Tapahtumat

iCONS-seminaari

Seminaarissa käsitellään rakennushankkeen sisäpaikannusta tutkivan iCONS-projektin tuloksia ja sisäpaikannuksen käytännön sovelluksia.
Rakennustekniikan laboratorio

Tilaisuudessa kerrotaan miten rakennushankkeessa hukattua aikaa voidaan mitata reaaliaikaisesti ja miten työmaalta saatava data mahdollistaa koko rakennusprosessin digitalisoinnin.
 
Puhujina: 

  • Kehitysjohtaja Otto Alhava, Fira
  • Tuotekehitysjohtaja Pekka Kinnunen, Movenium
  • Teollinen logistiikkajärjestelmä mahdollistaa korkean tuottavuuden, Hallituksen puheenjohtaja Ari Viitanen, Carinafour
  • Aalto-yliopisto: iCONS –hankkeen päätulokset, rakentamisen tuotantotalouden professori, Olli Seppänen

Kahvitarjoilu.

iCONS
Rakennusalan digitalisaatiota tutkiva iCONS on Aalto-yliopiston, Business Finlandin ja rakennusalan yrityskonsortion (Fira, Skanska, YIT, Movenium, eRENT, Trimble, Elisa, Carina Solutions ja Kiilto) rahoittama tutkimusprojekti.

Building 2030-konsortio jatkaa iCONSin työtä. Sen tehtävänä on kehittää Suomen rakennusalalle visio vuodelle 2030 ja edistää vision  toteutumista. Tarkoituksena on varautua alaan kohdistuviin muutoksiin – kuten digitalisaatioon, nopeaan kaupungistumiseen ja ilmastonmuutokseen – ja samalla varmistaa, että rakennusalan liiketoiminta on jatkossakin kestävällä pohjalla. Konsortiossa on Aalto-yliopiston lisäksi mukana 16 yritystä.

iCONS-projektin ja Building 2030 -konsortion yhteyshenkilöt Aalto-yliopistossa ovat professori Olli Seppänen (Professor of Practice), apulaisprofessori Antti Peltokorpi ja tutkijatohtori Rita Lavikka. 

Lisätietoja:

Professori Olli Seppänen
puh. 050 368 0412, [email protected]
Aalto-yliopisto
Rakennustekniikan laitos

Building2030

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu