Uutiset

19 Aallon kilpaurheilevaa opiskelijaa sai URA-säätiön opiskeluapurahan

Apurahan suuruus on 1 500 tai 3 000 euroa koko lukuvuodelle.
Kuvituskuva: SCIn kristallikukat
Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) on jakanut opiskeluapurahan 209 urheilijalle lukuvuodelle 2023–2024. Heistä 19 opiskelee tai on opiskellut Aalto-yliopistossa. Apurahan saajien joukossa on maailmanmestareita ja olympiaurheilijoita, nykyisiä ja jo uransa lopettaneita huippu-urheilijoita yhteensä 56 eri lajista ja 18 urheiluakatemiasta. Apurahaa haki tänä vuonna ennätykselliset 719 urheilijaa.

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on tukea huippu-urheilijoiden kaksoisuraa ja edistää heidän kouluttautumistaan ja urheilu-uran jälkeisen ammatin hankkimista. 

Iris Nihti on yksi apurahan saaneista Aallon opiskelijoista. Hän on viidennen vuoden opiskelija Sustainable energy systems and markets -pääaineessa Sähkötekniikan korkeakoulussa. Iriksen laji on vapaaottelu, ja hänen edustamansa seura on Espoon Kehähait.

”Minulle apuraha merkitsee todella paljon, sillä ottelemisen kulut ovat suuria. Tänä vuonna ottelin kolmesti, joista kaksi kertaa ulkomailla. Nämä matkat ovat omakustanteisia. Apuraha menee siis sekä kattamaan osaa ottelukuluista että päivittäiseen elämiseen. Paras saavutukseni lajissa on tämän vuoden keväällä voitettu amatöörien maailmanmestaruus”, Iris kertoo.

Onnittelut Irikselle ja kaikille apurahan saaneille! 

Katso lista kaikista URA-apurahan saaneista opiskelijoista / entisistä opiskelijoista 

Palkitsemistilaisuus järjestettiin Haaga-Heliassa 12.12.2023.

Aallon alumni, urheilujohtaja Jyrki Louhi tarjosi taloustietämystä Aallon kilpaurheilijoille

Urhea-tapaaminen keräsi 30 opiskelijaa verkoston syystapaamiseen.

Lue lisää tästä tilaisuudesta
Aallon Urhea-opiskelijoiden syystapaaminen, 2023. Kuva: Terhi Ollikainen
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Anton Jantunen Aberdare vuorilla Keniassa.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Anton Jantunen: Työssäni erityisen hyödyllisiä taitoja ovat analyyttisyys ja isojen kokonaisuuksien ja eri asioiden keskinäisten yhteyksien ymmärtäminen

Anton Jantusen polku vei isojen konsulttiyritysten ja startupien kautta töihin Nairobiin YK:n sanitaatioon, hygieniaan ja kuukautisterveyteen keskittyvään rahastoon, missä hän keskittyy innovatiivisten rahoitusmallien kehittämiseen.
Kuva opiskelijoista juttelemassa
Opinnot Julkaistu:

Tauolta tutkintoon - Back on track –työpajasarja 8.10. & 29.10.2024

Aallon opintopsykologit ja opinto-ohjaaja järjestävät kahden kerran mittaisen workshopsarjan opintoihin palaaville tai viimeisen vuoden aikana hyvin vähän opiskelleille syksyllä 2024 englanniksi.
Havainnekuva puisesta lavarakenteesta torimaisemassa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Wood Programin 30-vuotisjuhlaprojekti nousee Kuhmon torille

Aalto-yliopiston puuarkkitehtuuriin erikoistuvat opiskelijat toteuttavat joka vuosi Wood Program -projektin. Opintokokonaisuuden 30-vuotisjuhlavuonna yhteistyökumppanina toimii Kuhmon kaupunki. Toteuttava kohde on Kuhmon torille nouseva torilava.
Kuvassa Lotta Heinonen ja Jenni Kaiponen poseeraavat kameralle kaupunkiympäristössä.
Opinnot Julkaistu:

Aallossa uskaltaa unelmoida

Siirtohaun kautta Kauppakorkeakouluun tulleet Lotta Heinonen ja Jenni Kaiponen arvostavat Aallossa erityisesti motivoivaa ilmapiiriä, tasokasta opetusta, aktiivista opiskelijayhteisöä ja kansainvälisyyttä. Vuonna 2024 siirtohaku järjestetään 2.-16.5.