Palvelut

Matlab-sovelluksen ongelmanratkaisut

Ohjeessa käsitellään Matlab-sovelluksen tunnettuja ongelmia ja niiden ratkaisuja. Ohjeet pätevät ainakin Windows-työasemissa, mutta niistä saattaa olla apua myös muilla alustoilla.

Ohjeessa käsitellään Matlab-sovelluksen tunnettuja ongelmia ja niiden ratkaisuja. Ohjeet pätevät ainakin Windows-työasemissa, mutta niistä saattaa olla apua myös muilla alustoilla.

Matlab ei välttämättä toimi kunnolla, jos tiedostoja yrittää käyttää suoraan ns. UNC-polkujen takaa verkkolevyltä, joten verkkohakemiston polku kannattaa vaihtaa toimimaan Z: mäppäyksen kautta, laittamalla poluksi esim. Z:\Documents\MATLAB

Tuo asetus ei valitettavasti säily luokka/VDI-työasemissa, vaan se on syytä vaihtaa joka käyttökerralla. Henkilökunnan työasemissa viimeksi valittu polku pysyy muistissa käyttökerrasta toiseen. Alla ensimmäisenä näkyvässä kuvassa poluksi on vaihdettu tuo Z:\Documents\MATLAB

Mikäli sovelluksen perustoiminnot eivät toimi kunnolla ja sovelluksen Command Window-ikkunaan tulee heti käytön alussa outoja virheviestejä

kannattaa kokeilla sovelluksen oletuspolkujen palautusta seuraavasti (huomaa, että tämä "oletuspolku" on hieman eri asia kuin yllä kuvattu käyttäjädokumenttien hakemistopolku):

1. Kirjoita Command Window -ikkunaan komento:

restoredefaultpath

Matlab path after changing to Z: and resetdefaultpath command

 

 

2. Valitse Home-välilehti, sitten Environment-osiosta Set Path.. -toiminto.

3. Klikkaa Default. Tallenna valintasi painamalla Save ja sulje ikkunalla painamalla Close. Älä välitä, vaikka Set Path-dialogissa näkyykin alussa tuo \\home.org.aalto.fi\-alkuinen polku, pääasia ettei se ole Matlabin polkukentässä.

Matlab set path

 

 

4. Sulje Matlab ja käynnistä se uudestaan. Sovelluksen pitäisi toimia normaalisti.

Jos oletuspolkujen palautus yllä kuvatulla tavalla ei auta, sulje Matlab ja poista seuraava tiedosto käyttäjäprofiilisi dokumenttihakemistosta, mikäli tämä tiedosto on olemassa:

.\Documents\MATLAB\pathdef.m

HUOM!

Mikäli profiilihakemistossa ei ole yllä kuvattua pathdef.m -tiedostoa ja oletuspolkujen asetukset tallentaa, Matlab yrittää luoda tuon tiedoston ensin sovelluksen ohjelmahakemistoon, minne tavallisella käyttäjällä ei ole kirjoitusoikeuksia. Tästä tulee virheilmoitus tai tunnuskysely, mitkä ohittamalla pääset seuraavaan ikkunaan:

Troubleshooting Matlab 3

Valitsemalla yllä olevasta kuvasta Yes Matlab ehdottaa tallennuspaikaksi käyttäjäprofiilin dokumenttihakemistoa. Kun pathdef.m on siellä, Matlab osaa sen myös jatkossa sieltä hakea ja tallentaa muutoksetkin sinne.

Liittyviä ohjeita

Matlabin offlinekäyttö Aalto-Macissa

Managed Software Centerin kautta Aalto Macille asennetun Matlabin käyttö edellyttää verkkoyhteyttä Aallon lisenssipalvelimille (esim. VPN).

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu