Uutiset

Aalto ARTS Books mukana kirjamessuilla

Sekä Helsingin kirjamessut että maailman suurimmat, Frankfurtin kirjamessut, on tänä vuonna siirretty koronapandemian vuoksi verkkoon.
auki olevan kirjan aukeamalla on pastellisävyisiä kuvia pienistä keramiikkaesineistä
Teos: Kantava maa, kuva: Anne Kinnunen

Verkossa tapahtuvat messut mahdollistavat sen, että syksyn kirja-alan suurimpiin tapahtumiin voi osallistua turvallisesti ja mistä vain. Aalto ARTS Books esittelee molemmilla messuilla tuoreimpia teoksiaan.

Helsingin kirjamessujen verkkotapahtumassa 22.–25.10. on tuttuun tapaan neljä päivää ohjelmaa: keskusteluja ja kirjailijoiden haastatteluja. Kustantamot ja muut osallistujat saavat puolestaan oman virtuaalisen messuosaston, jossa esitellä uutuusteoksia ja parhaita tarjouksia.

taiteellinen kirjan kansikuva, jossa useita luontoon viittaavia elementtejä, ihmisen kasvot heijastuvat keskellä

Aalto ARTS Books järjestää yhdessä Biotaiteen Seuran kanssa keskustelun Ennennäkemätön taide – biotaide haastaa tieteen rajoja perjantaina 23.10. klo 16–16.30. Keskustelemassa ovat Art as We Don´t Know It -teoksen tekijät Helena Sederholm, Laura Beloff ja Teemu Lehmusruusu. Ohjelma on osa Tiedetorin tieteeseen keskittyvää kokonaisuutta, ja sopii kirjamessujen teemaan, joka on tänä vuonna tulevaisuus.

Ohjelman lisäksi Aalto Arts Booksin uutuuskirjat ovat esillä virtuaalisella messuosastolla, ja verkkokaupassa on luvassa paljon messutarjouksia.

Kirjamessut verkossa -tapahtumassa on kolmella eri lavalla yli 200 ohjelmaa ja yli 400 esiintyjää. Kahden lavan ohjelma lähetetään suorana Messukeskuksesta, ja yhden lavan ohjelma on nauhoitettu etukäteen.

Kokoaikaisen lipun lunastaneet saavat nauttia kaikista ohjelmista vielä kaksi viikkoa messujen jälkeen, sillä ohjelmat jäävät katsottavaksi 8.11. asti. Virtuaalisiin messuosastoihin ja kirjamessutarjouksiin pääsee tutustumaan myös ilman lippua.

Frankfurtin kirjamessuilla tarjolla kohtaamisia digitaalisesti ja paikan päällä

Myös maailman suurimmat kirjamessut, Frankfurtin kirjamessut, järjestetään tänä vuonna verkkotapahtumana 14.–18.10. Viime vuonna messut vetivät yli 300 000 kävijää ja 7 450 näytteilleasettajaa yli sadasta maasta. Tänä vuonna tarjolla on digitaalisia kirja-alan kohtaamisia mutta myös live-tapaamisia Frankfurtin kaupungissa sekä Festhallen lavalla filmattavaa ohjelmaa.

Aalto ARTS Books osallistuu messuille näytteilleasettajana digitaalisesti. Esittelyssä ovat uusimmat, kansainväliselle yleisölle suunnatut teokset.

”Kymmenen vuoden ajan Frankfurtin kirjamessut on ollut tärkein kansainvälinen foorumimme ja meillä on ollut siellä fyysinen ständi. Nyt katsomme miten digitaalinen panostus vetää”, kertoo kansainvälisestä markkinoinnista vastaava kustannustoimittaja Sanna Tyyri-Pohjonen.

Teemamaana Frankfurtin kirjamessuilla piti tänä vuonna olla Kanada, mutta koronapandemian vuoksi maa on tänä vuonna messujen kunniavieraana ja saanee uuden mahdollisuuden 2021.

Aalto ARTS Booksin ohjelmaa Helsingin kirjamessuilla:

Tiedetori: Ennennäkemätön taide – biotaide haastaa tieteen rajoja
23.10. klo 16-16.30, Töölö-lava
Helena Sederholm, Laura Beloff, Teemu Lehmusruusu

Biotaide käsittelee aiheita, joihin tieteessä ei aina voida tarttua. Taide kykenee tekemään näkyväksi esimerkiksi ihmisen ongelmallista asemaa planeetallamme. Bioteknologia, kyborgit, muuttuva ympäristö ja tekoäly ovat todellisuutta, jota biotaide avaa – ja tarttuu myös eettisiin kysymyksiin, joita tieteen kehityksessä syntyy. Keskustelemassa Art as We Don´t Know It -teoksen tekijöitä.
 

Lue lisää:

Helsingin kirjamessut verkossa -tapahtuma 22.–25.10.

Frankfurtin kirjamessut 14.–18.10.'All together now'

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Biopsy needle
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Auroptic Medicalille Slush-voitto

Biopsianäytteiden ottoa kehittävään tekniikkaan erikoistunut startup nappasi voiton Slushin Y Science -kilpailussa.
Aalto University Quantum Explorations Exhibition. Photo: Mikko Raskinen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijoiden kehittämä algoritmi tekee kvanttitietokoneista entistä tehokkaampia

Kvanttilaskennan saralla ollaan ottamassa edistysaskeleita Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston, Turun yliopiston ja IBM:n Zürichin tutkimuskeskuksen tutkimusyhteistyön ansiosta. Tutkijaryhmä on ehdottanut ratkaisua, joka tekee kvanttitietokoneista entistä tehokkaampia, nopeampia ja viime kädessä myös kestävämpiä.
Pukusuunnittelija, taiteen tohtori Maarit Kalmakurki
Tutkimus ja taide Julkaistu:

”Pukusuunnittelija voi tuoda animaatioelokuvaan huomattavaa lisäarvoa”

Minä väitän -sarjassa aiheena pukusuunnittelijan avainrooli animaatioissa.
Kirsi Niinimäki istuu tuolilla.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Kirsi Niinimäki: Vaateteollisuuden vallankumous ei onnistu ilman digitaalista tuotepassia

Vaatteiden ympäristökuorma tulisi sisällyttää vaatteen hintaan, sanoo professori Kirsi Niinimäki.