Uutiset

Aalto Digital Creatives julkisti luovien alojen Art & Tech Open Call kehittämistukihaun

Hakuun liittyvä Art & Tech Demo Day –tapahtuma mahdollistaa osallistujille tarjolla oleviin teknologioihin tutustumisen hakuaikana. Tilaisuus järjestetään 8.4. Roihupellon studioilla ja on avoin kaikille.
A person with VR glasses

Aalto Digital Creatives on avannut Art & Tech Open Call -rahoitushaun, jossa etsitään audiovisuaalisen ja pelialan sisältö- ja teknologiakonsepteja sekä muita digitaalisuutta luovilla aloilla uudella tavalla hyödyntäviä projekteja. Edellytyksenä on, että osallistujat ovat valmiita toteuttamaan projektistaan prototyypin tai demon.   
 
Hakuun pääsee tutustumaan tarkemmin Art & Tech Demo Day -tapahtumassa, joka järjestetään 8.4.2022 Roihupellon studioilla. Tapahtumassa esitellään Open Callin tarjoamia mahdollisuuksia teknologiademojen kautta. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille.

Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautuminen

Art & Tech Open Call haussa valituksi tulleet projektit saavat käyttöönsä 5 000-25 000 euron suuruisen kehittämistuen sekä mahdollisuuden hyödyntää Aalto Studiosin huippuluokan studiotiloja ja teknistä kalustoa. Hakuun voi osallistua tutkimus-, opiskelija- ja taitelijaryhmät, startupit sekä muut luovien alojen toimijat. 
 
Mukaan hakevien projektien aihealueina voi olla esimerkiksi audiovisuaalisen tarinankerronnan uudet metodit ja teknologiat; teknologialla tehostettu taide, muotoilu tai viihde; laskennallisten metodien käyttö luovan alan projekteissa tai interaktiivisen ja lisätyn todellisuuden kokemukset ja pelit. Hakuaikaa on maanantaihin 2.5.2022 asti. 
 
Tämän vuoden Art & Tech Open Call järjestetään osana Aalto Digital Creatives -ohjelmaa, joka on Helsingin kaupungin tukema kampusinkubaattori. Art & Tech Open Call-haun kanssa yhteistyössä ovat myös AVEK, Yle ja Genelec. 

Lisätietoja: 

Ari Kivimäki
Events and Partnerships | Aalto Studios
[email protected] | 050 411 4141

Image from remote site: studios.aalto.fi

Art & Tech Open Call 2022 (ulkoinen linkki)

Art & Tech Open Call –rahoitushaussa etsitään audiovisuaalisen ja pelialan sisältö- ja teknologiakonsepteja sekä muita digitaalisuutta luovilla aloilla uudella tavalla hyödyntäviä projekteja.

A person with VR glasses

Art & Tech Open Call Demo Day

Tutustu Open Call -hakuun Roihupellon studion demopäivässä.

Tapahtumat
Aalto Digital Creatives logo image

Aalto Digital Creatives (ulkoinen linkki)

Aalto Digital Creatives on luoville aloille suunnattu esihautomo-ohjelma, joka kuuluu Helsingin kaupungin Kampusinkubaattorit-ohjelmaan.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

White Aalto logo with exclamation mark standing in the middle of Otaniemi campus in the summertime
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-korkeakoulusäätiö laskee liikkeeseen kaksi joukkovelkakirjalainaa yhteismäärältään 150 miljoonaa euroa

Joukkovelkakirjalainoista saatavat varat käytetään pääasiassa kiinteistöinvestointien rahoittamiseksi otettujen lainojen jälleenrahoitukseen sekä lisäksi yleisiin tarpeisiin.
Photo collage of some of the actions funded by the Sustainability Action Booster grant
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto rahoittaa opiskelijoiden kestävyystoimia kymmenillä tuhansilla vuodessa - "Tällaista emme ole nähneet muualla"

Aalto-yliopiston Sustainability Action Booster on apuraha, joka tukee opiskelijoiden ideoimia kestävän kehityksen projekteja kampuksella ja sen ulkopuolella.
Nuoret arkkitehdit istuvat ulkoportaikossa ja hymyilevät
Yhteistyö Julkaistu:

Ella Kaira ja Matti Jänkälä kuratoivat Suomen paviljongin vuoden 2025 näyttelyn Venetsiassa

Arkkitehtikaksikon näyttelykonseptin tematiikka on modernin arkkitehtuurin säilyttäminen.
Nanoselluloosaa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto panostaa sellututkimukseen edistääkseen siirtymää kohti vähähiilistä taloutta

Useat yliopistot, tutkimusorganisaatiot ja yritykset perustavat uraauurtavan EFP-tutkimusohjelman (Emission Free Pulping) perinteisten sellunvalmistusprosessien uudistamiseksi. Ohjelman teollisen mittakaavan merkityksellisyys edellyttää tutkijoiden ja teollisuuden kansainvälistä yhteistyötä.