Uutiset

Aallon muodin koulutusohjelma maailman viidenneksi paras

Koulutusohjelma sijoittui toistamiseen viiden parhaan joukkoon maailmanlaajuisessa arvioinnissa, jonka toteutti Business of Fashion -verkkosivusto.
fashion_web_fi_fi.jpg

Aalto-yliopiston muodin kandidaattiohjelma sijoittui viidenneksi BoF:n arvioinnissa, joka perustuu maailmanlaajuiseen vaikuttavuuteen, oppimiskokemuksiin sekä koulutuksen pitkän tähtäimen arvoon. Central Saint Martins (CMS) Iso-Britanniasta sijoittui listan kärkeen jo kolmatta vuotta peräkkäin. Toisena on Parsons School of Design Yhdysvalloista ja kolmantena Royal Academy of Fine Arts Antwerp Belgiasta. Arvioinnissa oli mukana 73 yliopistoa eri puolilta maailmaa, 25 viimevuotista enemmän. Arvioinnin tulokset julkaistiin 30. lokakuuta. Arviointi toteutettiin nyt kolmatta kertaa.

Aalto-yliopiston muodin maisterikoulutusohjelma sijoittui samalla listalla neljänneksitoista. Kandidaattiohjelman sijoitus laski sijalta kolme sijalle viisi tänä vuonna ja maisterinkoulutusohjelma nousi yhden pykälän sijalta 15 sijalle 14. Central Saint Martins arvioitiin molemmissa ohjelmissa ensimmäiselle sijalle.  

“Aallon taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sijoitus maailman viidenneksi parhaaksi muotikouluksi on hämmästyttävä tulos! Meidän edellemme sijoittuneet koulut ovat perinteisesti arvostettuja ja kuuluisia, ja niillä on pitkä historia huippumuodin koulutuksessa. Koulujen verkostot ovat vakiintuneet vuosikymmenten ajan. Nämä koulut voivat myös valita opiskelijansa parhaiden joukosta maailmanlaajuisesti. Olemme mukana maailmanluokan porukassa", kertoo professori Pirjo Hirvonen.

Työllistyminen on tärkeää

BoF:n analyysi paljastaa, että työllistyminen on opiskelijoiden ensisijainen huolenaihe. Tänä vuonna arvioinnissa painotetaankin työllistymistä. Arvioinnin viisi parasta koulua sai yhteensä 40 prosentin osuuden HR-rekrytoijien antamista pisteistä.

“Merkittävää on, että meiltä valmistuneet löytävät töitä hyvin, sillä nykyään työllistyminen ei ole muotiteollisuudessa niin helppoa. Painotamme koulutusohjelmassamme kiinteitä siteitä alan toimijoihin, erinomaisia teknisiä resursseja ja varmistamme, että opiskelijamme saavat monialaista osaamista", Hirvonen kertoo.

Arviointi perustuu HR-ammattilaisille ja alan asiantuntijoille tehtyyn kyselyyn sekä yli 11 000 opiskelijan palautteeseen. Kyselyssä opiskelijoilta pyydettiin palautetta opetuksen laadusta ja koulujen käytettävissä olevista resursseista. Myös heidän työelämätaitoihinsa sekä työllistymismahdollisuuksiin kiinnitetään huomiota.

Lisätietoa:

BoF:n kandidaattiohjelmien arviointi:

https://www.businessoffashion.com/education/rankings/2017/bachelors

BoF:n maisteriohjelmien arviointi:

https://www.businessoffashion.com/education/rankings/2017/masters

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Työelämäprofessori Topias Siren
Nimitykset Julkaistu:

Kalliomekaniikan asiantuntija Topias Siren on nimitetty Aalto-yliopiston työelämäprofessoriksi

”Työelämäprofessuurin myötä tuon opiskelijoille paljon oppeja työelämästä yhdistettäväksi teoreettiseen osaamiseen”, lupaa Topias Siren.
Erika Ahlberg
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Erika Ahlberg: Jos ei tee ikinä virheitä, ei ole ollut tarpeeksi rohkea

Alumnimme Erika Ahlberg halusi yhdistää maisteritutkinnossaan aiemmat kaupan ja design-alan opintonsa, ja International Design Business Management -ohjelma sopi tähän loistavasti. Urallaan muodin, myynnin, markkinoinnin ja brändien parissa hän on pyrkinyt rohkeasti kohti haasteita – esimerkiksi hyppäämällä 100 henkilön organisaation johtoon ilman aikaisempaa esihenkilökokemusta.
Henkilö tummassa pitkässä nahkatakissa seisoo mallinuken vieressä, tällä yllään värikäs virkattu asu ja taustalla lisää värikkäitä virkattuja kuoseja
Palkitut Julkaistu:

Juha Vehmaanperä on Vuoden nuori suunnittelija

Kilpailu on suunnattu suomalaisille vaatetussuunnittelun opiskelijoille. Vehmaanperän voittotyö ottaa kantaa globaaliin ilmastokriisiin.
Aalto University Meet Our Teachers SCI Janne Halme 2022. Photo: Mikko Raskinen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yliopistonlehtori Janne Halme: Aurinkoenergia on ihan huippua!

: Janne Halmetta inspiroi lehmuskuja, jossa yhdistyvät puut, lehdet ja valo, joka siivilöityy puiden välistä. Vaikka aurinkokennon avulla voidaan tuottaa sähköä, elämää ylläpitävää fotosynteesiä se ei pysty korvaamaan.