Palvelut

Matlab-sovelluksen ongelmanratkaisut

Ohjeessa käsitellään Matlab-sovelluksen tunnettuja ongelmia ja niiden ratkaisuja. Ohjeet pätevät ainakin Windows-työasemissa, mutta niistä saattaa olla apua myös muilla alustoilla.

************************************************************************************
Jos Matlab kaatuu käynnistettäessä, poista ensin seuraava tiedosto ja käynnistä sen jälkeen Matlab uudestaan:
Z:\Documents\MATLAB\pathdef.m

*************************************************************************************

Matlab ei toimi kunnolla käytettäessä tiedostoja suoraan verkkolevyltä tämän kaltaisen, oletuksena näkyvän polun takaa:
\\home.org.aalto.fi\username\data\Documents\MATLAB
Sulje kaikki dokumentit Matlabissa, käynnistä se uudestaan, ja vaihda poluksi
Z:\Documents\MATLAB

Tämä on käytännössä sama paikka käyttäjän verkkohakemistossa, mutta tuon Z:n kautta asiat toimii paremmin. Asetus ei valitettavasti säily luokka/VDI-työasemissa, vaan se on syytä vaihtaa joka käyttökerralla. Henkilökunnan työasemissa viimeksi valittu polku pysyy muistissa käyttökerrasta toiseen. Alla ensimmäisenä näkyvässä kuvassa poluksi on vaihdettu tuo Z:\Documents\MATLAB

Mikäli sovelluksen perustoiminnot eivät toimi kunnolla ja sovelluksen Command Window-ikkunaan tulee heti käytön alussa outoja virheviestejä kannattaa kokeilla sovelluksen oletuspolkujen palautusta seuraavasti (huomaa, että tämä "oletuspolku" on hieman eri asia kuin yllä kuvattu käyttäjädokumenttien hakemistopolku):

1. Kirjoita Command Window -ikkunaan komento:

restoredefaultpath

Matlab path after changing to Z: and resetdefaultpath command

2. Valitse Home-välilehti, sitten Environment-osiosta Set Path.. -toiminto.

3. Klikkaa Default. Tallenna valintasi painamalla Save ja sulje ikkunalla painamalla Close. Älä välitä, vaikka Set Path-dialogissa näkyykin alussa tuo \\home.org.aalto.fi\-alkuinen polku, pääasia ettei se ole Matlabin polkukentässä.

Matlab set path

4. Sulje Matlab ja käynnistä se uudestaan. Sovelluksen pitäisi toimia normaalisti.

Jos oletuspolkujen palautus yllä kuvatulla tavalla ei auta, sulje Matlab ja poista seuraava tiedosto käyttäjäprofiilisi dokumenttihakemistosta, mikäli tämä tiedosto on olemassa:

Z:\Documents\MATLAB\pathdef.m

HUOM!

Mikäli profiilihakemistossa ei ole yllä kuvattua pathdef.m -tiedostoa ja oletuspolkujen asetukset tallentaa, Matlab yrittää luoda tuon tiedoston ensin sovelluksen ohjelmahakemistoon, minne tavallisella käyttäjällä ei ole kirjoitusoikeuksia. Tästä tulee virheilmoitus tai tunnuskysely, mitkä ohittamalla pääset seuraavaan ikkunaan:

Troubleshooting Matlab 3

Valitsemalla yllä olevasta kuvasta Yes Matlab ehdottaa tallennuspaikaksi käyttäjäprofiilin dokumenttihakemistoa. Kun pathdef.m on siellä, Matlab osaa sen myös jatkossa sieltä hakea ja tallentaa muutoksetkin sinne.

Liittyviä ohjeita

Matlabin offlinekäyttö Aalto-Macissa

Managed Software Centerin kautta Aalto Macille asennetun Matlabin käyttö edellyttää verkkoyhteyttä Aallon lisenssipalvelimille (esim. VPN).

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu