Tapahtumat

Langaton yhteys ihmisaivoihin

Aivojen monipaikkainen magneettistimulaatioteknologiaan (mTMS) mahdollistaa uusia tapoja tutkia aivoja ja mullistaa diagnostiikan sekä neurologisten ja psykiatristen sairauksien hoidon. Näyttelyssä pääset kurkistamaan telelääketieteen tulevaisuuteen, jossa hoito on aiempaa saavutettavampaa eikä ole sidoksissa alan erityisresursseisseihin.
A room for brain scanning
Automatisoitu magneettistimulaatio mahdollistaa monien sairauksien tehokkaan ja täsmällisen hoidon. Kuva: Anne Kinnunen.

Aivoissamme piilee monimutkainen verkosto, jonka välityksellä eri aivoalueet ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään.

Monipaikkainen magneettistimulaatio (mTMS) voi tehdä näkyväksi vilkkaan, mutta äänettömän keskustelun ja vaikuttaa sen kulkuun. Algoritmin avustama mTMS-laite voi samanaikaisesti stimuloida useita kohtia aivoissa ja mukautua muutoksiin kesken käsittelyn, mikä mahdollistaa kohdennetun ja tehokkaan hoidon lukuisiin aivoperäisiin sairauksiin. Lisäksi sen avulla voidaan kartoittaa aivotoimintaa, mikä voi syventää ymmärrystä aivojen yksilöllisistä eroista ja avata uusia polkuja tutkimukselle.

Uuden sukupolven magneettistimulaatio voi mullistaa aivosairauksien hoidon

Kun algoritmi ottaa ohjat, aivojen magneettistimulaatiosta tulee nopeampaa ja tehokkaampaa. Menetelmä tuo uusia mahdollisuuksia muun muassa vakavan masennuksen ja kivun hoitoon.

Lue lisää
Mies on selkä päin kameraa, katsoo tietokoneelta kuvaa aivoista.
Project team showcasing equipment

ConnectToBrain (ulkoinen linkki)

Synergistic neuroscience: Towards AI-controlled brain stimulation

Aalto TMS

Aalto Transcranial Magnetic Stimulation

Aalto TMS tarjoaa tutkijoille ainutlaatuisia mahdollisuuksia multimodaalisiin neurokuvaustekniikoihin. Laboratorio sisältää huippuluokan aivosähkökäyrälaitteiston (EEG) ja transkraniaalisen magneettistimulaatiojärjestelmän (TMS). Neuronavigoitu TMS-järjestelmä, jossa on kaksi stimulaatioyksikköä ja erilaisia keloja, mahdollistaa lukuisat TMS- ja rTMS-tutkimusasetelmat. Erityisesti TMS: n kanssa rekisteröintiin suunniteltua 64-kanavan EEG-järjestelmää voidaan käyttää stimulointivasteiden kartoittamiseen samanaikaisesti.

Aalto NeuroImaging (ANI) infrastruktuuri
To succeed, this project will pull together skills and expertise from many fields. Pantelis Lioumis (from left), Matilda Makkonen, Ana Maria Soto and Tuomas Mutanen demonstrating the use of the new TMS device. Photo: Mikko Raskinen.

Tutkijat kehittävät uutta aivoteknologiaa kuntoutuksen avuksi – potilas voisi ohjata laitteita ajatuksen voimalla

Aalto-yliopistossa helmikuussa alkaneen hankkeen tavoitteena on hyödyntää potilaan omaa aivotoimintaa neurologisten sairauksien hoidossa. Tutkimuksessa kehitettävä aivokäyttöliittymä (brain–computer interface, BCI) toimii mittaamalla potilaalta sähköisiä signaaleja, jotka syntyvät hänen ajatellessaan motorisia liikkeitä, ja muuttamalla nämä signaalit tietokoneen käskyiksi.

Uutiset
Wood crystals on a black fabric.

Designs for a Cooler Planet

Tutustu festivaalin näyttely- ja tapahtumakirjoon Otaniemessä 6.9.–3.10.2024 nähdäksesi, miten mahdottomasta tehdään totta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: