Tutkimus ja taide

Pauliina Ilmonen

Se mistä innostun eniten, on positiivisesti definiitit matriisit. Jos ei tiedä, mistä näissä matriiseissa on kyse, voi kuvitella pelin. Äsken saavutimme ison voiton, kun saimme oman ’pelimme’ myötä todennettua uuden lauseen moniulotteiseen ääriarvoteoriaan.
Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Pauliina Ilmonen, apulaisprofessori, Matematiikan ja systeemianalyysin laitos / Kuvaaja: Sinikoski

”Se mistä innostun kaikkein eniten, on positiivisesti definiitit matriisit. Jos ei ole perillä matematiikasta tai ei tiedä tarkasti, mistä näissä matriiseissa on kyse, voi kuvitella pelin, johon on määritetty säännöt. Nämä positiivisesti definiitit matriisit ovat ikään kuin tuon pelin nappuloita, joilla voi pelata joko yksin tai yhdessä esimerkiksi rakkaiden kollegojen kanssa. Ja kuten kaikissa peleissä, myös tässä tulee parhaimmillaan voittoja. Välillä kyse on pienistä erävoitoista, mutta äsken saavutimme Matias Heikkilän kanssa ison voiton, kun saimme oman ’pelimme’ myötä todennettua uuden lauseen moniulotteiseen ääriarvoteoriaan. Kyse on kansainväliselläkin mittapuulla kovasta jutusta.”

Pauliina Ilmonen, apulaisprofessori, Matematiikan ja systeemianalyysin laitos

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: