Tapahtumat

Urban Façades -arkkitehtuurinäyttely

Jos rakennus suunnitellaan huolellisesti ja jos sitä huolletaan oikein, se voi kestää ikuisesti.
Urban Facade. Design by Antti Mikola
Antti Mikolan suunnittelema fasadi.

Laadukas arkkitehtuuri on lähtökohtaisesti kestävää. Jos rakennus suunnitellaan huolellisesti ja jos sitä huolletaan oikein, se voi kestää ikuisesti.

Mutta miten arkkitehtuurin laatu määritellään? Rakenteellisten ja toiminnallisten näkökohtien lisäksi arkkitehtuuri merkitsee esteettisiä ominaisuuksia. Esteettisyyden kontekstissa julkisivut ovat erityisen merkityksellisiä. Rakennusten uloimmat kerrokset – materiaalit, viimeistelyt, värit, liitokset, muodot, mittasuhteet ja syvyydet – määrittelevät vahvasti urbaanien tilojen laatua.

Tällä lukukaudella opiskelijat työskentelivät tässä kaupunki- ja rakennussuunnittelun risteyskohdassa. Tehtävänä oli suunnitella helsinkiläiselle kaupunkialueelle katujulkisivuja, joissa on muodoltaan johdonmukainen ja kestävä suunnittelukieli. 

Jokaiselle opiskelijalle nimettiin yksi Helsingin rakennus, jonka julkisivua he tutkivat ja loivat yleiskäsityksen sitä määrittävistä piirteistä. Opiskelijat tekivät julkisivuista yksityiskohtaisia piirustuksia sekä kirjallisen kuvauksen ja tällä tavoin tutustuivat erilaisiin julkisivujen suunnittelutapoihin ja -strategioihin. 

Työryhmä: Jenni Reuter, arkkitehtuurin perusteiden ja teorian apulaisprofessori, arkkitehtuurin laitos, Satu Mahringer, opettaja, Simon Mahringer, opettaja (Aalto-yliopisto). Maisteriopiskelijat Aapo AirasZhuo ChenMia GröhnAnna MarkkulaJesper MagerøyAntti MikolaEerik SillanpääSonja WinbergYing Zhang (Aalto-yliopisto)

Yhteydenotot: [email protected]

Designs for a Cooler Planet

Designs for a Cooler Planet -näyttelykokonaisuus

Yksitoista Helsinki Design Week -näyttelyä ilmastoystävällisistä valinnoista ja tulevaisuuden konsepteista syyskuun ajan Otaniemessä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: