Palvelut

Projektit ja ACRIS

Tämä sivu sisältää tietoa ja ohjeita siitä, miten projektiin liittyvät julkaisut, tutkimusaineisto ja muut tuotokset voidaan linkittää toisiinsa ACRIS-järjestelmässä (Aalto Current Research Information System). Alla esittelemme ACRISin roolin ja kuinka palvelemme sinua.

Projektitiedot ja ACRIS

ACRIS kokoaa projektitietoja sekä sisäisistä että ulkoisista lähteistä, ja esittää nämä tiedot julkisesti Aalto-yliopiston tutkimusportaalissa.

Keskeisten rahoittajien kuten Suomen Akatemian, Business Finlandin ja EU:n rahoittamat projektit integroidaan automaattisesti ACRIS-järjestelmään. Tutkimusprojektien tiedot synkronoidaan taloushallinnon järjestelmistä.

Sisäisiä ja kaupallisia projekteja ei integroida ACRISiin.

Julkinen projektisivu on pysyvä aloitussivu, joka sisältää projektin perustiedot (projektin nimi, päivämäärät ja projektin kesto, rahoittaja, päävastuullinen tutkija (principal investigator), projektin jäsenet) sekä linkit projektin tuloksiin ja muihin tietoihin (julkaisut, datasetit ja linkit projektisivuille ja käytettyihin infrastruktuureihin).

Suomen Akatemian ja Business Finlandin rahoittamien projektien kuvaukset on lisätty ACRIS-järjestelmään automaattisesti keväästä 2021 lähtien.

Jos sinulla on kysyttää ACRISin projektitiedoista, ota yhteyttä osoitteeseen [email protected].

Linkki ACRISiin

Projektin linkittäminen artikkeliin palveluna

ACRIS-henkilöstö linkittää projektitiedot artikkeliin osana julkaisun importointi/validointiprosessia:

 1. Tarkistamme projektin tiedot artikkelista. 
 2. Lisäämme projektin nimen, akronyymin eli lyhenteen ja rahoituspäätösnumeron artikkelin kiitoksissa (acknowledgement) mainittujen tietojen mukaisesti. 

Huomaathan, että palveluhenkilöstö lisää projektitiedot validointiprosessin yhteydessä vain, jos projektin tiedot on merkitty artikkeliin asianmukaisesti (esim. projektinumero). Tarkista rahoittajan ohjeet siitä, miten tiedot tulisi merkitä. Jos ohjeita ei ole saatavilla, voit hyödyntää seuraavia esimerkkejä:

 • This article was funded by the Academy of Finland's Flagship Programme under Projects No. 318890 and 318891 (Competence Center for Materials Bioeconomy, CERES). 
 • We acknowledge the European Research Council (ERC) under the European Union’s Horizon 2020 research and innovation program (ERC Advanced Grant Agreement No. 788489, “BioElCell”).

Projektitietojen tulee näkyä kaikissa ulkoisesti rahoitetuissa artikkeleissa. Myös rahoittajat vaativat, että projektin nimi ja rahoittaja mainitaan artikkelin kiitoksissa (acknowledgement). 

Kuinka projekteja voi linkittää julkaisuihin ja muihin tutkimustuotoksiin ACRISissa

Jos haluat linkittää projektisi julkaisuun tai johonkin muuhun projektiin liittyvään tuotokseen kuten tutkimusaineistoon, konferenssiesitykseen tai patenttiin, toimi seuraavasti:

 1. Kirjaudu ACRISiin
 2. Avaa artikkeli tai muu tutkimustuotos, johon haluat linkittää projektitiedon. 
 3. Mene Relations -osioon. 
 4. Valitse Project ja hae oikea projekti kirjoittamalla projektin nimi tai numero hakukenttään.
 5. Klikkaa Save.

Kysyttävää? Ota yhteyttä: [email protected].

Projektiin liittyvät julkaisutiedot ja ACRIS 

ACRIS-henkilöstö tekee projektiin liittyviä julkaisuluetteloita pyynnöstä. Yhteydenotot: [email protected].  

Apua EU-projektien julkaisujen raportoimiseen EU:n Funding & Tenders -järjestelmässä

ACRIS-järjestelmässä EU-projekteihin linkitetyt julkaisut haravoidaan eurooppalaiseen OpenAIRE-portaaliin, mikä helpottaa julkaisujen raportointia EU-projekteissa. 

 • EU vaatii julkaisujen avoimuuden (open access) raportoimista.
 • Usein vaaditaan myös, että EU-projektin logo on näkyvissä projektitietueessa. 

Jos tarvitset apua julkaisutietojen raportointiin EU:n Funding & Tenders -järjestelmässä tai haluat, että logo lisätään EU-projektisi projektitietueeseen ACRISissa, ota yhteyttä osoitteeseen [email protected]

Ohje: Reporting open access in Horizon Europe projects (Aalto login)

Takaisin ACRIS-ohjeiden pääsivulle:

Kaikki ACRIS-ohjeet

Tälle sivulle on koottu linkit kaikkiin ACRIS-ohjeisiin. ACRIS, Aalto Current Research Information System, on Aalto-yliopistoon tutkimustietojärjestelmä. Tutkimustietojärjestelmään tallennetut tiedot näytetään julkisessa Research.aalto.fi-portaalissa.

ACRIS-ohjeet

ACRIS (Aalto Current Research Information System) on Aalto-yliopiston tutkimustietojärjestelmä. Järjestelmässä on ajantasaista tietoa Aalto-yliopiston tutkimuksesta ja taiteellisesta toiminnasta. Tiedot näkyvät julkisesti Research.aalto.fi-portaalissa.

Yellow dots and a magnifying glass
Tätä palvelua tarjoaa:

Tutkimus- ja innovaatiopalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: