Tapahtumat

Väitös mikro- ja nanoelektroniikkasuunnittelun alalta, DI Yury Antonov

Väitöskirjan nimi on: Multi-output Synthesizers for Integrated Transceivers

DI Yury Antonov väittelee 11.3.2022 klo 12 Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa, elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella, salissa AS1, Maarintie 8, Espoo sekä etäyhteydellä Zoomissa. Väitöskirjan nimi on "Multi-output Synthesizers for Integrated Transceivers".

Vastaväittäjä: Prof. Atila Alvandpour, Linköping University, Ruotsi
Kustos: Prof. Jussi Ryynänen, Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu, elektroniikan ja nanotekniikan laitos

Väitöstilaisuus järjestetään etäyhteydellä Zoomissa, jonne voi liittyä vapaasti: https://aalto.zoom.us/j/4822332265
Zoom pikaopas: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/zoom-pikaopas

Linkki väitöskirjan sähköiseen esittelykappaleeseen: https://aaltodoc.aalto.fi/doc_public/eonly/riiputus/
Sähkötekniikan korkeakoulun väitöskirjat: https://aaltodoc.aalto.fi/handle/123456789/53

Väitöstiedote:

Puhelimen keksimisestä on kulunut puolitoista vuosisataa. Varakkaiden ylellisyysesineestä on tullut jokapäiväinen laite ja pelkän puheen siirron sijasta meillä lähes jokaisella on älypuhelin. Liioittelematta voi sanoa että käytämme suuren osan ajastamme älypuhelintä käyttäen.

Tämä hämmästyttävä edistys perustuu niin päätelaitteiden kuin myös  runkoverkon kehittymiseen. Miniaturisoidut laitteet tarjoavat suurta datanopeutta aina satoihin Mbps saakka, useita langattomia palveluita kuten Wifi, Bluetooth ja GPS, sekä muita toimintoja.

Nämä yhä kehittyneemmät tiedonsiirron toiminnot päätelaitteissa ja runkoverkossa vaativat signaalin synkronointia tai kellotusta jotta voidaan toimia halutulla kantataajuudella ja modulaatiomenetelmällä.  Tässä väitöskirjassa käsitellään elektroniikkasuunnittelua kellogeneroinnin näkökulmasta ja esitetään konsepteja sekä integroitujen piirien implementaatioita tavoitteena edistää minaturisointia ja useiden rinnakkaisten järjestelmien toteutusta.

Väitöstyössä on esitetty miten voidaan toteuttaa useita rinnakaisia kellosignaaleja ja kalibroida näitä paikallisesti jotta saavutetaan parempi kellosignaalin laatu. Työssä on esitetty miten laajan säätöalueen viivepiirejä voidaan toteuttaa ilman suuria määriä passiivikomponentteja ja kellosignaalin aaltomuotoa sekä taajuutta säätää rinnakaisille radiopiireille joita käytetään moderneissa tietoliikennelaitteissa.

Väittelijän yhteystiedot:

Email:

[email protected]
Mobile +358 45 1240321
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: