Palvelut

Tutkimusohjelmiston kehityspalvelu (Aalto RSE)

Aallon tutkimusohjelmistokehittäjät (RSE, eng. Research Software Engineer) tukevat tutkijoita ohjelmointiin, datan käsittelyyn ja laskentaan liittyvissä asioissa. Teemme laskenta- ja aineistonkäsittelyprojekteista mahdollisia kaikille.
Generic computational workstation, Photo by Aalto University / Marijn van Vliet

Aallon ohjelmistokehittäjät tarjoavat asiantuntija-apua ja neuvontaa ohjelmistonkehittämisessa, laskennassa ja datan käsittelyssä. Kun tutkimustyö riippuu yhä enemmän tietokoneista ja digitaalisista työkaluista, työn vaatima tietotaito kasvaa ja myös kuilu työkalut tuntevien ja muiden välillä syvenee. Ohjelmistonkehitysavun autamme tutkijoita kehittämään omia ohjelmointi- ja IT-taitojaan.

Olemme kokeneita tutkijoita, jotka ovat käyttäneet laskennallista teknologiaa omassa tutkimustyössään, joten työskentelemme saumattomasti tutkijoiden kanssa.
Päämäärämme on varmistaa oppimiemme taitojen avulla, että kaikki voivat tehdä kehittynyttä tutkimusta riippumatta lähtötaidoistaan.
Palvelumme sisältää esimerkiksi:

  • Uuden ohjelmiston kehittämistä tai olemassaolevan muokkaamista
  • Isompiin laskentajärjestelmiin siirtymisen tukemista, koodin optimoimista, tehtävien automatisoimista
  • Koodin valmistelemisen julkaistavaksi ja vanhojen ohjelmien päivittämisen uudelleen käytettäväksi
  • Ohjelmistoprojektin muokkaamisen yhden kehittäjän projektista ryhmäprojektiksi (tai ryhmän yhteiskoodaustaitojen kouluttamisen).
  • Data-palvelut (lukemisen ja kirjoittamisen optimoiminen, versiointi, tietokannat, tietojen jakaminen ja avoimet tietokannat)

Tarjoamme sekä konsultaatiopalvelua että ohjelmistonkehitystä ostettuna palveluna.

Tällä hetkellä saamme rahoituksemme Perustieteiden Korkeakoululta ja yksittäisiltä projekteilta. Aallon digitalisointihankkeen mahdollistaa palvelun myös muille Aallon kouluille. Lyhytkestoiset projektit ovat tutkijoille ilmaisia.
Tutkimusprojektit voivat myös rahoittaa pidempiä projekteja.

Tavoitteemme on laajentaa ohjelmistonkehityspalvelua myös muille Aallon kouluille. Jos tutkimuksesi voisi hyötyä palvelustamme, ota yhteyttä alla olevien linkkien kautta. Ota myös yhteyttä jos sinulla on kysyttävää. Jos haet rahoitusta ja palvelumme tekee hakemuksestasi paremman, voit lisätä meidät suoraan hakemukseesi. (Löydät valmiin tekstin linkeistä, mutta ota meihin ensin yhteyttä.)

Aalto RSE on osa Science-IT projektia, joka tarjoaa infrastruktuureja, tukea ja koulutusta korkean tason laskennalliseen tutkimukseen Aalto-yliopistossa. Perustietaiden Korkeakoulu koordinoi projektia. Toimimalla osana Science-IT projektia, takaamme kattavan infrastuktuurin sekä käytännön tuen sen käyttämiseen. Science-IT on Aalto-yliopiston tasoinen palvelu ja tukee koko yliopistoa.

Tätä palvelua tarjoaa:

Perustieteiden korkeakoulu

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: