Tapahtumat

Euroopan kvanttiasiantuntijoiden kokous

Exploring and Making Quantum Technology

The Finnish Presidency–Quantum Flagship event will take place on 17th and 18th of October in Helsinki. The two day event will be dedicated to the Quantum Technology community, the Quantum Flagship as well as setting the Strategic Research Agenda, which will be presented and discussed among the community attending the event. On July 1st 2019, and for the remaining of 2019, Finland took over the Presidency of the Council of the European Union. As part of its institutional and scientific agenda, on October 17-18th it will be hosting the Finnish Presidency-Quantum Flagship event entitled “Exploring and Making Quantum Technology”.

Image Credit: Quantum Flagship/H. Ritsch.
Kuva: Quantum Flagship -hanke/H. Ritsch.

Suomen EU-puheenjohtajakauden, Aalto-yliopiston, VTT:n, Suomen Akatemian ja Quantum Flagship -hankkeen järjestämä kaksipäiväinen tapahtuma tarjoaa tiedeyhteisölle, teollisuuden edustajille ja päättäjille tilaisuuden kokoontua rakentamaan yhdessä perustaa kvanttiteknologioiden kehittämiselle Euroopassa ja päättämään seuraavista tavoitteista.

Ensimmäisenä päivänä tarkastellaan yleisesti kvanttiteknologian näkymien ja infrastruktuurin nykyistä ja tulevaa kehitystä yleiseurooppalaisten hankkeiden, kuten Quantum Flagshipin, sekä kansallisten ja alueellisten hankkeiden, kuten Quantum Technology Finlandin ja monien muiden, näkökulmasta. Pääpuheenvuoroja käyttävät Suomen Akatemian, Euroopan komission, Quantum Flagship -hankkeen, Aalto-yliopiston ja VTT:n edustajat sekä tekniikan ja teollisuuden asiantuntijat.

Toisena päivänä keskitytään Quantum Flagship -hankkeen tieteelliseen strategiaan, erityisesti sen strategiseen tutkimusohjelmaan, ja siihen liittyviin hankkeisiin, ja koko yhteisö on tervetullut osallistumaan työhön aktiivisesti ja tuomaan monipuolisesti esiin hankkeen tavoitteisiin liittyviä ajatuksia. Erityisissä keskustelutilaisuuksissa käsitellään esimerkiksi koulutusta, tekniikkaa ja infrastruktuureja.

Lisätietoa: qt.eu.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu