Palvelut

Tietoturvallisuuden ja tietosuojan asiantuntijapalvelut

Aalto IT:n tietoturvaryhmä neuvoo ja antaa asiantuntija-apua Aalto-yliopiston henkilökunnalle, työryhmille ja yksiköille tietoturvallisuutta ja tietosuojaa koskevissa kysymyksissä.

Tekniset kysymykset esim. tietojärjestelmien turvallisesta toteutuksesta tai asennuksesta voi esittää IT Servicedeskille:

servicedesk.aalto.fi

Kysymyksiä, ehdotuksia tiedotettaviksi asioiksi tai koulutuksiksi, ja luennointipyyntöjä voi esittää osoitteella 

[email protected]

Ominaisuudet

  • Tietoturvallisuuden asiantuntijat voivat jakaa tietämystään esimerkiksi koulutusten muodossa

Tietoturvaryhmä tiedottaa tietoturvallisuuteen liittyvistä ajankohtaisista asioista ja järjestää tietoturvallisuuteen liittyvää koulutusta yliopistoyhteisölle tarpeen mukaan. Ryhmän jäsenet ovat käytettävissä puhumaan tietoturvallisuudesta myös muiden järjestämissä tilaisuuksissa. Tietoturvaryhmä vastaa kysymyksiin joko itse tai yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa. Kysymykset voivat koskea esim.

  • tietoturvallisuutta koskevaa lainsäädäntöä ja sen tulkintaa yliopistossa
  • yliopiston IT- ja tietoturvapolitiikkoja ja muuta ohjeistusta sekä niiden tulkintaa
  • tietojen turvaluokittelua
  • hankintoihin liittyviä turvallisuussopimuksia
  • henkilörekisterien henkilörekisteriselosteiden laatimista.

Tietoturvaryhmän jäsenet toimivat tietoturvallisuuden asiantuntijoina erilaisissa työryhmissä ja antavat tarvittaessa tietoturvallisuutta koskevia lausuntoja, selvityksiä ja kannanottoja. Tietoturvaryhmä tiedottaa ajankohtaisista tietoturvallisuuteen liittyvistä asioita Aalto-yliopiston yksiköiden nimetyille tietoturvavastaaville ja ylläpitäjille. Mainituista kohderyhmistä ylläpidetään postituslistoja, joita voidaan käyttää myös ryhmien keskinäiseen tiedonvaihtoon.

Tarvittaessa, esimerkiksi vakavissa tietoturvapoikkeamatilanteissa tai erityisen harhauttavissa tietojenkalastelutapauksissa, tietoturvaryhmä tiedottaa tilanteesta myös Aallon viestintäkanavien kautta.

Tietoturvaryhmä on käytettävissä kertomaan tietoturvallisuudesta eri kohderyhmille järjestettävissä koulutus- ja tiedotustilaisuuksissa. Esimerkkinä on mm. henkilökunnan turvallisuuskorttikoulutus. Tietoturva järjestää myös omia tiedotus- ja koulutustilaisuuksia ajankohtaisista aiheista tarpeen mukaan.

Tuki

Asiantuntija-apu koskee Aalto-yliopiston henkilökuntaa, työryhmiä ja yksiköitä.

Tietoturvaryhmän yhteystiedot: [email protected] Palveluun liittyvissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa lähetä palvelupyyntö: servicedesk.aalto.fi Käyttäjätuki palvelee IT Servicedeskin aukioloaikoina.

Vastaavia palveluita

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: