Tapahtumat

Ahtisaari-päivät 2018

Ihmisten synnyttämät konfliktit ovat myös ihmisten ratkaistavissa. Mutta mitä rauhaan vaaditaan - ja miten rohkaisemme avointa vuoropuhelua?
Ahtisaari-päivät 2018

Tervetuloa seuraamaan Facebook Live- lähetystä Ahtisaari-päiviltä 15.11 klo. 15.30!

Ihmisten synnyttämät konfliktit ovat myös ihmisten ratkaistavissa. Mutta mitä rauhaan vaaditaan - ja miten rohkaisemme avointa vuoropuhelua?

Tervetuloa Aalto-yliopistoon kuulemaan Nobelin rauhanpalkinnon saaneen presidentti Martti Ahtisaaren ja Helsingin juhlaviikkojen taiteellisen johtajan Marko Ahtisaaren haastattelua. Haastattelun jälkeen on vuorossa englanninkielinen paneelikeskustelu, jossa vesitalouden, osallistavan muotoilun ja tietotekniikan yhteiskunnallisten puolten tutkijat pohtivat, voidaanko rauhaa muotoilla – ja millä keinoin. Aalto-yliopiston asiantuntijoiden lisäksi paneelikeskusteluun osallistuu myös Ahtisaaren perustaman konfliktinratkaisujärjestö CMI:n hallituksen puheenjohtaja Alexander Stubb.

Yleisötilaisuuden ohjelma

15.30    
Aalto-yliopiston rehtorin Ilkka Niemelän tervehdys     

Rauhannobelisti Martti Ahtisaaren ja Helsingin juhlaviikkojen taiteellisen johtajan Marko Ahtisaaren haastattelu (suomeksi), haastattelijana viestintäjohtaja Elina Lehtinen, CMI   

Aalto-yliopiston ja Stanfordin yliopiston Peace Innovation Labin yhteistyöhankkeen esittely 

Ahtisaari-päivien matka jatkuu 2019

 

16.10     
Paneelikeskustelu: Designing Peace (englanniksi)

Panelistit:

 • Tutkijatohtori Claudia Garduño García, muotoilun laitos, Aalto-yliopisto
 • Tutkijatohtori Matti Nelimarkka, tietotekniikan laitos, Aalto-yliopisto
 • Hallituksen puheenjohtaja Alexander Stubb, CMI
 • Professori Olli Varis, rakennetun ympäristön laitos, Aalto-yliopisto

  Paneelin vetäjänä toimitusjohtaja Piia Kuosmanen, Paragraaffi

  Vuosittain marraskuussa järjestettävien Ahtisaari-päivien tarkoituksena on tutustuttaa nuoret konfliktien ratkaisussa, rauhanneuvotteluissa ja sovinnossa tarvittaviin taitoihin. Kaikille avointa tilaisuutta isännöi tänä vuonna Espoon kaupunki, ja se järjestetään Aalto-yliopistossa. Lue lisää Ahtisaari-päivistä.

  Tervetuloa!

Tilaisuus valokuvataan, videoidaan ja lähetetään suorana lähetyksenä Aalto-yliopiston Facebook-sivulla: facebook.com/aaltouniversity

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Claudia Garduño García

Claudia Garduño García

Claudia Garduño García tekee tutkimusta muotoilun työkaluilla etsimällä tosielämän eettisiin ongelmiin ratkaisuja osallistavan muotoilun ja pedagogisten kokeilujen kautta. Hän on Aalto LAB Mexico -projektin perustaja ja työskentelee tutkijatohtorina Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muotoilun laitoksella sekä Design Your Actionin tutkimusjohtajana.

Matti Nelimarkka

Matti Nelimarkka

Matti Nelimarkka on sosiaalisen laskennan tutkijatohtori Aalto-yliopistossa. Nelimarkalla on monialainen tausta yhteiskunnan ja tietotekniikan yhdistävien aiheiden parissa. Nykyään hän pyrkii tukemaan demokratiaa yhdistämällä yhteiskuntatieteen teorioita ja metodeja ihmisen ja koneen välisen vuorovaikutuksen tutkimukseen.

Alexander Stubb

Alexander Stubb

Alexander Stubb on CMI:n hallituksen puheenjohtaja,Euroopan investointipankin varapääjohtaja sekä Suomen entinen pääministeri, valtiovarainministeri ja ulkoministeri.

Olli Varis

Olli Varis

Olli Varis on Matti Pursula professuurin haltija Aalto-yliopistossa. Hänen tutkimuksena keskittyy kestävään vesitalouteen ja kestävään kehitykseen kehittyvän talouden maissa, erityisesti Aasiassa. Variksen tutkimuksessa vesi ja kestävä kehitys yhdistyvät muihin suuriin teemoihin, kuten maatalouteen ja energiaan ja maailmaa muuttaviin ilmiöihin, kuten ilmastonmuutokseen ja kaupungistumiseen. Varis on myös Asian Institute of Technologyn (Thaimaa) Distinguished Adjunct Professor.

Piia Kuosmanen

Piia Kuosmanen

Toimitusjohtaja, Paragraaffi, Aalto-yliopiston alumni

Piia Kuosmanen kuuluu uuden vuosituhannen sukupolven johtajiin: opiskeltuaan Aalto-yliopiston informaatioverkostojen maisteriohjelmassa hän on rakentanut menestyksekkään julkisen kampanjan puhtaan energian ympärille, perustanut start-up-tapahtuma Slushin Kiinaan, vetänyt koodaustyöpajoja Afrikassa, ja on nykyään nopeasti kasvavan Paragraaffi-nimisen yrityksen toimitusjohtaja. Hänen tavoitteenaan on yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden lisääminen ja ilmastonmuutoksen ehkäiseminen arvojohtamisen kautta. Hän on kissojen, tieteiskirjallisuuden ja hyvän kahvin ylpeä ystävä.

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu