Palvelut

Yleiskatsaus ACRIS-profiileihin

Aalto-yliopiston akateemisella henkilökunnalla ja tohtoriopiskelijoilla on automaattisesti luotu ACRIS-käyttäjätili, jonka avulla sisältöä ja profiilitietoja voi hallita. ACRISin henkilökohtaista profiilisivua käytetään vain tietojen muokkaamiseen eikä se ole julkisesti nähtävissä. ACRIS-käyttäjätilin lisäksi jokaisella käyttäjällä on Aallon tutkimusportaalissa julkinen profiili, joka esittelee käyttäjän tutkimustoimintaa laajemmalle yleisölle.
Components_in_personal_overview.JPG
Personal overview page in the ACRIS interface.

ACRIS-tunnukset luodaan automaattisesti akateemisissa ja tutkimukseen liittyvissä tehtävissä työskenteleville henkilökunnan jäsenille.

Muut henkilökunnan jäsenet, kuten tukihenkilöstö, voivat pyytää ACRIS-tunnuksia lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Suurin osa ACRIS-profiiliisi syötetystä tiedosta on julkisesti näkyvillä Aalto-yliopiston tutkimusportaalissa https://research.aalto.fi/.

Julkisessa portaalissa näkyviä tietoja muokataan ACRISin sisäisellä hallintapuolella: https://acris.aalto.fi (kirjaudu Aalto-tunnuksillasi).

Ensimmäinen kirjautuminen ACRISiin

Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa ACRISiin, näet profiilisi pääsivun. Pääsivu näyttää ACRISiin tallennetun sisällön, joka päivittyy automaattisesti, kun lisäät tai poistat sisältöä. Voit myös klikata tiettyjä kohteita nähdäksesi lisätietoja kyseisestä sisällöstä.

Profiilisi sisältää henkilötietoja, jotka on synkronoitu yliopiston henkilöstö- tai opiskelijarekistereistä, sekä muokattavia osioita lisätietoja varten.

HUOM! Sisäinen henkilökohtainen profiili ei ole sama asia kuin julkinen profiili julkisessa portaalissa. Jotkut tiedot eivät näy julkisessa portaalissa ja näkyvät vain sinulle tai henkilöille, joille olet antanut pääsyn tietoihisi (Trusted users) ACRISin sisäisellä hallintapuolella.

Henkilökohtaisen profiilin aloitussivun sisältö:

  1. Profile Information: Näyttää perustietosi, mukaan lukien linkin henkilökohtaiselle profiilisivullesi julkisessa portaalissa (https://research.aalto.fi). Voit päivittää profiilitietoja klikkaamalla Edit profile.
  2. Content Inventory: Vetää yhteen ACRISiin tallennetun sisältösi, jaoteltuna samoihin luokkiin kuin sisällön lisäämisessä (Add content). Klikkaamalla luokkaa tai alaluokkaa näet sen sisällön.
  3. PlumX Metrics: Esittää yhteenvedon tutkimustuotoksistasi PlumX-mittareiden avulla. Lisätietoja PlumX-mittareista saat klikkaamalla PlumX-linkkiä, joka vie osoitteeseen https://plumanalytics.com/learn/about-metrics/.
  4. Project Timeline: Esittää yleiskatsauksen projekteista, joissa olet mukana. Projektit on järjestetty alkamispäivän mukaan, aikaisimmat projektit ylimpänä.
  5. Supervision and Teaching Overview: Tarjoaa yhteenvedon nykyisistä ja entisistä opiskelijoista sekä listan opiskelijoiden väitöskirjoista.
  6. Collaboration Map: Interaktiivinen verkostokartta, joka kuvaa suhteistasi muiden tutkijoiden, laitosten, julkaisujen ym. kanssa. 
  7. Add New Content and Tasks & Notifications: +Add content -painike avaa ikkunan, jossa voit tuoda uutta sisältöä eri lähteistä tai luoda sisältöä mallipohjien avulla. Oikealla puolella näet tehtäväilmoituksia (Notifications), kuten ehdotuksia julkaisun tuomisesta tai viestin julkaisun importoinnista. Tasks-linkin napsauttaminen näyttää luettelon julkaisuista, jotka vaativat lisätoimia.

Varmista, että ACRISin tiedot ovat oikein eikä niissä ole puutteita. Jos löydät virheitä, lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Takaisin ACRIS-ohjeiden hakemistoon ja ACRIS-ohjeiden pääsivulle:

Kaikki ACRIS-ohjeet

Tälle sivulle on koottu linkit kaikkiin ACRIS-ohjeisiin. ACRIS, Aalto Current Research Information System, on Aalto-yliopistoon tutkimustietojärjestelmä. Tutkimustietojärjestelmään tallennetut tiedot näytetään julkisessa Research.aalto.fi-portaalissa.

ACRIS-ohjeet

ACRIS (Aalto Current Research Information System) on Aalto-yliopiston tutkimustietojärjestelmä. Järjestelmässä on ajantasaista tietoa Aalto-yliopiston tutkimuksesta ja taiteellisesta toiminnasta. Tiedot näkyvät julkisesti Research.aalto.fi-portaalissa.

Yellow dots and a magnifying glass
Tätä palvelua tarjoaa:

Tutkimus- ja innovaatiopalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: