Palvelut

Vierailijaverkko

Vierailijaverkko on langallinen verkkoyhteys Aalto-yliopiston vierailijoille. Yhteys vastaa langatonta aalto open -verkkoa.

Kuinka voin tilata vierailijaverkon?

Voit tilata verkon IT Servicedeskistä kertomalla

  • minne yhteys halutaan
  • miten pitkäksi aikaa
  • mahdolliset lisätoiveet.

servicedesk.aalto.fi (ulkoinen linkki)

IT Service Deskin web-palveluportaali.

User Contact Profile Icon

Ominaisuudet

Yhteyden nopeus on 1 Gbit/s.

Palvelua tarjotaan kaikilla pääkampuksilla, ja sen pääasiallinen käyttötarkoitus on internet-yhteyden saaminen päätelaitteelle väliaikaista käyttöä varten. Nopeudelta yhteys vastaa Aalto-yliopiston omia kiinteitä verkkoyhteyksiä, ja se on tarkoitettu langattoman aalto open -verkon vaihtoehdoksi.

Verkon parametrit jaetaan automaattisesti DHCP-palvelimelta. Manuaalisesti määritettyjä osoiteasetuksia ei tule käyttää. Palveluun voidaan tehdä lisäpyynnöstä laitekohtaisia palomuuriavauksia.

Tärkeimpiä käyttäjäryhmiä ovat yhteistyökumppanit kuten konsultit, vierailevat tutkijat ja opettajat ilman Aalto-työasemaa tai erilaiset tapahtumat, jotka tarvitsevat väliaikaista langallista internet-yhteyttä.

Yhteyteen kytkeydytään verkkojohdolla ennalta sovitusta seinärasiasta. Yhteyden voi erityisluvalla jakaa eteenpäin langattomasti omalla WLAN-tukiasemalla edellyttäen vähintään AES-256-tasoisen salauksen käyttöä. Luvat WLAN-tukiaseman kytkentään sekä julkisiin tiloihin tuleviin verkkokytkentöihin myönnetään määräajaksi. Laitoksen ylläpitäjät voivat myös pyytää kokoustilojensa verkkorasioiden kytkemistä vierailijaverkkoon pysyvästi. Kaikki pyynnöt tulee esittää IT Servicedeskin kautta.

Rajoitukset

Vierailijaverkkoalueesta ei ole pääsyä Aallon sisäisiin hallintopalveluihin. Näitä ovat esimerkiksi HR- ja talousjärjestelmät. Hallinnolliset työt tulee suorittaa aina Aalto-yliopiston omistamalla työasemalla Aalto-yliopiston sisäverkosta tai VPN-yhteyden kautta.

Palvelua ei tule käyttää pääasiallisena internet-yhteytenä vaan yhteys on tarkoitettu väliaikaiseen käyttöön. Tutkijoiden tutkimusasemille on tutkimusverkot, joten vierailijaverkkoa ei tule käyttää vakituisessa tutkimuskäytössä. Vierailijaverkkoon ei myöskään tule sijoittaa kiinteistötekniikkaa, valvontakameroita tai infotauluja.

Verkosta ulospäin lähtevää TCP-liikennettä ei pääsääntöisesti suodateta. Sisäänpäin tuleva UDP-liikenne suodatetaan lukuun ottamatta tärkeimpiä palveluportteja. Ulkoapäin tulevat TCP-yhteyksien avauspyynnöt suodatetaan myös.

Palvelu voidaan toimittaa vain paikkoihin, joissa on Aallon fyysinen tietoliikenneverkko.

Tuki

Palveluun liittyvissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa lähetä palvelupyyntö: servicedesk.aalto.fi Käyttäjätuki palvelee IT Servicedeskin aukioloaikoina.

Vastaavia palveluita

Langaton verkko Aallossa

Aalto-yliopistolla on käytettävissä kolme langatonta verkkoa.

Etäyhdistäminen Aallon verkkoon - VPN

Aaltolaiset eli Aallon käyttäjätunnuksen haltijat voivat yhdistää laitteensa Aalto-yliopiston verkkoon myös verkon ulkopuolella AnyConnect VPN -palvelun avulla. Näin he pääsevät esimerkiksi käyttämään verkon sisäisiä palveluja ja tarkastelemaan Aallon verkkolevylle tallennettuja tiedostoja.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: