Tapahtumat

Väitös tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan alalta, M.Sc. Shushu Liu

Sijaintitietojesi suojaus

M.Sc. Shushu Liu väittelee 21.12.2022 klo 12 Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa, tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitoksella, salissa AS1, Maarintie 8, Espoo ja etäyhteydellä Zoomissa, johon voi liittyä vapaasti: https://aalto.zoom.us/j/66420876237.

Väitöskirjan nimi on "Securing 5G Positioning and its Services with Privacy Preservation".

Vastaväittäjät:
Dr. Mridula Singh, CISPA Hemholz Center for Information Security, Saksa
Prof. Elena-Simona Lohan, Tampereen yliopisto

Kustos: Prof. (emeritus) Raimo Kantola, Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu, tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitos

Linkki väitöskirjan sähköiseen esittelykappaleeseen (esillä 10 päivää ennen väitöstä): https://aaltodoc.aalto.fi/doc_public/eonly/riiputus/
Sähkötekniikan korkeakoulun väitöskirjat: https://aaltodoc.aalto.fi/handle/123456789/53

Zoom pikaopas: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/zoom-pikaopas

Väitöstiedote:

Sijainnin vuoto on ollut vakava huolenaihe kaikille. Sijainti voi paljastaa paljon enemmän kuin leveys- ja pituusaste. Pienellä taustatiedolla on helppo päätellä sinusta paljon arkaluontoisia tietoja, kuten kotiosoite, henkilökohtaiset harrastukset, työpaikka tai jopa terveydentila, jotka voivat uhata suuresti omaisuuttasi ja jopa elämänturvaa.

Sijainnin vuotamisen estämiseksi tässä opinnäytetyössä keskityttiin sijaintitiedon koko elinkaareen tilaajasolmun signaalimittauksista ja pilvi/reunapuolen paikannuslaskennasta aina sijaintipohjaisten palvelujen (LBS) palveluntarjoajien sijainninkulutukseen. Se tunnistaa tietoturvauhat ja mahdolliset tietosuojavuodot koko elinkaaren ajalta ja tarjoaa erilaisia ratkaisuja nykyisen 5G-paikannusjärjestelmän ja siihen liittyvien palveluiden turvallisuuden parantamiseen.

Kaikki ehdotetut kaaviot arvioidaan simulaatioilla tai todellisilla tietojoukoilla. Tulokset osoittavat parannusta tai kompromissia turvallisuuden, yksityisyyden, eheyden ja yleiskustannusten välillä. Tämän väitöskirjan odotetaan edistävän turvallista ja yksityisyyttä suojelevaa 5G-paikannusta ja sen palveluita entisestään.

Väittelijän yhteystiedot:

Email [email protected]
Mobile

+358503097078

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: