Uutiset

Aalto ARTS Books mukana kirjamessuilla

Sekä Helsingin kirjamessut että maailman suurimmat, Frankfurtin kirjamessut, on tänä vuonna siirretty koronapandemian vuoksi verkkoon.
auki olevan kirjan aukeamalla on pastellisävyisiä kuvia pienistä keramiikkaesineistä
Teos: Kantava maa, kuva: Anne Kinnunen

Verkossa tapahtuvat messut mahdollistavat sen, että syksyn kirja-alan suurimpiin tapahtumiin voi osallistua turvallisesti ja mistä vain. Aalto ARTS Books esittelee molemmilla messuilla tuoreimpia teoksiaan.

Helsingin kirjamessujen verkkotapahtumassa 22.–25.10. on tuttuun tapaan neljä päivää ohjelmaa: keskusteluja ja kirjailijoiden haastatteluja. Kustantamot ja muut osallistujat saavat puolestaan oman virtuaalisen messuosaston, jossa esitellä uutuusteoksia ja parhaita tarjouksia.

taiteellinen kirjan kansikuva, jossa useita luontoon viittaavia elementtejä, ihmisen kasvot heijastuvat keskellä

Aalto ARTS Books järjestää yhdessä Biotaiteen Seuran kanssa keskustelun Ennennäkemätön taide – biotaide haastaa tieteen rajoja perjantaina 23.10. klo 16–16.30. Keskustelemassa ovat Art as We Don´t Know It -teoksen tekijät Helena Sederholm, Laura Beloff ja Teemu Lehmusruusu. Ohjelma on osa Tiedetorin tieteeseen keskittyvää kokonaisuutta, ja sopii kirjamessujen teemaan, joka on tänä vuonna tulevaisuus.

Ohjelman lisäksi Aalto Arts Booksin uutuuskirjat ovat esillä virtuaalisella messuosastolla, ja verkkokaupassa on luvassa paljon messutarjouksia.

Kirjamessut verkossa -tapahtumassa on kolmella eri lavalla yli 200 ohjelmaa ja yli 400 esiintyjää. Kahden lavan ohjelma lähetetään suorana Messukeskuksesta, ja yhden lavan ohjelma on nauhoitettu etukäteen.

Kokoaikaisen lipun lunastaneet saavat nauttia kaikista ohjelmista vielä kaksi viikkoa messujen jälkeen, sillä ohjelmat jäävät katsottavaksi 8.11. asti. Virtuaalisiin messuosastoihin ja kirjamessutarjouksiin pääsee tutustumaan myös ilman lippua.

Frankfurtin kirjamessuilla tarjolla kohtaamisia digitaalisesti ja paikan päällä

Myös maailman suurimmat kirjamessut, Frankfurtin kirjamessut, järjestetään tänä vuonna verkkotapahtumana 14.–18.10. Viime vuonna messut vetivät yli 300 000 kävijää ja 7 450 näytteilleasettajaa yli sadasta maasta. Tänä vuonna tarjolla on digitaalisia kirja-alan kohtaamisia mutta myös live-tapaamisia Frankfurtin kaupungissa sekä Festhallen lavalla filmattavaa ohjelmaa.

Aalto ARTS Books osallistuu messuille näytteilleasettajana digitaalisesti. Esittelyssä ovat uusimmat, kansainväliselle yleisölle suunnatut teokset.

”Kymmenen vuoden ajan Frankfurtin kirjamessut on ollut tärkein kansainvälinen foorumimme ja meillä on ollut siellä fyysinen ständi. Nyt katsomme miten digitaalinen panostus vetää”, kertoo kansainvälisestä markkinoinnista vastaava kustannustoimittaja Sanna Tyyri-Pohjonen.

Teemamaana Frankfurtin kirjamessuilla piti tänä vuonna olla Kanada, mutta koronapandemian vuoksi maa on tänä vuonna messujen kunniavieraana ja saanee uuden mahdollisuuden 2021.

Aalto ARTS Booksin ohjelmaa Helsingin kirjamessuilla:

Tiedetori: Ennennäkemätön taide – biotaide haastaa tieteen rajoja
23.10. klo 16-16.30, Töölö-lava
Helena Sederholm, Laura Beloff, Teemu Lehmusruusu

Biotaide käsittelee aiheita, joihin tieteessä ei aina voida tarttua. Taide kykenee tekemään näkyväksi esimerkiksi ihmisen ongelmallista asemaa planeetallamme. Bioteknologia, kyborgit, muuttuva ympäristö ja tekoäly ovat todellisuutta, jota biotaide avaa – ja tarttuu myös eettisiin kysymyksiin, joita tieteen kehityksessä syntyy. Keskustelemassa Art as We Don´t Know It -teoksen tekijöitä.
 

Lue lisää:

Helsingin kirjamessut verkossa -tapahtuma 22.–25.10.

Frankfurtin kirjamessut 14.–18.10.'All together now'

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Karttagrafiikka, jossa näkyy Mekong-jokea ja korkeuseroja.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Tutkija Marko Kallio palkittiin Britanniassa Mekong-joen kartastaan

Voittoon yltänyt työ on tarinallinen seikkailu läpi Mekong-joen.
Jose Lado, photo by Evelin Kask.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Espanjalainen fyysikkoseura palkitsee professori Jose Ladon kvanttimateriaaleihin liittyvän teorian kehittämisestä

Professori Jose Lado sai Espanjan fyysikkoseuran (RSEF) ja BBVA-säätiön myöntämän Early Career Award 2023 -palkinnon. Varhaisen tutkijauran palkinto myönnetään espanjalaiselle tai tällä hetkellä Espanjassa työskentelevälle fyysikolle, joka on korkeintaan 35-vuotias ja jolla on merkittävä rooli teoreettisen fysiikan alalla.
Enriqueta Noriega Benitez and Thuy-Linh Phi
Nimitykset Julkaistu:

Enriqueta Noriega Benitez ja Thuy-Linh Phi aloittivat data-agentteina kemian tekniikan korkeakoulussa

Kaksi uutta data-agenttia liittyi Aallon datanhallintaverkostoon keväällä 2023.
Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin