Uutiset

Aalto ARTS -kesäkoulu 2023 tutkii metsän ja puun käytön kestävyyttä

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna "Living with wood(s)".
People working on a wooden structure near water in summer time
Kuva: Puustudio / Aalto-yliopisto

Toista kertaa järjestettävän Aalto ARTS -kesäkoulun painopisteenä on tutkia metsän merkitystä laajasti eri näkökulmista; aina biodiversiteetistä ja ekosysteemipalveluiden tuottamisesta taloudellisesti hoidettuihin metsiin ja puurakentamisen prosesseihin sekä niihin liittyvään etiikkaan. Kurssilla tutkitaan metsiä ja puuta materiaalina eri muodoissa ja mittakaavoissa maisema-arkkitehtuurin, kaupunkisuunnittelun, rakennussuunnittelun ja sisustusarkkitehtuurin aloilla.  

”Tavoitteena on hakea yhä kestävämpiä tapoja käyttää metsiä sekä luonnollisessa muodossaan että teollisena resurssina sekä luoda puusta rakennettuja asuinympäristöjä, jotka ovat tasapainossa ympäröivän luonnon kanssa”, kertoo kurssin vastuuopettajana toimiva puuarkkitehtuurin työelämäprofessori Pekka Heikkinen

Kahden viikon intensiivikurssin aikana osallistujat saavat käsityksen luonnonvarojen merkityksestä ja niiden käyttötavoista rakentamisessa useista erilaisista näkökulmista. Tavoitteena on soveltaa tutkimusta luotaessa vastuullisia tapoja käyttää metsää ja puuta tulevaisuuden elinympäristöjen rakentamisessa.  

Laaja kansainvälinen yhteistyö

Kurssin sisältö on suunniteltu yhteistyössä maailman johtavien muotoilu- ja teknologiayliopistojen tutkijoiden kanssa, ja Aalto-yliopiston asiantuntijoiden lisäksi kesäkoulun luennoitsijat tulevat yhteistyökumppaniyliopistoista: The New School: Parsons School of Design, The Oslo School of Architecture and Design, Singapore University of Technology and Design, Tecnológico de Monterrey, Politecnico di Milano, Royal College of Art ja École nationale supérieure de paysage.  

Kumppanikoulujen ja Aallon opiskelijoiden lisäksi kesäkoulu on tänä vuonna avoinna aiheeseen liittyviltä aloilta valmistuneille alumneille Suomessa ja muualla. Kesäkoulu tarjoaa ammattilaisille mahdollisuuden hankkia täydennyskoulutusta tai työnantajille mahdollisuuden tarjota työntekijöilleen puurakentamisen alan koulutusta. Kesäkoulu on ainutlaatuinen tilaisuus oppia kansainvälisessä, monialaisessa yhteisössä ja työskennellä käytännönläheisesti laadukkaissa työpajoissa Aalto-yliopiston kampuksella.

Two people working on with a wooden structure outdoors in summertime
Kuva: Puustudio / Aalto-yliopisto

Kahden viikon kurssilla opiskelijat tutkivat luonnon ja rakentamisen tasapainoa sekä mahdollisuuksia täydentää ja kehittää asumisympäristöä Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä. Projekteissa suunnitteluun yhdistyvät luennot, tutkimustyö ja käytännön työskentely puun parissa. Ohjelmassa on myös vierailuja Evon metsäoppilaitoksen ja Nuuksion metsiin sekä puualan tuotantolaitoksiin. 

Kesäkoulu järjestetään 6.–18. elokuuta Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja sitä edeltää 25. toukokuuta järjestettävä seminaari sekä kesän aikana tapahtuva itsenäinen opiskelu. 

Aalto ARTS -kesäkouluhanke on saanut Jane ja Aatos Erkon säätiöltä lähes 950 000 euron tuen vuosille 2020–2023.

Aiemmista tiedoista poiketen Aalto-yliopiston opiskelijat voivat hakea kesäkouluun 7.5. saakka.  

Lisätietoja (englanniksi): 

Aalto ARTS -kesäkoulu 2023

Yhteystiedot: 

Kesäkoulukoordinaattori Venla Luukkonen, [email protected] 

Kansainvälisten suhteiden päällikkö Iina Ekholm, [email protected] 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTSin alumni Vidha Samyan teos esillä Venetsian biennaalissa 2024

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttely on esillä 24.11.2024 asti.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.