Podcastit

Kasvupyrähdys

Podcastissa juontaja Lauri Järvilehto keskustelee startup-kentän mahdollisuuksista ja haasteista tulevalla vuosikymmenellä yhdessä monipuolisen vierailijajoukon kanssa. Miten startup-yrittäjyyden kolmas aalto muuttaa suomalaista talouskeskustelua? Onko uuden Woltin toivominen pian jo uuden Nokian huhuilun korvaava kansallinen mantra? Ovatko startupit salainen ase taistelussa kaikkein akuutimpia ja vakavimpia globaaleja ongelmia, kuten ilmastonmuutosta vastaan?

Suomen ensimmäisen startup-sukupolven synnyttivät dotcom-yritykset ja Nokialta lähteneet insinöörit, toinen aalto lähti liikkeelle Slushin ja pelialan ympäriltä. Sen myötä perustettiin muun muassa Supercell, Wolt ja Smartly.io.

Kolmannen kasvuyritysaallon maailma on epävarma, konfliktiherkkä ja täynnä valtavia haasteita – ei ihme, että monia kolmannen startup-sukupolven yrittäjiä ajaa kasvava halu rakentaa kestävämpää maailmaa ja saada aikaan jotain, millä on suoraa vaikutusta. Kasvuyrityksiin suhtaudutaan suomalaisessa julkisessa keskustelussa myös hyvin eri tavalla kuin vuosikymmen sitten: startupeja ei nähdä enää pienen porukan pöhinänä, vaan vakavasti otettavina kansainvälisinä kilpailuvaltteina ja koko talouden tukiijalkana. Monista kasvuyrittäjistä on tullut myös yhteiskunnallisia vaikuttajia, joilla on enemmän sananvaltaa kuin useimmilla poliitikoilla.
Podcastin juontajan Lauri Järvilehdon kuva
Podcastin juontaja Lauri Järvilehto.

Kasvupyrähdys-jaksot

Kasvupyrähdys jakso 1: Pelastavatko startupit korporaatio-Suomen? (ulkoinen linkki)

Mitä tapahtuu kun suuryritys ja startup kohtaavat. Voiko kolmannen aallon pöhinästä olla tasa-arvoisemman ja moninaisemman maailman rakentajaksi?

Kasvupyrähdys-podcastin tunnuskuva

Kasvupyrähdys jakso 2: Kasvuyritykset globaalissa etelässä – paikallisia menestystarinoita vai uuskolonialismia? (ulkoinen linkki)

Globaalin etelän ja erityisesti Afrikan innovaatiokeskittymät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti viimeisten vuosien aikana. Kehitys ei ole jäänyt Piilakson teknologiajäteiltä ja sijoittajilta huomaamatta.

Kasvupyrähdys-podcastin tunnuskuva

Kasvupyrähdys jakso 3: Startupit – silkkaa sosialismia? (ulkoinen linkki)

Ovatko startupit pohjimmiltaan sosialistisia? Miten Pohjolan Piilaaksosta saisi rakennettua sosiaalisesti oikeudenmukaisen ja kuitenkin yrittäjähenkisen onnelan?

Lauri Järvilehdon vieraina ovat sarjayrittäjä ja enkelisijoittaja Moaffak Ahmed sekä vihreiden kansanedustaja ja eduskunnan startup-ryhmän varapuheenjohtaja Mari Holopainen.

Kasvupyrähdys-podcastin tunnuskuva

Kasvupyrähdys jakso 4: Voiko räjähdysmäinen kasvu olla aidosti kestävää? (ulkoinen linkki)

Kestävä kehitys on sanapari, jota yritykset eivät pääse enää karkuun. Mutta mitä kaikkea kestävä kehitys tarkoittaa startupien maailmassa?

Kasvupyrähdys-podcastin tunnuskuva

Kasvupyrähdys jakso 5: Miten filosofinen ajattelu on osa startup-yrittäjyyttä? (ulkoinen linkki)

Millaisia ongelmia startupien odotetaan lopulta ratkaisevan? Ja onko kaikkiin ongelmiin markkinaehtoisia ratkaisuja?

Kasvupyrähdys-podcastin tunnuskuva

Saavutettavuustekstitykset

Podcastien saavutettavuustekstitykset julkaistaan täällä per jakso heti kuin mahdollista.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: