Uutiset

5G Hack the Mall kesäkurssin ilmoittautuminen avoinna

Aalto-yliopiston 5G-kesäkoulu järjestetään viime vuoden tapaan verkkokoulutuksena 6.–17.6.2022.
Backed by 5G online event
Kuva: Aalto-yliopisto / Laura Puusola

Aalto-yliopiston Otaniemen kampukselta koordinoidaan kesällä kansainvälistä kesäkurssia, jolla opiskelijat etsivät käyttötarkoituksia 5G-teknologialle. 5G Hack the Mall on avoin verkkokurssi, jolla opiskelijat kehittävät ideoitaan 5G-pohjaisille tuotteille ja palveluille yhdessä useiden yrityskumppanien kanssa.

Tänäkin vuonna suomalaisten ja ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden lisäksi mukaan intensiiviselle kurssille pääsee myös lukiolaisia ja aikuisopiskelijoita.
Opiskelijoilta ei vaadita aikaisempaa tietämystä 5G-teknologiasta. Kurssille haetaan opiskelijoita kaikilta aloilta, sillä 5G-teknologia on keskeisessä roolissa uudenlaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä esimerkiksi koulutukseen, terveydenhoitoon, teollisuuteen ja palveluihin tai luoville aloille.

Ilmoittaudu mukaan heti

Ilmoittautuminen kurssille on nyt avoinna ja päättyy toukokuun 27. päivä. Paikkoja on rajoitetusti ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aallon opiskelijat ilmoittautuvat kurssille SISUn kautta tästä linkistä.

Muut suomalaiset korkeakouluopiskelijat sekä lukiolaiset ja aikuisopiskelijat voivat tutustua kurssiin ja ilmoittautua mukaan suomalaisten tekniikan alan yliopistojen verkoston eli Fitechin kautta. Klikkaa kurssille tästä.

“5G-ratkaisut ovat keskeisessä roolissa, kun yritykset etsivät ratkaisuja digitalisoituvan maailman haasteisiin. On ilo nähdä, että yrityskumppanimme ovat innolla mukana ja aikovat tuoda kesäkurssilaisille loistavia haasteita ratkaistavaksi. Kesäkurssilla tulee olemaan myös paljon yritysten henkilökunnalle ja muille alasta kiinnostuneille oheisohjelmaa, jotka tarkentuvat myöhemmin”, professori ja tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitoksen johtaja Riku Jäntti kertoo.

Lisätietoa kurssista ja ilmoittautumisesta:

Mika Nupponen
[email protected]

5G Hack the Mall -kesäkoulu ja sen rinnakkaistapahtuma Backed by 5G toivat yhteen tuhansia 5G-teknologiasta ja sen soveltamisesta kiinnostuneita ihmisiä

Syksyllä käynnistetään lukuisia uusia 5G-teknologian soveltamisprojekteja.

Lue lisää
Backed by 5G online event
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kuva pikku finlandian puupilarista ja teksti time out
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopisto ravistelee rakentamisen käytäntöjä New European Bauhaus -festivaaleilla Brysselissä

Koko eurooppalaista rakennusalaa kestävään muutokseen kirittävä näyttely Time Out! on esillä Brysselissä 9.–13.4.2024 osana NEB-festivaalia.
Two of the awardees and their robotic arm all holding colorful mugs. Aalto Open Science Award, Honorary mention.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 kolmas sija – Älykkään robotiikan ryhmän Robotic Manipulation of Deformable Objects -projekti

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon kolmannen sijan saavuttaneita Älykkään robotiikan ryhmän jäseniä.
Aalto Squad students on campus
Opinnot Julkaistu:

Hakijoiden määrä Aalto-yliopistoon kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin oli 13 500 hakijaa
Nanoselluloosaa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto panostaa sellututkimukseen edistääkseen siirtymää kohti vähähiilistä taloutta

Useat yliopistot, tutkimusorganisaatiot ja yritykset perustavat uraauurtavan EFP-tutkimusohjelman (Emission Free Pulping) perinteisten sellunvalmistusprosessien uudistamiseksi. Ohjelman teollisen mittakaavan merkityksellisyys edellyttää tutkijoiden ja teollisuuden kansainvälistä yhteistyötä.