Uutiset

Aallon opiskelijat palkittiin kansainvälisessä C4Bi-kilpailussa

Kilpailussa hyödynnettiin uutta Creativity Audit -työkalua, jolla yritysten luovuus vertautuu huippuravintolan menetelmiin.
Team Barsinkiin kuuluivat Leo Josephy, Matti Karjalainen ja Harri Konola Aalto-yliopistosta sekä Rei Kondo, Chris Theis ja Pablo Angoso ESADEsta. Kuva: ESADE

Aallon ja ESADE-yliopiston opiskelijoiden yhteistiimi, Team Barsinki, vei voiton C4Bi-innovaatiokilpailussa Barcelonassa 18. marraskuuta. Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettyyn kilpailuun osallistui opiskelijoita ESADEsta, UC Berkeleysta, Copenhagen Business Schoolista ja Aalto-yliopistosta.

Yli 60 osallistujan joukosta finaaliin karsiutuneen tiimin tehtävänä oli ideoida uutta liiketoimintaa teknologiayritys HP:lle Creativity Audit -työkalun avulla.

”Tiimimme ehdotus sisälsi konkreettisia kehitysideoita HP:n strategiaan. Esimerkiksi luovan prosessin roolia voisi vakinaistaa, työntekijöiden vapautta hyödyntää paremmin ja lisätä asiakaskokemukseen palautteenantoa”, kertovat kilpailuun osallistuneet Leo Josephy ja Harri Konola.

Valintaperusteena voittoon oli tiimin ideoiden laatu, tiimityön tehokkuus ja sujuvuus sekä itse idean esittäminen. 

Huippukokki menetelmän taustalla

Ferran Adriàn elBulliFoundation osallistui kilpailun järjestämiseen yhdessä ESADE-yliopiston kanssa. Kuva: ESADE

Kilpailun raatiin kuului Creativity Auditin kehittäjä, huippukokki Ferran Adrià. Työkalun ideana on hyödyntää yritysten toiminnassa gastronomian prosesseja, joilla esimerkiksi uusien ruokalajien jatkuva kehittäminen on mahdollista.

”Monesti business-ajattelu lähtee tehokkuudesta, mutta miksei yritystoiminnassa voisi olla yhtä paljon kyse luovuudesta”, sanoo Harri Konola.

"Prosesseja optimoimalla ja tehokkuutta lisäämällä voidaan saavuttaa vain marginaalisesti laskeva taloudellinen hyöty. Kuitenkin ainoastaan todellisilla disruptiivisilla innovaatioilla voidaan nousta markkinajohtajan asemaan", komppaa kolmas tiimiläinen Matti Karjalainen.

Kilpailusta saadun tunnustuksen lisäksi tiimille jäi käteen mielenkiintoinen oppimiskokemus sekä uusia verkostoja ja tiimikavereita eri puolilta maailmaa.

”Ehdottomasti suosittelemisen arvoinen kokemus - yksi parhaista koko opiskelun aikana”, tiimiläiset toteavat.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Digital Challenge -kurssin 6-henkinen voittajatiimi ja oikealla pitchaus-kilpailun juontaja
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Digitalism Challenge -kurssilla innovoituja ratkaisuja viedään käytännön toteutukseen

Luomuliitto, Tapola-Camphillin luomutila ja Fat Lizard Brewing Co. olivat erittäin tyytyväisiä kurssin aikana syntyneisiin sovelluksiin.
Kuvassa näkyy Jesús Manuel Castro Félix.
Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Jesús Manuel Castro Félix

Hyvä viestintä ja jatkuva oppiminen olivat tärkeimmät asiat, jotka alumni sai mukaansa MIB-maisteriohjelmasta.
Jesse Rajala sitting in a big armchair in the Business School lobby, looking up.
Opinnot Julkaistu:

Alumni Jesse Rajala: “Tieto- ja palvelujohtaminen maisteriopintojen pääaineena oli urani kannalta erittäin hyvä valinta”

Vastavalmistunut tieto- ja palvelujohtamisen alumni Jesse Rajala kertoo opinnoistaan ja antaa vinkkejä opiskelijoille jotka tulevat Aalto-yliopistoon ammattikorkeakouluista.
Aliisa Pietilä
Opinnot Julkaistu:

Itseohjautuvallakin on rajansa – tukea tarvitaan etenkin työn organisoinnissa ja työkuorman hallinnassa

Palkittu diplomityö osoitti, etteivät asiantuntijoiden työtavat tue palautumista.