Palvelut

TeliaSign sähköinen allekirjoitus

Aalto-yliopistossa on käytössä TeliaSign-työkalu sähköisiin allekirjoituksiin. Kaikki työntekijät voivat käynnistää allekirjoitusprosesseja, allekirjoittajina voi olla kuka tahansa myös yliopiston ulkopuolelta. Sähköinen allekirjoittaminen tehdään vahvalla tunnistautumisella käyttäen mobiilivarmennetta tai pankkitunnusta.
TeliaSign etusivu

Pääset palveluun kirjautumalla osoitteessa https://aalto.allekirjoitus.fi/

Kirjaudu TeliaSigniin Aalto-käyttäjätunnuksillasi valitsemalla kielestä riippuen "AD Kirjaudu sisään "AD sign in". Käyttöliittymän kielen voi vaihtaa kirjautumisen jälkeen.

HUOM! Allekirjoittaminen toimii nyt sekä mobiilivarmenteella että pankkitunnuksilla. 
Suosittelemme käyttämään Aalto-yliopiston mobiilivarmennetta sopimusten allekirjoituksissa. Kaikissa Aalto-yliopiston liittymissä on mobiilivarmenne käytössä. Muista aktivoida varmenne ennen käyttöä. 

TeliaSign-allekirjoituspalvelua voidaan käyttää myös osana työnkulkuja dokumenttien vahvaan sähköiseen allekirjoittamiseen. Esimerkiksi yliopiston päätöksenteko tehdään ensisijaisesti sähköisen päätöslomakkeen kautta, joka käyttää allekirjoituspalvelua. Ks. Linkki alta.

Ohjeita

TeliaSign service

TeliaSign (ulkoinen linkki)

Linkki TeliaSign palveluun

Mobile Id logo

Mobiilivarmenteen käyttöönotto

Mobiilivarmenteella voi tunnistautua vahvasti moniin palveluihin Kaikissa Aalto-yliopiston puhelinliittymissä on mobiilivarmenne ja voit käyttää sitä myös muihin kuin työhön liittyviin tunnistautumisiin.

Käyttöönottoon tarvitset: Elisan yritysliittymäsi, älypuhelimesi ja verkkopankkitunnukset rekisteröintiä varten.

Varmenteen saa käyttöönsä myös Elisan myymälöistä.

Palvelut

Lyhyt ohje allekirjoitusprosessiin

Select AD Log in or AD kirjaudu sisään depending on language to log in

Kirjaudu Telia Signiin valitsemalla kielestä riippuen "AD Kirjaudu sisään "AD sign in". Käyttöliittymän kielen voi vaihtaa kirjautumisen jälkeen.

Initiate the process by selecting Signature Request

Käynnistä allekirjoitusprosessi allekirjoituspyyntö-valinnalla.

Signature request form

Täytä tarvittavat tiedot ja lataa allekirjoitettava dokumentti tai dokumentit. Tarvitset allekirjoittajista sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot allekirjoituskutsujen lähettämistä varten.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu