Tapahtumat

Väitös mikro- ja nanotekniikan alalta, DI Kirill Isakov

Väitöskirjan nimi on: Grass-Like Aluminum Oxide: Fabrication and Applications

DI Kirill Isakov väittelee perjantaina 7.5.2021 klo 12 Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa, elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella. Väitöskirjan nimi on "Grass-Like Aluminum Oxide: Fabrication and Applications".

Vastaväittäjä: Dr. David Poxson, Linköping University, Ruotsi
Vastuuprofessori: Prof. Harri Lipsanen, Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu, elektroniikan ja nanotekniikan laitos

Väitöstilaisuus järjestetään etäyhteydellä Zoomissa, jonne voi liittyä vapaasti: https://aalto.zoom.us/j/66890081498
Zoom pikaopas: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/zoom-pikaopas

Linkki väitöskirjan sähköiseen esittelykappaleeseen: https://aaltodoc.aalto.fi/doc_public/eonly/riiputus/

Sähkötekniikan korkeakoulun väitöskirjat: https://aaltodoc.aalto.fi/handle/123456789/53

Väitöstiedote:

Tämä opinnäytetyö esittelee uuden nanorakenteisen materiaalin ”grass-like alumina” (GLA) - huokoinen ohutkalvopinnoite, jolla on gradienttitaitekerroin ja korkea pinta-ala. Tässä työssä kuvataan valmistusmenetelmät yksityiskohtaisesti ja esitellään useita GLA:n sovelluksia.

Gradientin taitekertoimen ansiosta se toimii erinomaisena heijastamattomana pinnoitteena. Heijastuksen vähennys voidaan saavuttaa laajalla spektrialueella, joka ulottuu näkyvän valon ulkopuolelle, ja jopa valolle, joka tulee lähellä silmänräpäyttäviä kulmia. GLA voidaan myös tehdä superhydrofobiseksi, mikä lisää pinnalle itsepuhdistuvia ominaisuuksia.

GLA:ta voidaan käyttää myös suuren pinta-alan elektrodin valmistamiseen. Tällaisen elektrodin on osoitettu parantavan superkondensaattorin energian varastointikykyä ja sitä voidaan käyttää paristoissa ja muissa laitteissa.

Tässä opinnäytetyössä kehitetyt sovellukset ovat kilpailukykyisellä tasolla vastaavien alojen taiteen tilanteen kanssa, ja esitelty tutkimus on johtanut lukuisiin patenttihakemuksiin ja kaupallistamiseen Business Finlandin kanssa.

Väittelijän yhteystiedot:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: