Väre

Käyttäjälähtöisyys ja kestävä kehitys edellä suunniteltu Väre kokoaa kaikki Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun laitokset saman katon alle.
Väre / aula / kuva: Mikko Raskinen

Otaniemen kampuksen kesäaukioloajat

Tietoa rakennuksesta

Väre on osa korttelikokonaisuutta, jossa kerrosneliömetrejä on kaikkiaan 47500 - enemmän kuin Helsingin Kampin keskuksessa kaupallisia tiloja. Väre-rakennuksen sisällä kulkeva jalankulkureitti ja tilasuunnittelu luovat kylämäistä ilmettä ja synnyttävät kiinnostavia ja käyttökelpoisia tilasarjoja.

Väre on A-energialuokan rakennus, joka käyttää vain uusiutuvaa energiaa. Lämmitykseltään ja jäähdytykseltään 90-prosenttisesti omavaraisen rakennuksen katolla sijaitsevat sähköä tuottavat aurinkopaneelit. Kokonaisuuden on suunnitellut Verstas Arkkitehdit, joka voitti vuonna 2012-2013 käydyn kansainvälisen Campus 2015 arkkitehtuurikilpailun. Pääsuunnittelijana oli Jussi Palva.

Rakennuksessa sijaitsevat:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu