Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Nainen, joka muuttaa maailmaa

Kuvittaja Lotta Nieminen on todiste siitä, että sinnikkyys ja lahjakkuus palkitaan.
Aalto University School of Arts, Design and Architecture, Illustrator Lotta Nieminen

Lotta Nieminen, joka valmistui taiteen kandidaatiksi graafisen suunnittelun ohjelmasta, on elävä todiste siitä, että sinnikkyys ja lahjakkuus palkitaan. Lotta on yksi Suomen menestyneimmistä kuvittajista, ja hänellä on oma studionsa New Yorkissa. Vuonna 2014 Forbes-lehti nimesi hänet vuotuiseen taide- ja tyyliluetteloonsa ”30 alle 30”.

Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu oli lähes synnynnäinen valinta Lotta Niemelle. Oli kuitenkin enemmän sattumaa, miten tämä kolmannen sukupolven Aalto-alumni valitsi koulutusohjelmansa. Niemistä ohjannut henkilö oli opiskellut graafista suunnittelua, ja kuullessaan hänen kokemuksistaan, Lotta heitti menemään alkuperäisen suunnitelmansa elokuvaohjaajan työstä. Nieminen päätti sen sijaan opiskella graafiseksi suunnittelijaksi.

Lotta suoritti opiskelijavaihtonsa Rhode Island School of Designissa. New York City oli vain neljän tunnin päässä, joten hän matkusti usein isoon omenaan ja rakastui nopeasti tähän vilkkaaseen metropoliin.

Lotta asuu nykyään New Yorkin Brooklynissa, ja hänellä on vaikuttava ansioluettelo. Forbes-lehti nimesi hänet vuotuiseen ”30 alle 30 maailmaa muuttavat” -luetteloonsa (30 Under 30 Who Are Changing the World) taide ja tyyli -luokassa. Hän on myös pitänyt monta vierasluentoa sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Hänen asiakkaisiin kuuluu muun muassa Hermès, Google, The New York Times, Volkswagen, IBM, United Airlines, The International Herald Tribune, Newsweek, New York Magazine, Vanity Fair ja Bloomberg Businessweek.

Aalto-yliopistossa sinulla on vapaus menestyä. Valitse itsellesi sopiva koulutusohjelma laajasta valikoimastamme!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: