Podcastit

Hiiliviisas kaupunkivihreä

Kaupunkivihreä tukee sekä ihmisten että ilmaston hyvinvointia. Kasvit ja maaperä sitovat ilmakehän hiiltä, muokkaavat pienilmastoa ja edistävät hulevesien hallintaa. Mutta millainen on kaupunkivihreän rooli hiilensitojana? Tässä podcast-sarjassa keskustelemme siitä, mitä on hiiliviisas kaupunkivihreä, mistä sen tunnistaa, mitä hyötyä siitä on ja miten sen avulla voidaan rakentaa kestävämpää tulevaisuutta.
Nämä podcastit ovat osa monialaista CO-CARBON-tutkimushanketta, jossa mitataan ja mallinnetaan kaupunkivihreän hiilensidontakykyä. Tulosten avulla kehitetään käytäntöjä ja uusia ratkaisuja hiiliviisaan kaupunkivihreän suunnitteluun, toteutukseen ja ylläpitoon. Hanke toteutetaan Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston, Ilmatieteen laitoksen, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Kööpenhaminan yliopiston yhteistyönä.
Tutkimushanketta rahoittaa Suomen Akatemian yhteydessä toimiva strategisen tutkimuksen neuvosto (STN) ja se on osa STN:n Ilmastonmuutos ja Ihminen -tutkimusohjelmaa (CLIMATE).
Löydät meidät myös Instagramissa @hiiliviisaskaupunkivihreä

Podcast-jaksot ovat kuunneltavissa myös
Spotifyssa
https://open.spotify.com/show/0RXbvlTZBtoox7QtsaTo5Y

ja Apple Podcastissa:
https://podcasts.apple.com/us/podcast/hiiliviisas-kaupunkivihreä/id1652486926

Podcastia juontavat CO-CARBON-hankkeen vuorovaikutuskoordinaattori, TkT, maisema-arkkitehti Tiina Merikoski ja tutkimuskoordinaattori, VTT Rosa Rantanen.
Hiiliviisas kaupunkivihreä Podcast kuva
Hiiliviisas kaupunkivihreä podcastin pääkuva

Jaksot

Image from remote site: open.spotify.com

Jakso 1: Niittykävelyllä Lammassaaressa, vieraana maisema-arkkitehti, väitöskirjatutkija Mari Ariluoma (ulkoinen linkki)

Listen to this episode from Hiiliviisas kaupunkivihreä on Spotify. Mari Ariluoman kanssa keskustelemme siitä, miten niityt mahtuvat kaupunkiin. Kaupunkien kehittämistä leimaa täydennysrakentaminen ja tiivistäminen, joita perustellaan paitsi asumisen ja palveluiden kysynnän kasvamisella myös maankäytön tehostamisella ja joukkoliikenneyhteyksien parantamisella. Mutta miten käy tiiviissä kaupunkirakenteessa luonnon monimuotoisuudelle ja kaupunkivihreän tarjoamille muille hyvinvointiin ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja sopeutumiseen liittyville tekijöille? Ei kai tulevaisuuden kestävä kaupunki voi olla […]

Hiiliviisas kaupunkivihreä podcast

Jakso 2: Niittykävelyllä Uussillanpuistossa, vieraana Helsingin kaupungin luontoasiantuntija, biologi Tuuli Ylikotila (ulkoinen linkki)

Jakso 2: Niittykävelyllä Uussillanpuistossa, vieraana Helsingin kaupungin luontoasiantuntija, biologi Tuuli Ylikotila

Hiiliviisas kaupunkivihreä podcast

Jakso 3: Niittykävelyllä Vallisaaressa, vieraana media- ja installaatiotaiteilija Teemu Lehmusruusu (ulkoinen linkki)

Jakso 3: Niittykävelyllä Vallisaaressa, vieraana media- ja installaatiotaiteilija Teemu Lehmusruusu

Saavutettavuustekstitykset

Podcastien saavutettavuustekstitykset julkaistaan täällä per jakso heti kuin mahdollista.

Juontajat

Podcastia juontavat CO-CARBON-hankkeen vuorovaikutuskoordinaattori, TkT, maisema-arkkitehti Tiina Merikoski ja tutkimuskoordinaattori, VTT Rosa Rantanen.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: