Tapahtumat

Värikäs tiede näyttäytyy Kutitus-festivaaleilla

Laserkeilauksen huippuyksikön 3D ja värit -näyttely mukana festivaaleilla 2.-6.10. näyttelytila Ahjossa.
Pistepilvitaidetta. Selkäreppulaserkeilauksella kerättyä 3D-pistepilveä Helsingin kauppahallin ympäristöstä. © MML, Aalto Antero Kukko
Pistepilvitaidetta. Selkäreppulaserkeilauksella kerättyä 3D-pistepilveä Helsingin kauppahallin ympäristöstä. © MML, Aalto Antero Kukko

Värikäs lapsille suunnattu Kutitus-festivaali esityksineen ja pajoineen järjestetään tänä vuonna kymmenennettä kertaa Espoon kulttuurikeskuksessa, Tapiolassa 2.-6.10.

Aalto Yliopiston Laserkeilauksen huippuyksikkö osallistuu yhdessä MML/Paikkatietokeskuksen kanssa festivaaleille mielenkiintoisella 3D ja värit -näyttelyllä, jonka teemana ovat värit pohjana kolmiulotteiselle teknologialle, tieteelle ja taiteelle.

Näyttelyssä on esillä tutkimuksessa syntyneitä monimediaisia teoksia, joissa on yhdistetty 2D- ja 3D-teknologioita, laserkeilausta ja fotogrammetriaa. Näyttelyssä tuodaan esille tutkimuksen roolia osana yhteiskunnan kehitystä. Pistepilvitaiteen ja –tekniikan lisäksi esillä mm. erilaisia 3D-laitteistoja ja kameroita, videoteoksia ja pienoismalli itseajavasta autosta, joka tuottaa pistepilviaineistoa ympäristöstään. 

Vieraat pääsevät tutustumaan visuaaliseen näyttelyyn, ihailemaan kirjavaa pistepilvitaidetta, tarkastelemaan kohteita lisätyssä todellisuudessa ja tapaamaan Huippuyksikön tutkijoita. Esillä olevien animaatioiden ja 3D-teosten inspiraation lähteinä ovat olleet esimerkiksi Kutitus-festivaalin kissamaskotit. Perjantaina ja lauantaina paikalle kurvaa myös robottiauto.

Tervetuloa tutustumaan, ihastelemaan ja oppimaan uutta!

Arkisin näyttely on avoinna klo 9-17 ja viikonloppuisin 10-16 Espoon kulttuurikeskuksessa näyttelytila Ahjossa.

Lisätietoja Kutitus-festivaalista

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: