Uutiset

Aallon uusi First Time Manager -koulutus tarjoaa kattavat eväät aloittelevalle esihenkilölle

Noin puolen vuoden mittainen koulutus opettaa osallistujia reflektoimaan omaa johtajuuttaan. Tärkeintä on hahmottaa omaa esihenkilötyötään ja muodostaa toimivia työskentelytapoja jatkoa varten.
People with laptops having a meeting around a table.

Esihenkilötyö ja tiimien tai projektien luotsaaminen vaatii monenlaisia taitoja, jotka useimmiten opitaan käytännön työn ja kokemuksen kautta. Työelämässä on kuitenkin paljon alanvaihtajia, vastavalmistuneita ja muita osaajia, jotka ovat vasta aloittamassa uraansa esihenkilönä, tiiminvetäjänä tai projektipäällikkönä.

Millaisia asioita ensimmäistä kertaa tällaisessa vastuutehtävässä työskentelevän henkilön tulisi osata?

Tähän kysymykseen Aalto-yliopistossa lanseerattu First Time Manager -koulutusohjelma pyrkii tarjoamaan vastauksia. Puolen vuoden mittainen työpajoihin, henkilökohtaisiin välitehtäviin ja ryhmätyöskentelyyn perustuva ohjelma tukee monipuolisesti osallistujien kehittymistä esihenkilötyössä.

”Koulutusinvestointi kasvaa korkoa, kun työpaikan asiat ovat kunnossa”

Idea First Time Manager -koulutukseen tuli alun perin Aallon alumneilta, josta se eteni pilotiksi vuonna 2020. Koulutus osoittautui hyödylliseksi ja sitä jatkettiin Tekniikan Akateemiset TEK ry:n kautta 120 osallistujalle. Nyt se on tarjolla kaikille osana Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen tarjontaa.

First Time Managerin aikana käsitellään johtamiseen liittyviä aiheita eri näkökulmista ja pohditaan oman johtajuuden ja esihenkilötyön visiota. Kun koulutus on tarpeeksi pitkä, sen aikana tarjoutuu myös aidosti aikaa ja mahdollisuuksia pohtia omaa esihenkilötyötä.

”Koulutuksessa opetetaan ajattelemaan ja reflektoimaan omaa tilannetta työpaikalla. Ei edetä pelkät työkalut edellä, vaan halutaan rakentaa pohja ja periaate, jota voidaan sitten soveltaa niiden työkalujen avulla”, sanoo kouluttaja, yliopistonlehtori Jari Ylitalo.

Ylitalo korostaa, että on tärkeää rakentaa työpaikalle jatkuvan oppimisen kulttuuri ja varmistaa, että tukitoimet uudelle esihenkilölle ovat kunnossa.

”Kurssit ovat hyödyllisiä, mutta ne eivät yksistään riitä, vaan työpaikoilla tarvitaan jatkuvaa käytänteiden ja kulttuurin kehittämistä ja ylläpitoa. Koulutuksen jälkeen aiheista kannattaa keskustella työkavereiden kesken. Myös muista tukitoimista, kuten mentorointi- ja tukihenkilötoiminnasta, täytyy pitää huolta. Koulutusinvestointi alkaa kasvaa korkoa, kun työpaikan asiat ovat myös kunnossa.”

Valmennus ei tarjoa suoria vastauksia siihen, kuinka voisit olla upea pomo, vaan se antaa sinulle työkaluja kehittää itseäsi sitä kohti.

First time manager -koulutuspilotin osallistujapalaute

Seuraava toteutus tulossa syksyllä

Seuraava First time manager -toteutus käynnistyy 14.9.2023 ja jatkuu kevääseen 2024 saakka. Ilmoittautuminen seuraavaan toteutukseen on jo käynnissä ja ennakkoilmoittautujan etuhinta on voimassa 31.5.2023 saakka.

Jos samasta organisaatiosta on useita kiinnostuneita osallistujia, koulutus on mahdollista saada alennettuun ryhmähintaan. Kysy lisää!

Yhteystiedot löytyvät koulutuksen sivuilta: https://www.aaltoee.fi/firsttimemanager

Kuva: Otso Alasko

People reading at Aalto University

Elämänlaajuinen oppiminen (ulkoinen linkki)

Kaikille avointa koulutusta, yksittäisistä kursseista koulutusohjelmiin.

Uutisia elämänlaajuisesta oppimisesta Aallossa

Kaksi ihmistä kävelee käytävällä ja puhuu keskenään.
Opinnot Julkaistu:

Hae nyt FITechin syksyn kursseille

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa tulevana syksynä runsaasti mielenkiintoista opiskeltavaa eri tarpeisiin.
Nuori mies istuu rakennuksen kiviportailla ja selailee puhelintaan.
Opinnot Julkaistu:

FITechin opintotarjonnassa maksuttomia opintoja toisen asteen opiskelijoille

Aalto-yliopiston kurssien aiheina mm. ohjelmoinnin ja mobiilisovellusten perusteita, Python-ohjelmointia sekä koneoppimista.
First Time Manager program workshop with students / photo: Johnny Jussila/AaltoEE
Opinnot Julkaistu:

Uusien esihenkilöiden keskinäinen vertaistuki korostui Aallon First Time Manager -ohjelmassa

Ohjelman vertaistapaamiset saavat osallistujilta kiitosta, ja osa on jatkamassa niitä koulutuksen jälkeenkin.
Frank Martela
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopisto julkaisee Frank Martelan avoimen verkkokurssin "Art of Living"

Uutta kaikille avointa verkkokurssia luennoi Ph.D., yliopistonlehtori Frank Martela. Kurssin on tuottanut Oasis of Radical Wellbeing -projekti ja se on osa Aallon elämänlaajuisen oppimisen portfoliota. Kurssi julkaistaan 30.5.2023.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kaksi ihmistä kävelee käytävällä ja puhuu keskenään.
Opinnot Julkaistu:

Hae nyt FITechin syksyn kursseille

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa tulevana syksynä runsaasti mielenkiintoista opiskeltavaa eri tarpeisiin.
Nuori mies istuu rakennuksen kiviportailla ja selailee puhelintaan.
Opinnot Julkaistu:

FITechin opintotarjonnassa maksuttomia opintoja toisen asteen opiskelijoille

Aalto-yliopiston kurssien aiheina mm. ohjelmoinnin ja mobiilisovellusten perusteita, Python-ohjelmointia sekä koneoppimista.
The Ocean’s Curtain is inspired by the way the surface of water looks when viewed from the seabed. Kurotuksia - Higher Powers exhibition. Photo: Mikko Raskinen.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Matematiikkaa ja taiteita sulauttava Kurotuksia – Higher Powers avautuu Heurekassa tänään – jättimäisiä limasieniteoksia on esillä jopa kaksin kappalein

Aalto-yliopiston poikkitieteellinen ”Kristallikukkia peilisaleissa: Matematiikka kohtaa taiteen ja arkkitehtuurin” -kurssi huipentuu tänään tiedekeskus Heurekassa avattavaan Kurotuksia – Higher Powers -loppunäyttelyyn. Se juhlistaa kurssin kymmenvuotista taivalta monialaisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi, ja on samalla kurssin toinen näyttely Heurekassa.
Sofia Guridi pictured in a lab setting.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Sofia Guridi muotoilee maailmaa paremmaksi älykkäiden tekstiilien avulla

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksen tohtoriopiskelija Sofia Guridi haluaa luoda bio-pohjaisia älytekstiilejä, jotka auttavat ihmisten arjen parantamisessa.