen linkki)

Aalto Digital Creatives pre-incubator program aims to help creative industry students, researchers and practitioners on their path towards entrepreneurship.. The program is supported by the City of Helsinki and it’s part of Helsinki-based higher education institutions’ campus incubators network. Aalto Digital Creatives program is coordinated by Aalto Startup Center and Aalto Studios.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Katri Kaupin CAPSTONE-kurssin loppuesitykset
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Toimitusketjujen hallinnan CAPSTONE-kurssilla työstettiin tulevaisuuden haasteita

Opiskelijat saivat ratkoa tosielämän haasteita saaden tukea tehtävään opettajalta ja yritysedustajilta.
Kuvituskuva pörssikursseista
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Viisi asiaa, jotka päättäjien pitäisi tietää omistajuudesta Suomessa

Miten pärjäämme omistajuudessa Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan verrattuna? Maailman ensimmäinen omistajuuden professori Samuli Knüpfer listaa haasteet – ja kertoo, miksi ne on tärkeä saada ratkaistua.
Kemiantekniikan opiskelijoita
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Oletko uusi data-agenttimme?

Hae kemian tekniikan korkeakoulun data-agentiksi.
ISM_vierailuluento 2023
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Palvelumuotoilu varmistaa osaltaan digipalveluiden laadun ja tarkoituksenmukaisuuden

Johtava yliopistonlehtori Johanna Bragge kutsui kollegansa Perustieteiden ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluista pitämään vierailuluennon.