Tapahtumat

Väitös mikro- ja nanotekniikan alalta alalta, M.Sc. Xueyin Bai

Väitöskirjan nimi on: Novel synthesis technologies for transition metal dichalcogenides and their heterostructures
Crystal structure of transition metal dichalcogenides, a family of two-dimensional materials

M.Sc. Xueyin Bai väittelee 2.12.2022 klo 12 Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa, elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella, salissa T2, Konemiehentie 2, Espoo, ja etäyhteydellä Zoomissa. Väitöskirjan nimi on "Novel synthesis technologies for transition metal dichalcogenides and their heterostructures".

Vastaväittäjä: Dr. Cecilia Mattevi, Imperial College London, UK
Kustos: Prof. Zhipei Sun, Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu, elektroniikan ja nanotekniikan laitos

Väitöstilaisuus järjestetään myös etäyhteydellä Zoomissa, jonne voi liittyä vapaasti: https://aalto.zoom.us/j/7222481315
Zoom pikaopas: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/zoom-pikaopas

Linkki väitöskirjan sähköiseen esittelykappaleeseen (esillä 10 päivää ennen väitöstä): https://aaltodoc.aalto.fi/doc_public/eonly/riiputus/
Sähkötekniikan korkeakoulun väitöskirjat: https://aaltodoc.aalto.fi/handle/123456789/53

Väitöstiedote:

Kaksiulotteiset (2D) materiaalit ovat nanomateriaaleja, jotka ovat vain muutaman atomin paksuisia. 2D-materiaalien erityinen rakenne ja koostumus mahdollistavat ainutlaatuisia fysikaalisia ja kemiallisia ominaisuuksia, jotka ovat hyödyllisiä monissa sovellutuksissa kuten transistori, diodi, modulaattori, katalyysi ja energian varastointi.

Tällä hetkellä kemiallinen kaasufaasipinnoitus on tehokkain menetelmä korkealaatuisten 2D-materiaalien syntetisointiin. Kuitenkin tavanomaisessa kemiallisessa kaasufaasipinnoituksessa 2D-materiaalit kerrostetaan tyypillisesti kalliille yksikiteisille substraateille kaasumaisten prekursoreiden kemiallisen reaktion kautta. Näillä perinteisillä menetelmillä on korkeat aika- ja rahakustannukset, mikä rajoittaa voimakkaasti 2D-materiaalien laajamittaista valmistusta.

Tässä väitöskirjassa esitetään uusi kasvatushypoteesi, jonka mukaan "kaasumaiset prekursorit voivat kasvaa spontaanisti substraateiksi", ja saavutetaan kokeellisesti 2D-materiaalien aerosolillinen kemiallinen kaasufaasipinnoitus (GCVD) ilman substraattien vaikutusta. 2D-nanohiutaleiden aerosoleja tuotetaan jatkuvasti syöttämällä kaasumaisia prekursoreita reaktoriin. Tämä GCVD-menetelmä mahdollistaa erittäin yksinkertaisen prosessin skaalautuvuuden ja lopulta laajamittaisen teollisen tuotannon. Valmistettuja materiaaleja voidaan käyttää puolijohdeteollisuudessa, uudessa energiateollisuudessa jne., ja niillä on suuri tieteellinen ja taloudellinen merkitys. GCVD-menetelmällä voidaan tuottaa tasaisesti korkealaatuisia 2D-nanohiutaleita, joilla on suuri tutkimus- ja sovelluspotentiaali.

Väittelijän yhteystiedot:

Email [email protected]
Mobile +358465384897
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: