Väre-rakennuksen taidekierros 17.5.

Kevään 2022 aikana on mahdollisuus tutustua yliopiston julkisen taiteen kokoelmiin taidekierrosten kautta.
Erityisasiantuntija Outi Turpeinen esittelee Väre-rakennuksen taidekokoelman (Global Equality) teoksia sekä kertoo samalla prosenttitaiteen ja julkisen taiteen roolista yliopistossa.
Taidekierros on Aallon opiskelijoille ja henkilöstölle.
Aalto-yliopiston julkisen taiteen visio
Vuonna 2017 Aalto-yliopisto päätti alkaa noudattaa rakennushankkeissaan taiteen prosenttiperiaatetta, jossa noin prosentti rakennusprojektin määrärahasta kohdennetaan taidehankintoihin. Periaatetta sovellettiin ensimmäisen kerran Radical Nature -taidekonseptissa Aalto-yliopiston päärakennuksessa Dipolissa.
Aalto-yliopiston julkisen taiteen visio on tuoda esille ja esittää kysymyksiä siitä, mitä yliopisto on, mitä teemme osana yhteiskuntaa ja mitä julkisuus tarkoittaa. Julkinen taide on paikkasidonnaista ja se liittyy yliopiston sekä sen tieteenalojen moninaisuuteen. Julkiset taideteokset heijastavat tätä monimuotoisuutta eri taiteen muodoilla, materiaaleilla, tekniikoilla ja perinteillä.
Global Equality -taidekokoelma Väreessä
Kukin yksittäinen Väreen taideteos muistuttaa meitä taiteen mahdista ja kyvystä tutkia ja paljastaa erilaisia sosiokulttuurisia ilmiöitä ja luonnonilmiöitä.

I love campus
On aika juhlistaa yhdessäoloa!


Alusta-paviljonki
Miten voimme hälventää luonnon ja kulttuurin kahtiajakoa arkkitehtuurin keinoin? Millainen tila yhdistää ennemmin kuin erottaa? Miten voimme elää yhdessä ihmistä laajemmassa yhteisössä? Muiden muassa näitä kysymyksiä käsitellään kesien 2022 ja 2023 aikana Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon välisellä tapahtumapihalla Alusta-paviljongissa.
DIALOGUES - Creating New Textile Futures -näyttely Dipolin Galleriassa
Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn Dipoli Galleriassa!