Tapahtumat

Kunniatohtori Jussi Pesosen luento

UPM Oyj:n toimitusjohtaja, tekniikan kunniatohtori Jussi Pesonen pitää kaikille avoimen luennon, tervetuloa!
Jussi Pesonen
Jussi Pesonen

Kunniatohtorin Jussi Pesosen luento

”Forest industry for future”

Tilaisuuden avaa Kemian tekniikan korkeakoulun dekaani Kristiina Kruus.

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulut myöntävät kesäkuussa 2019 kunniatohtorin arvon seitsemälle merkittävälle tieteen, tekniikan ja arkkitehtuurin vaikuttajalle.

Jussi Pesonen on toiminut UPM Oyj:n toimitusjohtajana tammikuusta 2004. Hän on ollut myös yhtiön hallituksen jäsen maaliskuusta 2007 lähtien. Lisäksi hän toimii Suomen kauppakamarin ja ICC Finlandin hallituksen puheenjohtajana sekä Metsäteollisuusliiton (FFIF) varapuheenjohtajana ja työkomitean jäsenenä. Hän toimii myös Euroopan paperiteollisuuden keskusliiton (CEPI) johtokunnan jäsenenä ja East Office of Finnish Industries Oy:n jäsenenä. Pesonen toimi Teknillisen korkeakoulun hallituksen jäsenenä vuosina 2008–2009.

Jussi Pesonen on edistänyt merkittävästi UPM:n ja Aalto-yliopiston yhteistyötä metsätalouden alalla. Viimeisten 10 vuoden aikana metsätuoteteollisuus on käynyt läpi merkittäviä muutoksia, joilla on ollut vaikutuksia talouden lisäksi myös alan koulutukseen. Aalto-yliopiston ja UPM:n tutkimusyhteistyön johdosta vuonna 2008 perustettiin UPM:n, Aallon ja VTT:n yhteinen Finnish Centre for Nanocellulosic Technologies. Tutkimuskeskuksesta kehittyi kolmessa vuodessa globaali johtaja perustutkimuksen ja soveltavan tutkimuksen avulla. UPM on kehittänyt Aalto-yliopiston kanssa uusia kestäviä materiaaleja. Teollisen alan luennoitsijat ja useat gradut osoittavat yrityksellä olevan tärkeä rooli myös koulutuksessa.  

Katso myös: Kunniatohtori Enrique J. Lavernian luento 13. kesäkuuta klo 13

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu