Palvelut

Matlab-sovelluksen ongelmanratkaisut

Ohjeessa käsitellään Matlab-sovelluksen tunnettuja ongelmia ja niiden ratkaisuja. Ohjeet pätevät ainakin Windows-työasemissa, mutta niistä saattaa olla apua myös muilla alustoilla.

Ohjeessa käsitellään Matlab-sovelluksen tunnettuja ongelmia ja niiden ratkaisuja. Ohjeet pätevät ainakin Windows-työasemissa, mutta niistä saattaa olla apua myös muilla alustoilla.

Matlab ei välttämättä toimi kunnolla, jos tiedostoja yrittää käyttää suoraan ns. UNC-polkujen takaa verkkolevyltä, eli käytännössä esim. Desktop- tai Dokuments-hakemistoista. Aalto-työasemissa käyttäjän verkkolevyyn pääsee myös valmiin Z: mäppäyksen kautta, esim. Z:\Documents tai Z:\Desktop. Sen kautta avattuna nämä samat tiedostot yleensä toimivat.

Mikäli sovelluksen perustoiminnot eivät toimi kunnolla ja sovelluksen Command Window-ikkunaan tulee heti käytön alussa outoja virheviestejä

Kannattaa kokeilla sovelluksen oletuspolkujen palautusta seuraavasti:

1. Kirjoita Command Window -ikkunaan komento:

restoredefaultpath

Troubleshooting Matlab 1

 

 

2. Valitse Home-välilehti, sitten Environment-osiosta Set Path.. -toiminto.

3. Klikkaa Default. Tallenna valintasi painamalla Save ja sulje ikkunalla painamalla Close.

Troubleshooting Matlab 2

 

 

4. Sulje Matlab ja käynnistä se uudestaan. Sovelluksen pitäisi toimia normaalisti.

Jos oletuspolkujen palautus yllä kuvatulla tavalla ei auta, sulje Matlab ja poista seuraava tiedosto käyttäjäprofiilisi dokumenttihakemistosta, mikäli tämä tiedosto on olemassa:

.\Documents\MATLAB\pathdef.m

HUOM!

Mikäli profiilihakemistossa ei ole yllä kuvattua pathdef.m -tiedostoa ja oletuspolkujen asetukset tallentaa, Matlab yrittää luoda tuon tiedoston ensin sovelluksen ohjelmahakemistoon, minne tavallisella käyttäjällä ei ole kirjoitusoikeuksia. Tästä tulee virheilmoitus tai tunnuskysely, mitkä ohittamalla pääset seuraavaan ikkunaan:

Troubleshooting Matlab 3

Valitsemalla yllä olevasta kuvasta Yes Matlab ehdottaa tallennuspaikaksi käyttäjäprofiilin dokumenttihakemistoa. Kun pathdef.m on siellä, Matlab osaa sen myös jatkossa sieltä hakea ja tallentaa muutoksetkin sinne.

Liittyviä ohjeita

Matlabin offlinekäyttö Aalto-Macissa

Managed Software Centerin kautta Aalto Macille asennetun Matlabin käyttö edellyttää verkkoyhteyttä Aallon lisenssipalvelimille (esim. VPN).

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu