Tapahtumat

Shaking up Tech -tapahtuma kannustaa lukioikäisiä naisia opiskelemaan tekniikan alaa

Shaking up Tech järjestetään tänä vuonna 8.10.2020. Koronavirustilanteen vuoksi tapahtuma järjestetään verkossa ja se on avoin kaikille.
Shaking up Tech

Terveystekniikkaa, avaruustiedettä, kestävää kehitystä, mobiilisovellussuunnittelua, yritysmaailman johtotehtäviä - tekniikan ala tarjoaa monia mahdollisuuksia vaikuttaa maailmaan!

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulut haluavat Shaking up Tech –tapahtuman avulla tarjota ammatinvalinnan kynnyksellä oleville nuorille naisille uudenlaisen käsityksen tekniikasta alana ja uravalintana. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä LUT-yliopiston ja Oulun yliopiston kanssa.

Tapahtumassa kuullaan kiinnostavia ja monialaisia puheenvuoroja, Aalto-yliopistolla äänessä ovat muun muassa professorit Hele Savin ja Mari Lundström. LUT-yliopiston puheenvuoroissa kuullaan muun muassa professori Heidi Piiliä ja Fortumin Anne Jalkalaa. Oulun yliopiston puhujia ovat muun muassa tutkija Marja Matinmikko-Blue ja Uumajan yliopiston professori Asta Pellinen-Wannberg.

Koronavirustilanteen vuoksi tapahtuma järjestetään verkossa ja se on avoin kaikille. Verkossa voi seurata puheenvuoroja ja opiskelijapaneelia, sekä esittää kysymyksiä.

Tekniikka on tulevaisuuden ala, ja työmarkkinoilla kilpaillaan jo osaavista naisista.

Haluamme ravistella ennakkoluuloja tekniikan alaa kohtaan ja näemme tulevaisuuden, jossa tekniikan alalla työskentelee yhtä paljon naisia kuin miehiä.

Lisätietoja shakinguptech.com

Shakin up Tech, biomimeettinen silkki. Kuva: Mikko Raskinen.

Shaking up Tech toi sadat tytöt ja tekniikan yhteen – hämähäkkisilkin venytystä ja avaruusmatkoja VR-laseilla

Linda Liukas avasi Shaking up Tech -tapahtuman kertomalla, että teknologia kuuluu kaikille. Espoon tapahtumassa lukiolaiset tekivät Aurinkokunnan läpilennon VR-lasien avulla, venyttivät hämähäkkisilkkiä ja kokosivat omin käsin satelliitin.

Uutiset

Kysyttävää?

Shaking up Tech -tiimi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: