Strategiamme

Yrittäjähenkinen ajattelutapa

Yksi Aalto-yliopiston vahvuuksista on matalahierarkinen kulttuuri, jossa opiskelijoilla on sekä liikkumatilaa että vaikutusvaltaa. Tämä monitieteelliselle yhteistyölle hedelmällinen maaperä on synnyttänyt monenlaisia ennennäkemättömiä yhteisöjä ja avauksia viimeisen vuosikymmenen aikana. Slushin, Talk the Talkin sekä Junctionin kaltaiset tapahtumat ovat erinomaisia esimerkkejä tästä.
Entrepreneurial mindset themed illustration showing a robotic hand, illustration by Anna Muchenicova

Aalto-yliopiston tavoitteena on tukea opiskelijalähtöisiä toimintoja ja aloitteita. Tulevaisuudessa Aalto tarjoaa jokaiselle yhteisön jäsenelle opiskelijoiden ja henkilöstön yhdessä luomia yrittäjyysopintoja ja mahdollisuuksia oppia yrittäjähenkisiä ajattelumalleja ja työskentelytapoja. 

Yrittäjähenkisyys ei tarkoita ainoastaan yrittäjän polulle lähtemistä, toki se on niistä yksi. Yrittäjähenkisiä ominaisuuksia – rohkeutta ja uteliaisuutta, vastuuntuntoa ja motivaatiota, virheiden tunnistamista ja sinnikkyyttä aloittaa alusta – voi soveltaa kaikkeen, mitä teemme.  

Yrittäjähenkinen ajattelutapa on osa Aalto-yliopiston elävää strategiaa. Alta voit lukea, kuinka yrittäjähenkiset ajattelumallit auttavat Aallon yhteisön jäseniä tieteellisessä tutkimuksessa, taiteen luomisessa, uuden oppimisessa  – tai missä tahansa, mihin he ryhtyvät. 

Muut toimintaamme läpileikkaavat teemat ovat:

Ratkaisuja kestävään kehitykseen

Radikaali luovuus

Jouko Lampinen

Olemme pohjattoman ylpeitä Aalto-yliopiston eloisasta yrittäjyysekosysteemistä ja sen ympärille syntyneestä yrittäjähenkisestä kulttuurista. Yrittäjähenkinen ajattelutapa on oivalluksen iloa. Se on kykyä ja halua etsiä jatkuvasti mahdollisuuksia tuottaa kestävää sosiaalista ja taloudellista arvoa. Se on myös rohkeutta ryhtyä toimeen silloinkin, kun olosuhteet ovat epävarmat. 

Vaalimme yrittäjähenkistä ajattelutapaa olennaisena osana uutta elävää strategiaa. Yrittäjähenkiselle ihmiselle yrittäjyys on vain yksi monista uramahdollisuuksista; rohkaisen meistä jokaista soveltamaan ajattelutapaa omassa toiminnassaan.

Jouko Lampinen, Dekaani, Perustieteiden korkeakoulu
 

Aalto-yhteisön ajatuksia yrittäjähenkisyydestä

Aallon yhteisön jäsenet kertovat, kuinka yrittäjähenkiset ajattelumallit auttavat heitä luomaan uutta.

Lauri Järvilehto

Mitä yrittäjähenkinen ajattelutapa tarkoittaa?

Mitä yrittäjähenkisyys oikeastaan tarkoittaa käytännössä, työelämäprofessori Lauri Järvilehto?

Uutiset
Pasi Herranen

Rakenna yrittäjän tavoin

Pasi Herraselle yrittäjämäinen ajattelutapa tarkoittaa villejä visioita ja henkistä valmiutta.

Uutiset
Xiao Yu

Yrittäjähenkisyys ja tutkimustyö

Yrittäjähenkinen ihminen pystyy tunnistamaan suuret ongelmat ja yhteisön tarpeet ympärillään tarkkailemalla tiiviisti ja uteliaasti jokapäiväistä, arkista elämää.

Uutiset
ARTS

Yrittäjähenkinen muotoilu

Patricia Naves Pinheiro oli jo menestyvä yrittäjä, kun hän tuli Aalto-yliopistoon Teollisen ja strategisen muotoilun ohjelmaan maisteriopiskelijaksi.

Uutiset
AVP

Yrittäjähenkisen ajattelutavan työkalut

Emme voi ennustaa tulevaisuutta, mutta voimme osallistua sen rakentamiseen.

Uutiset
Ohto Pentikäinen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Ohto Pentikäinen: Ongelmia voi kuka tahansa keksiä, mutta ne, jotka osaavat ratkaista niitä luovasti, ovat kuumaa valuuttaa paremman bisneksen rakentamisessa

Alumnimme Ohto Pentikäinen on lapsuudesta saakka ollut yrittäjähenkinen. Yläasteella hän perusti välipalakioskin ja lukiossa virallisesti ensimmäisen firmansa. Opintojen ohella montaa projektia ja firmaa pyörittänyt Ohto painottaa yrittäjyyden olevan hänelle ensisijaisesti työkalu, jonka avulla ratkaista ongelmia.
Elisabet Lahti ja Jaan Praks
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Yrittäjähenkinen tutkija tarttuu toimeen ja luo uutta

Kun tutkija ajattelee kuin yrittäjä, voi syntyä jotakin uraauurtavaa.
Ryhmä ihmisiä työskentelee hackathonissa
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Ansaitse opintopisteitä ja opi kestävää yrittäjyyttä Solve the SDGs -hackathonissa

Solve the SDGs — Aalto Ventures Programin ja Junctionin kestävän kehityksen hackathon — järjestetään 22.–24.3.
Ryhmä ihmisiä työskentelee hackathonissa
Yhteistyö Julkaistu:

Solve the SDGs -hackathon järjestetään jälleen — nyt Suomessa ja Intiassa

Solve the SDGs — Aalto Ventures Programin ja Junctionin kestävän kehityksen hackathon — järjestetään 22.–24.3. Suomessa ja Intiassa.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: