Palvelut

Poissaolot maanpuolustuksen vuoksi

Ase- ja siviilipalvelus ovat palkattomia poissaoloja. Pakollisiin reservin kertausharjoituksiin, siviilipalveluksen täydennyspalvelukseen tai maanpuolustuskurssille osallistuvalle työntekijälle maksetaan palkkaa, josta on vähennetty reserviläispalkka tai sitä vastaava korvaus. Vapaaehtoisen kertausharjoituksen ajalta palkkaa ei makseta.
Dipoli main entrance

Asepalvelus tai siviilipalvelus

Poissaolo työstä ase- tai siviilipalveluksen vuoksi on palkaton poissaolo. Kutsuntapäivä sen sijaan on palkallinen vapaapäivä. Muista kutenkin sopia poissaolosta esihenkilösi kanssa.

Tee näin:

 1. Kerro tulevasta poissaolosta esihenkilöllesi ja sovi mahdollisista käytännön järjestelyistä.
 2. Ilmoita poissaolojakso Workday-järjestelmässä, jossa esihenkilö hyväksyy poissaolon.
  • Syykoodi löytyy pitkistä kokoaikaisista poissaoloista: Asepalvelus tai Siviilipalvelus (engl. Long term Leave of Absence > Military service tai Military Civil Service).

Kertausharjoitus

Pakollisiin reservin kertausharjoituksiin, siviilipalveluksen täydennyspalvelukseen tai maanpuolustuskurssille osallistuvalle työntekijälle maksetaan poissaolon ajalta palkkaa, josta on vähennetty reserviläispalkka tai sitä vastaava korvaus. Palkasta ei kuitenkaan tehdä vähennystä, jos työntekijä osallistuu kertausharjoitukseen vuosilomansa aikana tai työntekijä kuuluu kokonaistyöaikaan ja harjoitukseen osallistuminen tapahtuu kokonaistyöajan 1612 t ulkopuolella.

Vähennyksen laskemista varten Aallolle toimitetaan erittely Puolustusvoimien maksamasta reserviläispalkasta.

Vapaaehtoisen kertausharjoituksen ajalta palkkaa ei makseta, vaan työntekijän tulee ottaa joko palkatonta vapaata tai käyttää mahdollisia lomapäiviään.

Tee näin:

 1. Kerro tulevasta poissaolosta esihenkilöllesi ja sovi mahdollisista käytännön järjestelyistä.
 2. Ilmoita poissaolojakso Workday-järjestelmässä, jossa esihenkilö myös hyväksyy poissaolon.
  • Jos reserviläispalkkaa maksetaan, merkitse lyhyt poissaolo: kertausharjoitus (engl. Short term > Refresher course)
  • Jos et ole oikeutettu reserviläispalkkaan, käytä syykoodia lyhyt poissaolo: Henkilökohtainen syy ilman palkkaa (engl. Short term leave > Personal reason without pay) tai mahdollisia lomapäiviäsi.
 3. Kertausharjoituksen jälkeen toimita reserviläispalkasta (täydennyspalveluksen kohdalla täydennyspalveluspalkka) saamasi erittely osoitteeseen [email protected] Erittelyn perusteella vähennetään kertausharjoitusajalta maksetusta palkasta reserviläispalkan määrä.
Ohjeet poissaolojen ja vuosilomien merkitsemiseen

Lisää aiheesta:

Henkilöstöpalveluiden (HR) yhteystiedot

Löydät oman yksikkösi henkilöstöpalveluiden yhteyshenkilön tämän sivun kautta.

People biking in front of Väre and ABloc
Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu