Palvelut

Poissaolot maanpuolustuksen vuoksi

Ase- ja siviilipalvelus ovat työnantajan kannalta palkattomia poissaoloja. Pakollisiin reservin kertausharjoituksiin, siviilipalveluksen täydennyspalvelukseen tai maanpuolustuskurssille osallistuvalle työntekijälle maksetaan palkkaa, josta on vähennetty reserviläispalkka tai sitä vastaava korvaus. Vapaaehtoisen kertausharjoituksen ajalta palkkaa ei makseta.
Dipoli main entrance

Asepalvelus tai siviilipalvelus

Poissaolo työstä ase- tai siviilipalveluksen vuoksi on työnantajan kannalta palkaton poissaolo. Kutsuntapäivä sen sijaan on palkallinen vapaapäivä. Muista kutenkin sopia poissaolosta esimiehesi kanssa.

Tee näin:

 1. Kerro tulevasta poissaolosta esimiehellesi ja sovi mahdollisista käytännön järjestelyistä.
 2. Ilmoita poissaolojakso Workday-järjestelmässä, missä esimies myös hyväksyy poissaolon.
  • Syykoodi löytyy pitkistä kokoaikaisista poissaoloista: Asepalvelus tai Siviilipalvelus (engl. Long term Leave of Absence > Military service tai Military Civil Service).

Kertausharjoitus

Pakollisiin reservin kertausharjoituksiin, siviilipalveluksen täydennyspalvelukseen tai maanpuolustuskurssille osallistuvalle työntekijälle maksetaan palkkaa, josta on vähennetty reserviläispalkka tai sitä vastaava korvaus. Erotus maksetaan, kun Aallolle on toimitettu erittely Puolustusvoimien maksamasta reserviläispalkasta.

Vapaaehtoisen kertausharjoituksen ajalta palkkaa ei makseta, vaan työntekijän tulee ottaa joko palkatonta vapaata tai käyttää mahdollisia lomapäiviään.

Tee näin:

 1. Kerro tulevasta poissaolosta esimiehellesi ja sovi mahdollisista käytännön järjestelyistä.
 2. Ilmoita poissaolojakso Workday-järjestelmässä, missä esimies myös hyväksyy poissaolon.
  • Jos reserviläispalkkaa maksetaan, merkitse lyhyt poissaolo: kertausharjoitus (engl. Short term > Refresher course)
  • Jos et ole oikeutettu reserviläispalkkaan, käytä syykoodia lyhyt poissaolo: Henkilökohtainen syy ilman palkkaa (engl. Short term leave > Personal reason without pay) tai mahdollisia lomapäiviäsi.
 3. Kertausharjoituksen jälkeen toimita HR:lle reserviläispalkasta (täydennyspalveluksen kohdalla täydennyspalveluspalkka) saamasi erittely, tai lähetä suoraan oman palkkatiimisi palveluosoitteeseen. Erittelyn perusteella vähennetään kertausharjoitusajalta maksetusta palkasta reserviläispalkan määrä
Ohjeet poissaolojen ja vuosilomien merkitsemiseen

Lisää aiheesta:

Henkilöstöpalveluiden (HR) yhteystiedot

Löydät oman yksikkösi henkilöstöpalveluiden yhteyshenkilön tämän sivun kautta.

People biking in front of Väre and ABloc
Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu