Strategiamme

Yrittäjähenkinen ajattelutapa

Yksi Aalto-yliopiston vahvuuksista on matalahierarkinen kulttuuri, jossa opiskelijoilla on sekä liikkumatilaa että vaikutusvaltaa. Tämä monitieteelliselle yhteistyölle hedelmällinen maaperä on synnyttänyt monenlaisia ennennäkemättömiä yhteisöjä ja avauksia viimeisen vuosikymmenen aikana. Slushin, Talk the Talkin sekä Junctionin kaltaiset tapahtumat ovat erinomaisia esimerkkejä tästä.
Entrepreneurial mindset themed illustration showing a robotic hand, illustration by Anna Muchenicova

Aalto-yliopiston tavoitteena on tukea opiskelijalähtöisiä toimintoja ja aloitteita. Tulevaisuudessa Aalto tarjoaa jokaiselle yhteisön jäsenelle opiskelijoiden ja henkilöstön yhdessä luomia yrittäjyysopintoja ja mahdollisuuksia oppia yrittäjähenkisiä ajattelumalleja ja työskentelytapoja. 

Yrittäjähenkisyys ei missään nimessä tarkoita ainoastaan yrittäjän polulle lähtemistä, toki se on niistä yksi. Yrittäjähenkisiä ominaisuuksia – rohkeutta ja uteliaisuutta, vastuuntuntoa ja motivaatiota, virheiden tunnistamista ja sinnikkyyttä aloittaa alusta – voi ja tulee soveltaa kaikkeen, mitä teemme.  

Yrittäjähenkinen ajattelutapa on osa vuonna 2021 voimaan tulevaa Aalto-yliopiston elävää strategiaa. Alta voit lukea, kuinka yrittäjähenkiset ajattelumallit auttavat Aallon yhteisön jäseniä tieteellisessä tutkimuksessa, taiteen luomisessa, uuden oppimisessa  – tai missä tahansa, mihin he ryhtyvät. 

Muut toimintaamme läpileikkaavat teemat ovat:

Ratkaisuja kestävään kehitykseen

Radikaali luovuus

Jouko Lampinen

Olemme pohjattoman ylpeitä Aalto-yliopiston eloisasta yrittäjyysekosysteemistä ja sen ympärille syntyneestä yrittäjähenkisestä kulttuurista. Yrittäjähenkinen ajattelutapa on oivalluksen iloa. Se on kykyä ja halua etsiä jatkuvasti mahdollisuuksia tuottaa kestävää sosiaalista ja taloudellista arvoa. Se on myös rohkeutta ryhtyä toimeen silloinkin, kun olosuhteet ovat epävarmat. 

Vaalimme yrittäjähenkistä ajattelutapaa olennaisena osana uutta elävää strategiaa. Yrittäjähenkiselle ihmiselle yrittäjyys on vain yksi monista uramahdollisuuksista; rohkaisen meistä jokaista soveltamaan ajattelutapaa omasa toiminnassaan.

Jouko Lampinen, Dekaani, Perustieteiden korkeakoulu
 

Aalto-yhteisön ajatuksia yrittäjähenkisyydestä

Aallon yhteisön jäsenet kertovat, kuinka yrittäjähenkiset ajattelumallit auttavat heitä luomaan uutta.

Lauri Järvilehto

Mitä yrittäjähenkinen ajattelutapa tarkoittaa?

Mitä yrittäjähenkisyys oikeastaan tarkoittaa käytännössä, työelämäprofessori Lauri Järvilehto?

Uutiset
Pasi Herranen

Rakenna yrittäjän tavoin

Pasi Herraselle yrittäjämäinen ajattelutapa tarkoittaa villejä visioita ja henkistä valmiutta.

Uutiset
Xiao Yu

Yrittäjähenkisyys ja tutkimustyö

Yrittäjähenkinen ihminen pystyy tunnistamaan suuret ongelmat ja yhteisön tarpeet ympärillään tarkkailemalla tiiviisti ja uteliaasti jokapäiväistä, arkista elämää.

Uutiset
ARTS

Yrittäjähenkinen muotoilu

Patricia Naves Pinheiro oli jo menestyvä yrittäjä, kun hän tuli Aalto-yliopistoon Teollisen ja strategisen muotoilun ohjelmaan maisteriopiskelijaksi.

Uutiset
AVP

Yrittäjähenkisen ajattelutavan työkalut

Emme voi ennustaa tulevaisuutta, mutta voimme osallistua sen rakentamiseen.

Uutiset

Viimeaikaisia esimerkkejä tutkimuslähtöisestä yrittäjyydestä

photo: Aleksi Neuvonen

Entä jos nanoteknologia voisi pelastaa ihmishenkiä?

Xfold Imaging on kehittänyt innovatiivisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat ensimmäistä kertaa solurakenteiden ja biomolekyylien tarkastelun nanometrien resoluutiolla. Xfoldin teknologian avulla pystytään antamaan varhaisempia diagnooseja, estämään tautien puhkeamista ja suunnittelemaan parempia lääkkeitä

Uutiset
photo: Aleksi Neuvonen

Entä jos tekoälyvideo voisi ratkaista ruokakriisin?

Yield Systemsin tavoitteena on ohjata maailmanlaajuista elintarvikkeiden tuotantojärjestelmää merkittävästi kestävämpään suuntaan edistämällä tekoälyn demokratisointia kasvinjalostuksen alalla ja nopeuttamalla viljelykasvien satotuoton ja mukauttamisen kehittämistä.

Uutiset
photo: Aleksi Neuvonen

Entä jos lisätty todellisuus voisi auttaa sinua löytämään ilmaiset kahvit Slushissa?

VimAI hyödyntää koneoppimista yhdistettynä tietokonenäköön tuottaakseen uudenlaisen sisätiloihin tarkoitetun laajennettuun älyyn perustuvan ratkaisun, joka on kokonaisuudessaan käytettävissä älypuhelimella eikä siis vaadi merkittäviä infrastruktuuri-investointeja.

Uutiset
photo: Aleksi Neuvonen

Entä jos sinun ei tarvitsisi omistaa mitään?

Rentle on vuokraukseen perustuvan kestävän kulutuksen edelläkävijä, jonka helppokäyttöinen, innovatiivinen ja tehokas ohjelmisto tekee vuokrausliiketoiminnasta huomattavasti helpompaa.

Uutiset
What if a software could foster world peace?

Entä jos ohjelmisto voisi edistää maailmanrauhaa?

Inforglobe on kehittänyt osallistavan päätöksenteon ohjelmiston, joka tukee niin yksityisen kuin julkisen sektorin organisaatioiden osallistavaa riskienhallintaa ja strategiaprosesseja. Siitä on hyötyä monenlaisissa haastavissa tilanteissa.

Uutiset
Entä jos kvanttilaskenta vähentäisi merkittävästi autoilun päästöjä?(kuva: Aleksi Neuvonen)

Entä jos kvanttilaskenta vähentäisi merkittävästi autoilun päästöjä?

Kvanttilaskenta lyhentää tiedonkäsittelyaikaa nopeimpien supertietokoneiden miljoonista vuosista vain sekunteihin IQM tuo tämän merkittävän kehitysaskeleen laajaan käyttöön.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu