Uutiset

Aalto Digital Creatives -esihautomon ensimmäinen kierros päättyi – kahdeksan tiimiä kehitti luovien alojen yritysideoitaan ohjelman aikana

Esihautomo-ohjelman ensimmäisen kierroksen osallistujat jatkavat yritysideoiden kehittämistä.
A person with VR glasses on at Media Lab Demo Day.
Kuva: Kalle Kataila

Aiemmin tänä vuonna Aalto-yliopistossa käynnistyi luoville aloille suunnattu esihautomo-ohjelma, joka toimii osana Helsingin kaupungin Kampusinkubaattorit-ohjelmaa. Aalto-yliopisto on tunnettu teknologiapainotteisista yrityshautomopalveluistaan, ja Aalto Digital Creatives -ohjelman keskiössä on luoda sen rinnalle luovuudesta sekä aineettomasta pääomasta lähtöisen oleva yrittäjyyspolku.  Aalto Digital Creatives -esihautomon ensimmäisellä hakukierroksella vastaanotettiin 28 hakemusta. Mukaan hakeneiden yritysideat olivat suunnattu media- ja pelialalle sekä esittäville taiteille.  
  
Esihautomo-ohjelman ensimmäiselle kierrokselle osallistui kahdeksan tiimiä, jotka jatkavat yritysideoidensa kehittämistä esihautomon jälkeen. Ohjelman yksi tavoite on palvella laaja-alaisesti luovien alojen edustajia. Tämä tavoite tulee esiin myös ensimmäiselle kierrokselle valittujen yritysideoiden moninaisuudesta.  
  
Kaikki ohjelmaan osallistuneet tiimit työstävät uniikkeja ideoitaan, jotka edistävät luovia aloja digitaalista teknologiaa hyödyntämällä. Esihautomo-ohjelman aikana jotkut osallistujista ovat kirkastaneet alkuperäisiä yritysideoitaan, kun taas toiset ovat luoneet kokonaan uusia ideoita prosessin edetessä.  
  
Ensimmäisen kierroksen osallistujien joukossa oli kolme elokuva- ja televisioalalle suunnattua hanketta: yhteisöalusta, joka mahdollistaa kollektiivisen elokuvatuotannon; lohkoketjuteknologiaa hyödyntävä levitysalusta ja päivitetty televisio-ohjelmaformaatti, joka hyödyntää liikkeenkaappausteknologiaa vaikuttavamman visuaalisen maailman luomiseksi.  
  
Kaksi tiimiä kehitti ohjelman aikana pelialalle suunnattuja yritysideoita. Yksi niistä on fantasiamaailmaan sijoittuva ensimmäisen persoonan ammuntapeli immersiivisellä tarinalla. Toinen tiimeistä työskentelee AR teknologiaa hyödyntävän projektin parissa, jossa on tarkoitus luoda todellisuutta vastaavan kokoinen peliympäristö.  
  
Vahvasti aineettomaan pääomaan keskittyy myös tiimi, joiden yritysidean tavoitteena on luoda monia aisteja aktivoivia kokemuksia, jotka herättävät tunteita ja inspiroivat ihmisiä. Kahden ohjelmaan osallistuneen tiimin yritysideat ovat suunnattu media-alalle, mutta lähestyvät alaa erilaisista lähtökohdista. Näistä yksi on espanjankielinen audiovisuaalista sisältöä tuottava kanava, joka esittelee suomalaista luovaa kulttuuria kansainväliselle yleisölle. Toinen projekti puolestaan tähtää kehittämään tarinoihin keskittyvää jakelualustaa lisäämällä alustalle interaktiivisuutta.  
  
Aalto-yliopisto on yksi kuudesta korkeakoulusta, jotka muodostavat kampusinkubaattoreiden verkoston. Kampusinkubaattorit-ohjelma on Helsingin kaupungin rahoittama hanke, jonka tarkoituksena on vahvistaa Helsingin roolia innovaatiolähtöisen yrittäjyyden tukemisessa. Aalto-yliopistossa hanketta koordinoi Aalto Startup Center ja Aalto Studios.  
  
Aalto Digital Creatives -ohjelma järjestetään kahdesti vuodessa ja haku ohjelmaan on auki 11.9.2022 asti. Mukaan voi hakea yksin tai yhdessä tiimin kanssa, hakijoilla tulee olla yritysidea ja luovien alojen tausta. 

Hae mukaan ohjelmaan täältä.

Aalto Digital Creatives logo image

Aalto Digital Creatives (ulkoinen linkki)

Aalto Digital Creatives on luoville aloille suunnattu esihautomo-ohjelma, joka kuuluu Helsingin kaupungin Kampusinkubaattorit-ohjelmaan.

A person with VR glasses

Aalto Digital Creatives julkisti luovien alojen Art & Tech Open Call kehittämistukihaun

Hakuun liittyvä infotilaisuus, jossa osallistujilla on mahdollisuus tutustua tarjolla oleviin teknologioihin järjestetään 8.4. Roihupellon studioilla.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Eväitä ajatteluun logo yhteistyökumppaneiden kanssa
Yhteistyö Julkaistu:

Uudessa podcastissa Suomen eturivin työelämän tutkijat esittelevät tutkimushavaintojaan työn muutoksesta

Aalto-yliopiston Future of Work -hanke, Työelämän tutkimusyhdistys ry ja TYÖ2030-ohjelma ovat tuottaneet podcast-sarjan yhteistyönä.
Illustration: Juuli Miettilä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avattaria ja aitoja kohtaamisia

Aalto-yliopiston tutkijat ovat tutkimushankkeissaan mukana luomassa uudenlaista neuvolaa ja myönteistä synnytyskokemusta. Visioissa huomioidaan teknologian luomat mahdollisuudet, kuten synnytyksen simulointi kolmiulotteisessa videokonferenssissa avattaren eli virtuaalihahmon välityksellä. Toisaalta tutkijat mielellään säilyttäisivät parhaat käytänteet menneestä, kuten perinteisen neuvolakortin, aidot kohtaamiset sekä rotinat, vierailut katsomaan vastasyntynyttä ruokalahjojen kera.
Group photo of the Aalto Digital Creatives batch 3 participants
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Neljätoista uutta tiimiä aloitti Aalto Digital Creatives -esihautomossa

Kevään luovien alojen esihautomo-ohjelma alkoi 14.3.2023. Neljätoista uutta tiimiä edistää luovien alojen yritysideoitaan kolmentoista viikon ohjelmassa.
The image shows a jar of coins with a green plant growing from it. Text Unite! Seed Fund 2023.
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Unite!-yliopistoallianssi tarjoaa siemenrahaa opetus-, tutkimus- ja opiskelijayhteistyön edistämiseksi

Opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden innovatiivisille yhteistyöideoille voi nyt hakea taloudellista tukea. Unite-allianssiin kuuluu Aallon lisäksi kahdeksan muuta korkeatasoista eurooppalaista yliopistoa.